Jak se dostat k časování ?
- Furtonek
- Nováček
-
Jak se dostat k časování ?
Zdravím, měl bych jeden dotaz, chtěl bych v BIOSu změnit časování RAM, ale nemám se k tomu jak dostat > http://img827.imageshack.us/f/01012011031.jpg/ . (Omlouvám se za kvalitu )
Štvu se stím už přes týden ale pořád nevím co stím, tak se chci zeptat už tady nebo si nevím rady.
E. : Omlouvám se jestli to je časování, či taktování, jsem z toho už blbý myslím to jak tam je Memory speed 266MHz RAMka může jet až na 533MHz tak bych rád zjistil co to udělá
Štvu se stím už přes týden ale pořád nevím co stím, tak se chci zeptat už tady nebo si nevím rady.
E. : Omlouvám se jestli to je časování, či taktování, jsem z toho už blbý myslím to jak tam je Memory speed 266MHz RAMka může jet až na 533MHz tak bych rád zjistil co to udělá
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Jak se dostat k časování ?
A jiné kapitoly ten BIOS nemá?
Paměti, které vykonávají práci na vzestupné i sestupné hraně signálu se jmenují Double Data Rate (DDR).
266 MHz skutečné frekvence je tady 533 MHz frekvence efektivní.
Paměti, které vykonávají práci na vzestupné i sestupné hraně signálu se jmenují Double Data Rate (DDR).
266 MHz skutečné frekvence je tady 533 MHz frekvence efektivní.
- Furtonek
- Nováček
-
No řeknu problem celý, měl jsem v PC jednu Gigovou RAM, přikoupil jsem si druhou, na mé potřeby to stačí, jenže přes PC nejsem ledajaký odborník tak jsem koupil RAM od jiného výrobce má jiné taktování atd. atd. A ta nová RAM tedy nešlape, jak je vidět na ''scrennu'' je tam jen 1GB RAM.
Myslel jsem si když zvětším taktovaní než povoluje ta první tak začne šlapat i ta druhá, v everestu mám RAMky obě ale pracuje tedy jen jedna. Tak spíš by mě zajímalo jak rozjet obě.
Jestli bude potřeba něco dopsat, co mám ostatního, dopíšu.
E.//No tedy jestli to vůbec bude moct šlapat ty obě
Myslel jsem si když zvětším taktovaní než povoluje ta první tak začne šlapat i ta druhá, v everestu mám RAMky obě ale pracuje tedy jen jedna. Tak spíš by mě zajímalo jak rozjet obě.
Jestli bude potřeba něco dopsat, co mám ostatního, dopíšu.
E.//No tedy jestli to vůbec bude moct šlapat ty obě
- Lokomotiva
- Začátečník
Spíš si stáhni CPU-Z a podívej se na kartu SPD (projdi tam všechny sloty) a na kartu Memory (jak nastavené ty paměti opravdu běží).
Co tam máš?
Co tam máš?
- Furtonek
- Nováček
-
v slotech obě RAM mám.
v memory je toto http://img816.imageshack.us/f/beznzvupj.png/
tu sice už to píše 2GB, ale když by to pracovalo, nepíše to v everestu Fyzická pamět je celkem 1023MB ( jestli to je teda ono ) ve hrách jako PES 10 mě to píše 1GB. a v ovladacích panelech v systému mám taky 1GB, a dokonce to je i v BIOSu.
v memory je toto http://img816.imageshack.us/f/beznzvupj.png/
tu sice už to píše 2GB, ale když by to pracovalo, nepíše to v everestu Fyzická pamět je celkem 1023MB ( jestli to je teda ono ) ve hrách jako PES 10 mě to píše 1GB. a v ovladacích panelech v systému mám taky 1GB, a dokonce to je i v BIOSu.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Bylo by vhodné, kdyby jsi napsal, o jakou desku se vlastně jedná.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Furtonek
- Nováček
-
Základní deska ECS RC415ST-PM .
- Blue Storm
- Odborník PCT
Takže. Tvá deska zřejmě ani tyto volby nemá z toho důvodu, že byla určena zejména pro OEM výrobce. Časování však s nefunkčností jednoho modulu nijak nesouvisí. Kdyby se mu nelíbilo časování či frekvence, tak prostě počítač nenaběhne, což se nestalo. Problém je v tom, že tato základní deska podporuje maximálně 2 GB operační paměti. Nikde jsem sice nenašel, jestli podporuje 2 GB moduly, ale zjevně asi ne. Zkus tedy ten 1 GB moduly vytáhnout, jestli se něco změní a pokud ne, tak deska nepodporuje 2 GB moduly, čemuž bych se moc nedivil.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Furtonek
- Nováček
-
Nejspíš to bude ono PC jsem kupoval komplet v roce 2006 ne něak výkoný jen bych měl ještě 2 dotazy.
Tak tedy kdybych si do budoucna koupil Základní desku tak jak bych hned dal dvě RAM tak by měly hned načíst obě ?
A druhý, jestli teda zvednu něak to taktování, či časování. Nechám si tu jen tu jednu RAM a ta může běžet na 533MHz ta stará jela 266MHz a tak to je furt i teď.
Tak tedy kdybych si do budoucna koupil Základní desku tak jak bych hned dal dvě RAM tak by měly hned načíst obě ?
A druhý, jestli teda zvednu něak to taktování, či časování. Nechám si tu jen tu jednu RAM a ta může běžet na 533MHz ta stará jela 266MHz a tak to je furt i teď.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Rychlejší modul ti pojede vždy podle toho pomalejšího. Ta stará nejela na 266 MHz, ale na 533 MHz, to už ti řekla i Lokomotiva! Pokud nedáš oba moduly na nové desce do stejného kanálu, tak by to mělo jet bez problému.
- Furtonek
- Nováček
-
Ok díky, přístě už si dám větší pozor