Potřeboval bych poradit, čím otestovat paměti na notebooku s Core i7/H55. Operační systém je trochu nestabilní, jednou do týdne mi ukáže bluescreen a mám podezření, že za to může upgrade pamětí na 8GB.
Vyzkoušel jsem všechny běžné utilitky ale žádná nefunguje správně. Po spuštění Memtest86+ 4.10 se počítač hned rebootne, Memtest86 3.5 běží zhruba 10 sekund, pak následuje taky reboot, Windows Memory Diagnostic při startu nahlásí, že nemůže načíst mapu paměťi.
čím otestovat paměti?
- urban.novak
- Začátečník

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: čím otestovat paměti?
zkusil si trochu zvysit napeti ram? vyzkousej vsechny moduly samostatne at vyloucis chybovost.
- urban.novak
- Začátečník

Zvýšit napětí u pamětí v notebooku? Jak se to dělá? V biosu samozřejmě není možné konfigurovat prakticky nic kromě AHCI a boot sequence.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nenapsal si typ nb, drazsi herni maji trosku privetivejsi biosy.
- urban.novak
- Začátečník

Je to Acer Aspire 5740G. v nějakém fóru jsem našel, že po nastavení "CMOS token 0x141 to value 1" se v biosu objeví skrýtá záložka s konfigurací chipsetu. Večer to vyzkouším.
- morke
- Moderátor

Tak zkus původní paměti.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- urban.novak
- Začátečník

Skrytou záložku jsem povolil, ale stejně na ní není možné konfigurovat nic týkacící se pamětí (napětí, časování, frekvence).
Můžete napsat které dražší notebooky mají přívětivější biosy? Za pár měsíců si nejspíš stejně koupím nový stroj se Sandy Bridge, tak ať vím kterým výrobcům/modelům mám dát přednost.
Můžete napsat které dražší notebooky mají přívětivější biosy? Za pár měsíců si nejspíš stejně koupím nový stroj se Sandy Bridge, tak ať vím kterým výrobcům/modelům mám dát přednost.