Jak se dostat k časování ?

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Furtonek
Nováček
Nováček

Jak se dostat k časování ?

Příspěvek od Furtonek »

Zdravím, měl bych jeden dotaz, chtěl bych v BIOSu změnit časování RAM, ale nemám se k tomu jak dostat > http://img827.imageshack.us/f/01012011031.jpg/ . (Omlouvám se za kvalitu :D )
Štvu se stím už přes týden ale pořád nevím co stím, tak se chci zeptat už tady nebo si nevím rady.

E. : Omlouvám se jestli to je časování, či taktování, jsem z toho už blbý myslím to jak tam je Memory speed 266MHz :oops: RAMka může jet až na 533MHz tak bych rád zjistil co to udělá :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Jak se dostat k časování ?

Příspěvek od Lokomotiva »

A jiné kapitoly ten BIOS nemá?
Paměti, které vykonávají práci na vzestupné i sestupné hraně signálu se jmenují Double Data Rate (DDR).
266 MHz skutečné frekvence je tady 533 MHz frekvence efektivní.
Furtonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furtonek »

No řeknu problem celý, měl jsem v PC jednu Gigovou RAM, přikoupil jsem si druhou, na mé potřeby to stačí, jenže přes PC nejsem ledajaký odborník tak jsem koupil RAM od jiného výrobce má jiné taktování atd. atd. A ta nová RAM tedy nešlape, jak je vidět na ''scrennu'' je tam jen 1GB RAM.
Myslel jsem si když zvětším taktovaní než povoluje ta první tak začne šlapat i ta druhá, v everestu mám RAMky obě ale pracuje tedy jen jedna. Tak spíš by mě zajímalo jak rozjet obě.
Jestli bude potřeba něco dopsat, co mám ostatního, dopíšu.
E.//No tedy jestli to vůbec bude moct šlapat ty obě :)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Spíš si stáhni CPU-Z a podívej se na kartu SPD (projdi tam všechny sloty) a na kartu Memory (jak nastavené ty paměti opravdu běží).
Co tam máš?
Furtonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furtonek »

v slotech obě RAM mám.
v memory je toto http://img816.imageshack.us/f/beznzvupj.png/
tu sice už to píše 2GB, ale když by to pracovalo, nepíše to v everestu Fyzická pamět je celkem 1023MB ( jestli to je teda ono ) ve hrách jako PES 10 mě to píše 1GB. a v ovladacích panelech v systému mám taky 1GB, a dokonce to je i v BIOSu.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Bylo by vhodné, kdyby jsi napsal, o jakou desku se vlastně jedná.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Furtonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furtonek »

Základní deska ECS RC415ST-PM .
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Takže. Tvá deska zřejmě ani tyto volby nemá z toho důvodu, že byla určena zejména pro OEM výrobce. Časování však s nefunkčností jednoho modulu nijak nesouvisí. Kdyby se mu nelíbilo časování či frekvence, tak prostě počítač nenaběhne, což se nestalo. Problém je v tom, že tato základní deska podporuje maximálně 2 GB operační paměti. Nikde jsem sice nenašel, jestli podporuje 2 GB moduly, ale zjevně asi ne. Zkus tedy ten 1 GB moduly vytáhnout, jestli se něco změní a pokud ne, tak deska nepodporuje 2 GB moduly, čemuž bych se moc nedivil.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Furtonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furtonek »

Nejspíš to bude ono PC jsem kupoval komplet v roce 2006 ne něak výkoný jen bych měl ještě 2 dotazy.
Tak tedy kdybych si do budoucna koupil Základní desku tak jak bych hned dal dvě RAM tak by měly hned načíst obě ?
A druhý, jestli teda zvednu něak to taktování, či časování. Nechám si tu jen tu jednu RAM a ta může běžet na 533MHz ta stará jela 266MHz a tak to je furt i teď.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Rychlejší modul ti pojede vždy podle toho pomalejšího. Ta stará nejela na 266 MHz, ale na 533 MHz, to už ti řekla i Lokomotiva! Pokud nedáš oba moduly na nové desce do stejného kanálu, tak by to mělo jet bez problému.
Furtonek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Furtonek »

Ok díky, přístě už si dám větší pozor :)
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“