Radeon HD 2600 - zpomalené efekty u her (Vista, 7)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Lojza
- Začátečník

Radeon HD 2600 - zpomalené efekty u her (Vista, 7)
Zdravím, neznáte někdo důvod, proč grafické karty Radeon HD PCI-e 2600 i 2600XT i mobilní HD 2600 mají veliký problém ve většině her pod Windows Vista a 7? Jedná se o efekty kouře, ohně a mlhy. Jak dojde k takovémuto efektu, FPS okamžitě klesne razantně dolu (cca na 5 FPS). Dělalo mně to kdysi na stolním PC hned jak jsem přešel na Vistu a teď to dělá i na noťasu s Win 7. Dělá to třeba u C&C Generals (výbuch atomovky nebo tak), Battle for Middle-Earth 2 (mlha, použítí nějakého fireblasteru nebo odfouknutí nepřátel čarodějem atd..). Další příklad - třeba první level ve hře Painkiller Overdose je kvůli mlze nehratelný a další levely při kouři taktéž. Pod Windows XP to nikdy nedělalo... DirectX i ovladače mám aktuální. Dík za rady (s HD 2900 už to nedělalo, jen s těmi 2600 modely).
- Radagabi
- Začátečník

-
Re: Radeon HD 2600 - zpomalené efekty u her (Vista, 7)
2600XT mám(respektive jsem měl) a nikdy jsem nic podobného nezaznamenal,ani na W7,teď mám sice XP,ale i tak...Divné,nejspíš to bude nějakou nesouhrou ovladačů,zkus starší....Taky to může být nedostatkem paměti,ale mě to opravdu nedělalo,nevím...
Když snížíš detaily dělá to pořád?
Když snížíš detaily dělá to pořád?
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
- Lojza
- Začátečník

Pamětí to není, 3 GB stačí
Ovladače jsem měl za tu dobu různé, teď na notebooku jsem zkoušel starší i nejnovější a vliv to nemá na nic. Detaily také nepomáhají.
- no-X
- Středně pokročilý

možná je to úplně mimo, ale napadla mě jedna věc - klasické částicové efekty generuje procesor - nemůže ti běžet na pozadí nějaká aplikace, jako třeba antivirus, který by to brzdil?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lojza
- Začátečník

Antivirus nepoužívám a další programy v pozadí také neběží... Navíc na XP to se stejnou konfigurací valí v pohodě, to je divný.. Tohle se začalo dít až když jsem přešel na Vistu. Ještě jsem zkoušel vypínat Aero ale to taky nepomohlo.