[ATI] Poblázněné textůry.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Otrawa
Nováček
Nováček

[ATI] Poblázněné textůry.

Příspěvek od Otrawa »

Dobrý den, mám problém s mojí asi čtyři roky starou grafikou ATI Radeon X1900GT 256MB, když hraju nějákou novější hru, která by podle HW nároků měla v pohodě jet na mé grafice, tak mám textůry různě pokřivené, nebo mi problikávají. Někdy to ze začátku nedělá. Poté se grafika resetuje a "měla" by být v pořádku. Jenže bez restartu počítače je to dobré jen na práci na ploše. Pokud budete chtít zkusím přidat taky Screenshot. Díky Otrawík.
morke
Moderátor
Moderátor

Re: [ATI] Poblázněné textůry.

Příspěvek od morke »

Takto vypadá smrt grafiky. Někdo ji zkusí vzkřísit pečením, někdo si hned koupí novou.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Otrawa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otrawa »

morke píše:Takto vypadá smrt grafiky. Někdo ji zkusí vzkřísit pečením, někdo si hned koupí novou.
To mě nestraš. Zkoušel jsem novější ovladače, ale stejně už to nemá podporu takže nic.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Takto skončily mé tři grafiky.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

@Otrawa: Zkoušel jsi Legacy drivery? Poslední jsou myslím ATI Catalyst™ 10.2 Legacy Display Driver.
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Ahoj,
mám stejný problém. radeon HD4850. Při hraní novějších her jako je nový Medal of Honor, Modern warfare 2, Fallout 3, Mass Effect, Mafia II, ale třeba občas i při práci v 3ds max, když mám zapnutý directX mód, mi blikají textury. Občas je to dost otravné a bolí z toho hlava. Problém je v i nových benchmarks,jako 3D mark vantage, nebo nejaky Stalker benchmark. Ve starém 3D mark 03 to nedělá, stejně jako ve starých hrách - Modern Warfare 1. Vyzkoušeny všechny novější drivery od ATI, několik instalací WIN 7(od RC po profesional). Tento problém mám od začátku, co tu grafiku mám. První operační systém byl právě WIN 7 RC. Reklamace byla zamítnuta, že jim to na několika sestavach funguje bez problému. V čem může být problém? Mám to znovu reklamovat?
Děkuji za všechny postřehy, či rady.

Aktuální sestava:
Zákl. deska: Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0)
Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5200 BOX
Grafická karta: Gigabyte ATI Radeon HD 4850 1GB DDR3 GV-R485MC-1GI
Paměti: A-Data Gaming Edition 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
Zdroj: Fortron FSP500-GLN Blue Storm II 500W
Disk: WD Caviar Black 640GB
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

O jaký model se přesně jedná?

Zkus updatovat BIOS základní desky a poreferuj.
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Model grafiky je Gigabyte ATI Radeon HD 4850 1GB DDR3 GV-R485MC-1GI

Verzi biosu mám někdy z roku 2010. Mám verzi F9, pak už je jenom F10 a to je beta -> Podle stránek výrobce.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

BETA může být nestabilní, ale taky nemusí :) Já byl nucen updatovat na GA-X48-DS5 na verzi F8C (taktéž BETA) a zatím nepozoruji žádné problémy (cca. rok).

Můžeš zkusit updatovat ještě BIOS karty - GB GV-R485MC-1GI BIOS, tím také nic nezkazíš. Flashuj buď přes ATiWinflash nebo přes ATiFlash
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Ahoj,
tak jsem zkusil flashnout bios grafiky. Jak přes AtiWinFlash, tak přes atiflash jsem dostal stejny error -> P/n mismatched..Tak prosím o radu, co stím teď?:) Btw nemůže mít flashnutý Bios vliv na výsledek posouzení případné reklamace (kdybych to reklamoval znova).
Díky
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

No tak jsem se nakonec odhodlal a nakonec jsem to flashnul přes příkaz force u AtiFlash...No a vše je při starém. Stále textury blikaj..
Co teď?
Tryton
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tryton »

Dezert píše:No tak jsem se nakonec odhodlal a nakonec jsem to flashnul přes příkaz force u AtiFlash...No a vše je při starém. Stále textury blikaj..
Co teď?
Bude to znít úsměvně, ale mě pomohlo při staré 8800GTS, přepastování a přelepení všech "žvýkaček", které byly staré, vydrolené a tvrdé jako beton :-)
Monitor Samsung Odyssey G8 Oled 4K@240 Hz Case: LianLi o11 Dynamic Evo White + White Mesh Kit + 3x EKWB X360M White + 12x LianLi P28 White PSU: Seasonic Prime PX-1600w + CableMod PRO White Board: ROG x670e Crosshair Hero CPU: 9800X3D@5.53 GHz OC + EKWB Momentum2 Monoblock RAM: 32 GB TridenZ5 RGB 6000Mhz 28-36-36-28-1T + EKWB Monarch Module Nickel + EKWB Monarch X4 NVMe: Raid0 2x 2TB Samsung 990 Pro + 2x 1TB Samsung 970 Evo Plus GK: MSI RTX4090 SuprimX 3Ghz/23Ghz + EKWB Quantum Vector2 Fittings: EKWB Torque STC 16/10 Adapters: EKWB Classic Angled Feed: EKWB CryoFuel Clear Tubing: Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Pump: EKWB Kinetic D5 Plexi Internal IPS : EKWB Quantum Lumen 7˝ Flow Meter: Freeze Mod Silver External:2xEK_D5dual+2xMora360Pro+18xNF-P12redux+EK_D5_xRes+35cm tube+NexXxosNovaUT60_1080+9xNF-P12+EK_XE240+4xNF-A12x25_CH
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Tryton píše:
Dezert píše:No tak jsem se nakonec odhodlal a nakonec jsem to flashnul přes příkaz force u AtiFlash...No a vše je při starém. Stále textury blikaj..
Co teď?
Bude to znít úsměvně, ale mě pomohlo při staré 8800GTS, přepastování a přelepení všech "žvýkaček", které byly staré, vydrolené a tvrdé jako beton :-)
No ta karta je ještě v záruce. A když jsem ji dal na reklamaci prvně do Alfacompu tak mi ji neuznali, a řekli, že ji tam nechali běžet na několika sestavách asi 3 dny a běžěla furt na testech a naprosto bez problému. Tak jako hledám kde může být chyba. Jestli u mě a v mojí sestavě nebo na kartě, abych tam případně mohl jít znovu a omlátit jim tu kartu o hlavu :-D . Ale nejspíš to bude HW problém, protože jsem zkoušel různé drivery, různé instalace Win..a problém stále je..
Dezert
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Dezert »

Ahoj,
no tak nakonec jsem to znovu reklamoval, reklamace byla uznána, grafika byla poslána na opravu výrobci. Co s tím přesně bylo mi neřekli. Šlape jako víno:)

Děkuji všem za rady:)
Otrawa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otrawa »

Abych to uzavřel, první příspěvek měl pravdu, asi po 2 měsících grafika úplně odešla, zapnu počítač, naskočí sem tam horké pixely a pak se neustále restartuje (grafika) dokud nezůstane černá obrazovka, v tuto chvíli mám již postnutý dotaz na výběr nové, všem děkuji za snahu, které si cením.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“