Sluchatka na trance

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
MasterZH
Nováček
Nováček

Sluchatka na trance

Příspěvek od MasterZH »

Chcel by som sa opytat kedze s tym nemam takmer ziadne skusenosti rad by som si nechal poradit s nakupom sluchadiel na domace pouzitie pocuvanie hudby typu trance pripadne aj hardstyle klasicka hudba ani nie ked tak jemny trance ako od orange... Takisto ak nie konkretny typ chcel by som sa opytat na rozdiel alebo odporucanie sluchadiel co sa tyka kvality alebo parametrov podla coho sa vyberaju alebo kvalitne znacky atd. Rozdiel medzi otvorenymi polo/zatvorenymi DJ/HIFI/High End/atd. neviem este do akych kategorii sa delia... Takisto ohladom kvality ci uz treba rozmyslat nad zvukovou kartou alebo staci ta na zakladnej doske... takisto aky vystup pouzit...

zakladna doska
Asus P7H57D-V EVO
Realtek® ALC889 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Absolute Pitch BD192/24
- DTS Surround Sensation UltraPC
- BD audio layer Content Protection
- Supports Jack-Detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-Retasking
- Optical S/PDIF out ports at back I/O

Doteraz mam spunty Sennheiser CX 300 klasicke zatvorene sluchatka som este nemal...
Co sa tika ceny tak minimalne za 50 max za 150€(radsej trosku nizsej kvality na ukor ovela nizsej ceny...) ak su velmi kvalitne aj pod 50€ neviem nevyznam sa prosim poradte. Ak mate neaky link na stranku kde je takato tematika rozobrana prosim napiste.Dakujem.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Re: Sluchatka na trance

Příspěvek od Dvorix »

A chceš je i na ven nebo jen na doma?
MasterZH
Nováček
Nováček

Příspěvek od MasterZH »

Iba na doma k pc.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Už bych ti možná doporučit dokoupit třeba NuForce uDAC k tomu nebo Zero DAC. Podívej se na headphones.cz, sluchatka.net a něco si vyber, když budu vědět, rád ti dám radu. Je hodně modelů, co bych vybral :)
MasterZH
Nováček
Nováček

Příspěvek od MasterZH »

Tak som si vybral

AKG K 272 HD 154.98 € zatvorene
Sennheiser HD 555 104.99 € otvorene
Sennheiser HD 595 145.99 € otvorene

Cital som na vela forach a v skratke asi takto:
AKG K 272 -velmi vyvazene presne pohodlne a perfektne zahraju kazdy styl proste best of best(pravdaze v danej cenovej kategorii)

Sennheiser HD 555 - trosku viac basovane max pomer cena/vykon po mode hraje takmer ako 595 inac badatelny rozdiel medzi akg a senn a ludia skor prechadzaju k akgckam (aspon co maju 555) napriek tomu na ukor(dufam maly) kvality v prospech ceny... Sennheiser HD 555

Sennheiser HD 595 - 555 so stojanom :D resp mensi improve v podani basov a celkovo ale nie neaky vyrazny

Kedze si chcem raz za cas okrem trance pustit aj qlimax tak asi nemam o com rozmyslat.(+ta cena 50€ je uz dost velky rozdiel)
Myslim ze sa mi podarilo najst to co som hladal ale ak ma niekto este typ na neaky iny model co som prehliadol rad sa nanho pozrem.

Este sa chcem spytat ake zmeny mi a ci budu vobec pocutelne prinesie kupa neakej zvukovej karty? Chystam sa zabrdnut do FL kamos sa v tom vyzna a rad by som to skusil ale neako vyznamne sa do toho nejdem pustat. Ma to neaky vpliv na kvalitu pri prihliadnuti na HD555?

Este ma niekto skusenosti s otvorenymi a zatvorenimi sluchatkami? (prax)

Dakujem
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

U mě určitě DAC vliv měl (integrovaná Realtec vs. Fubar IV - což není žádná liga. U HD595 bylo potřeba i trochu výkonu, protože na Cowonu D2 hrály hodně špatně.

Jinak koukni na HD555 mod - odstranění pěny za měničem + problémy s praskáním.

Asi bych zkusil ty AKG. Jenže jestli jsou tak náročné jako K601, co jsem taky měl u sebe, tak budeš najisto potřebovat ještě sluchátkový zesík. V tomhle dost vedou HD555, které lze provozovat z integrované zvukovky, i když s nedosažením kvalitativních hranic sluchátek.

další:
http://headphones.cz/inshop/domaci/otev ... -ad700.htm

Beyerdynamic DT990

Grado SR80
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

K272 HD mam, narocne nejsou vubec, utahne je jakykoli mp3 prehravac a integrovana zvukovka tedy nema problem.

Pro me jsou naprosto pohodlne, ale kamarad ktery si je obcas pujci tak rika ze ho boli usi z nich (asi je ma o neco vetsi nez ja :-D ) Zvuk je vyrovnany, basu moc necekej (nevim na co jsi zvykly, na me tam je basu i tak dost), vyhodou je na druhou stranu cisty prednes. Urcite bych ti je doporucil, konstrukce je dobra, kabel dlouhy a silny. Jsou ale polouzavrena, na ven se tedy moc nehodi.

Nevim jak jsou vhodna na trance, bas je pevny a muzu rict ze dokazou jit i kupodivu dost nizko. Kdyby te neco zajimalo jeste tak se ptej.
MasterZH
Nováček
Nováček

Příspěvek od MasterZH »

Dakujem vsetkym za rady kupil som si senny 555 a su uzasne :D
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

tak jeste udelej upgrade na 595. trva to par minut, je to jednoduche a podle me zvlast na trance to ocenis.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
MasterZH
Nováček
Nováček

Příspěvek od MasterZH »

Tak dakujem este raz vsetkym uz mam aj zvukovu kartu xonar dg :P
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“