FIC KT-600 Pro - spatna frekvence Duronu

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
killerek
Začátečník
Začátečník

FIC KT-600 Pro - spatna frekvence Duronu

Příspěvek od killerek »

Mam problem, kamoska si koupila novy pocitac, vsechno by bylo v pohode az na desku. Ten chytrak-jeji_kamos (prodava v IT kramu) ji rek, ze ten procesor v tom bude fungovat, ale on tam jede jen na maximalni rychlost co deska pusti. Tak ma Durona 1800, ktery jede na 1300 normalne. Povedlo se mi ho dostat na 1480, ale kdyz ho zvednu jeste vic, tak uz deska nebere HDD. Grafika ji najede az na treti pokus, pamet to jednou nadetekuje jako 128 a jednou jako 256. Win 98 nemoznost, Win XP pri hrach to hazi hlasky typu Neni pristup k disku, misto na disku, apod. Deska je to FIC KT-600 Pro (vyrobce ma na strankach jen rok stary BIOS a jeste bez poznamek co zlepsuje). Potrebuji vybrat nahradu, ale v tom obchode maj samy znacky co neznam a nemam s nima zkusenost. Deska musi mit S-ATA, AGP 8x a LAN/Sound. Znacky co nabizej jsou FIC, SHUT, SHUTTLE, SOLTEK a TYAN. Jinak prodavaj to v PROCA. Moc moc dekuji.

//w - upraven nazev
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Ta deska na 100% umí durony i xp až do 3200+.
Musíš jen přeonout jumperem na desce frekvenci sběrnice z 100 na 133MHZ - mrkni do manuálu :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ja jsem si rikal ze v BIOSu neni zadne nastaveni, reknu ji at mi najde k tomu manual (hlavne nema doma sroubovak) a zkusim to. Jestli se nepletu tak tech 133 je zakladni frekvence 1800 Durona. Snad to vyresi i problemy s grafikou a pameti. :-D Ale dostanu se k ni az v nedeli, tak uvitam i jine rady. Jinak je ta deska kvalitni?
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Deska je to dobrá párkrát sem s ní taky stavěl komp, jen neni moc OC frendly, pokud nastavíš FSB 133 tak z toho budeš mit durona 1800, problemi s diskem a ostatni ktery si měl bylo kvuli tomu žejsi zvedal fsb a tim se ti přetaktovával PCI sběrnice a řadič disku už nestihal, při 133, 166 a 200 by jsi stim neměl mit problmy.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Dik za pomoc. Ja mam zkusenosti se sterejma P1, pak ECS, Gigabyte a MSI, tyhle "vyrobci" jdou mimo me. Ale stejne koupi to v krame pres kamose a ani ji to poradne neslozej. Koukam co si neudelas sam na to neni spolehnuti. :(
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

to jsou teda fakt kopita :-D
creco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creco »

ja mam s touhle deskou jen spatne zkusenosti. hodnotim ji jako nestabilni a nevyhojujici na taktovani... nevim jak funguje s novym biosem.
HP NX6310
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

BIOS jsem nezkousel. Nastavil jsem FSB na 133 a byl z toho ten spravnej Duron,ale hned na to spadly Widle a pak uz to odmitalo bootovat. Dosla trpelivost a tak jim to hodila v krame na hlavu. A vysledek: v haji byl pametovej modul. :) Uz vim, kde nebudu v zivote nakupovat. :P
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

killerek píše:BIOS jsem nezkousel. Nastavil jsem FSB na 133 a byl z toho ten spravnej Duron,ale hned na to spadly Widle a pak uz to odmitalo bootovat. Dosla trpelivost a tak jim to hodila v krame na hlavu. A vysledek: v haji byl pametovej modul. :) Uz vim, kde nebudu v zivote nakupovat. :P
bohužel, vadné paměti jsou "fenomén" dnešní doby :sad: a můžeš nakupovat kde chceš, stát se ti to může vždycky :sad:
ignorelist: kremrole a dezoláti
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak vadne pamate rozhodne niesu ziadna tragedia ....., a rozhodne nie chyba obchodu...! Chybne v dnesnej dobe moze prist vsetko..., od tych najlacnejsich veci az po tie najlepsie ... :( ..... ani zakaznik a ani predajca pripadne velkosklad sa proti tomu nemaju ako branit...., skusat tie mnozstva tovaru co im prejdu cez ruky je proste nezvladnutelne.... :sad:
Ale podla mna v serioznom obchode ti pamat bez problemu vymenia.... a mas po starosti..... ( teda ak je este v zaruke... ) ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

random píše:Presne tak vadne pamate rozhodne niesu ziadna tragedia ....
Nutno ale říci, že obecně KT600 patří mezi nejméně rozmlsané chipsety co se týká pamětí. :oops:
ox
Nováček
Nováček

Příspěvek od ox »

Shit píše:
random píše:Presne tak vadne pamate rozhodne niesu ziadna tragedia ....
Nutno ale říci, že obecně KT600 patří mezi nejméně rozmlsané chipsety co se týká pamětí. :oops:

jó tak to bych rád viděl mám desku Asus kt600-x a zkus tam dát konfiguraci 2x512mB ram na 400Mhz.Teprve třetí značka :shock: zdůrazňuju třetí značka se chytla a tou vítěznou je Kingston
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2ox : I to se může stát :sad: , ale jinak trvám na svým :wink:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

ox píše:
Shit píše:Nutno ale říci, že obecně KT600 patří mezi nejméně rozmlsané chipsety co se týká pamětí. :oops:

jó tak to bych rád viděl mám desku Asus kt600-x a zkus tam dát konfiguraci 2x512mB ram na 400Mhz.Teprve třetí značka :shock: zdůrazňuju třetí značka se chytla a tou vítěznou je Kingston
Řekl bych že je to spíš tím že je to Asus, nezapomeň že A7V600 - X je snad největší SHIT kterej se na bázi KT600 vyrábí, mě na MSI KT6Delta jeli všechny paměti který jsem tam zkoušel (2x512MB DDR400) - PQI, A-Data, A-Data 466, Mosel :wink:
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“