AMD Radeon 6850 - Sapphire Toxic vs. Asus DirectCU

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Radagabi
Začátečník
Začátečník

AMD Radeon 6850 - Sapphire Toxic vs. Asus DirectCU

Příspěvek od Radagabi »

Ahoj,
hned na začátku bych chtěl říct,že chci nějaou 6850,která přesně odpovídá mým požadavkům,nižší karty jsou málo výkonné a nějaké 6870 je zase až zbytečně předimenzovaná. Nejdřív jsem měl na očích nějakou Gigabyte 6850 nebo od MSI,ostatní hráči mě však ujistili,že příplatkem necelých 200 Kč nic neztratím a mám koupit Asus DirectCU,už delší dobu je však na trhu Toxic a ten se mi zdá ještě lepší,o peníze při výběru Asus vs. Toxic nejde a jde mi čistě o to která bude lepší.
Zatím to vydím:

Asus DirectCU:
+ Nejtišší chlazení ze všech 6850
+ Velmi nízké teploty
+ Možnost přetaktování min. 900 MHz na jádře a 4400 MHz na pamětích
- Pokud bych natrefil na dobrý kus v taktování mě zastaví nízký energický příkon (jen jedna 6 pin větev)
- V obchodě kde chci kupovat není skladem
Sapphire Toxic:
+ Poměrně tiché chlazení
+ Znatelné tovární přetaktování - nemusel bych vůbec taktovat
+ Bez problému bych se měl dostat nad hodnoty Asusu a jedna větev mě neomezí (má 2)
- Trošku vyšší teploty a vyšší hluk než Asus(stále však minimálně slyšitelná) - důsledek přetaktování
- Nejsem si úplně jistý,jestli je chlazení fakt tak dobré,jak se o něm tvrdí...

Osobně bych byl zatím asi pro Toxic,protože jsem zatím s žádnou Sapphire kartou problém neměl a protože mě příjde celkově lepší jak Asus.Je ovšem možné,že jsem na něco zapoměl nebo nevím nějaký problém jedné z karet....Taky bych rád slyšel váš názor!

S pozdravem,
Radagabi.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
Radagabi
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon 6850 - Sapphire Toxic vs. Asus DirectCU

Příspěvek od Radagabi »

Nikdo neodpověděl a tak jsem si vybral Toxica....
OC podle mě půjde alespoň na 1GHz na jádře a 1,2GHz na pamětech...Uvidíme,zatím taktovat nebudu dokud mě to nebude brzdit...Každopádně po přetaktu je grafika výkonnější jak GTX470 (!!!) ...
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“