Zvuková karta + repro

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zvuková karta + repro

Příspěvek od F4kt0r »

Zdravím,
plánuji stavět v nejbližší době stavět HTPC. Pro repro jsem již rozhodnut, bude následující http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S6305.html
Přemýšlím o zvukové kartě, dosud jsem byl rozhodnut pro Asus Xonar HDAV1.3 Slim. Moje otázka zní, zda-li není karta zbytěčně výkonná pro zmiňováné repro. Jestli člověk uslyší rozdíl oproti nějaké za 1500,-.

Další otázka se týka HDMI. Jde mi hlavně také o to, abych vedl obraz i zvuk z pc přes HDMI, zakl. deska bude mít HDMI výstup. Když jsem měl v plánu koupit Xonar, který má HDMI výstup, bylo to jasné. Teď kdybych koupil nějakou levnější zvukovku bez HDMI výstupu, jak to bude řešené? Karta bude dekódovat zvuk a přes HDMI výstup na desce to půjde do televize?

Snad jsem se vyjádřil srozumitelně, díky za rady...
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Zvuková karta + repro

Příspěvek od Maxtor »

bude to fungovat tak, ze zadnou zvukovku nepotrebujes.. HDMI je digital..tzn jestli deska bude mit onboard grafiku a tudiz i HDMI je to proste taky digital.. hotovo.. zapomen na zvukovku.. vyreseno.. :)
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Uslyším na těch repro vůbce nějaký rozdíl mezi integrovanou a zvukovou kartou (Xonar) nebo je to v podstatě jedno a integrovaná zvukovka úplně stačí? No a řekněme kdybych koupil zvukovku, bude to tam jak jsem psal? Bude se zvuk. karta starat o zvuk a pouštět to ven s obrazem přes onboard HDMI?
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Digitální výstup, resp. vstup, znamená, že zvuk se nijak v počítači neupravuje a D/A konverze proběhne až v receiveru. Rozdíl nepoznáš. Velmi pravděpodobně bys ho nepoznal ani kdybys to provozoval analogově.

Maxtor ti radí dobře, pokud budeš mít na desce HDMI, žádnou zvukovku nepotřebuješ.
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Ok, paráda, zvuk. kartu kupovat nebudu. Díky
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“