jak vyřešit audio/video

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jak vyřešit audio/video

Příspěvek od Sheep-Master »

Zdravím,
chtěl bych poradit ohledně audia/videa co a jak bude potřeba a jestli to vůbec bude fungovat.
Jde o to že mám v plánu koupit televizi a připojit jí k PC a pouštět z něho filmy. Zároveň bych chtěl mít k tomu připojeno repro ideálně 5.1 na ty filmy.
Druhý problém je že bych chtěl "lepší" 2,0 nebo 2,1 stereo na muziku a pouštět jí taky z PC protože 5,1 genius co ted mám je humus a poslech muziky prostě neni 5,1 ideální.
Takže jak tento problém vyřešit? Zkrátka mi jde o to že na filmy chci 5,1 a na muziku jenom přední pořádný repráky + sub.
Napadlo mě že se vzdám 5,1 u filmů a budu mít klasický stereo nebo 2,1 se zesíkem zapojený k PC a pojede na něm jak muzika tak film a bude to celkově nejlevnější a nejsnažší řešení.
Ještě jsem myslel jestli by nějaké repro ze stávajících genius nešlo využít jako satelity k tomu stereu na muziku. ale vtom případě by byl asi potřeba drahej reciever?

rozpočet bych viděl na cca 10.000kč včetně zesíku nebo receiveru (asi aukro)
Díky za rady.

// se zvukem z klasického DVB-T vysílání se asi spokojím s reprem na televizi
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: jak vyřešit audio/video

nikdo neví jak vyřešit 5,1 a stereo současně? asi se na to 5,1 vyprdnu...
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Receivery co tohle umí nejsou tak drahý. Ale za desítku dobrej receiver a dobrý bedny nekoupíš.

Já to mám řešené například tak, že pro hry, filmy atp. mám multimediální repráky (představ si to jako 5.1, třeba) na multimediální zvukovce (představ si třeba nějakou Xonar 5.1).
A aktivní stereo reproduktory se subwooferem mám připojeny na seriózní kvalitní stereo zvukovce.

Při takovém zapojení stačí mít ve Windows nastaven jako hlavní výstup tu multimediální zvukovku a v programech, kde chceš kvalitní audio (tedy třeba hudební přehrávač, zvukový editor atp.), si nastavit jako výstup tu lepší stereo zvukovku.

Čili můžeš začít třeba tím, že si koupíš kvalitní stereo repráky a na 5.1 budeš používat zatím ten Genius, kterej když tě přestane bavit hodíš do popelnice. Na blízký stereo poslech jsou ideální nějaké lepší monitory, např. Yamaha HS80M, které tu pořád doporučuju. Ale je jich víc kolem těch 10 tisíc, které stojí za úvahu. Dokud nebudeš mít i lepší zvukovku, tak je stačí krmit i nějakou průměrnou herní plečkou, nebude tak hrozný, jako špatný repráky připojený ke špatný zvukovce.
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

Ja to mam stejnym spusobem, jako chces ty, mam ke kompu 2.0 studiovy bedny + propojeny s TV pres HDMI a receiver, kdyz se chci koukat na film, tak si prepnu receiver na HDMI vstup z pocitace, zapnu film -> jde to pres 5.0 zapojeny na receiveru, vypnu receiver zapnu program na muziku -> jde to pres studiovky u kompu
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jo, to je asi nejlepší řešení, resp. mně vyhovuje. Nicméně když mám nastaveny v jednotlivých programech napevno výstupy, z nichž chci, aby zvuk šel, tak vlastně nemusím vůbec nic přepínat - každá zvukovka se stará jen o ty svoje bedny a o ty svoje programy. Ale ne každej soft umožňuje nastavení zvukového výstupu, proto mám zvolen jako hlavní výstup z integrované zvukovky do obyč beden, takže všechny různý zvuky Windows, YouTube, televize atp. jdou tam a nepouští se to do monitorů, což je dobře, aspoň pro mě.
Jediný co ručně dělám je, že monitory vypínám, protože nechci, aby pořád běžely - mám je v zásuvce s vypínačem, jelikož moje Fostexy mají vypínače zezadu (jako asi všechny) a vypínat je zvlášť je nepohodlné.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

díky za reakce,
jakej reciever umí současně 2,0 a 5,1? vypadá to že za ty prachy co mám půjdu radši do kvalitního 2,0 sterea se zesíkem z aukra za nějaký 2-3 litry.
Mohli by jste mi doporučit nějakej zesík a bedny, abych se do desítky vešel?
trochu se ale bojím o basy, když mám ted subwofer, ale u těch geniusů se u žádný muzice mluvit nedá :lol:
zvukovku mám SB Audigy 4
Díky

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nejak nevim co se tady resi.. kazdy 5.1 reciever umi stereo.. proc by taky neumel..?
Problem zapojeni tady visi na jedine veci a tim jdou HDMI konektory na obou stranach..

Idealni by bylo zapojit jeden HDMI kabel z PC do recieveru a dalsi dva stylem PC-TV a TV-Reciever.. vyreseno.. v tomhle pripade mas dve naprosto oddelene zvukove cesty v digitalu, kdy jedna prochazi TV a nema problem s prehravanim zvuku jak z ni, tak z PC, pokud bude na TV obraz z nej.. druha cesta ti pak muze pohodlne slouzit pro stereo..
Kdyz pak vidim ze mluvis o analogu, nevim co resis uz vubec.. TV pripojit jakkoli.. DVI, HDMI, cokoli proste.. a do (klidne analogove) recieveru jedna linka z PC a druha z TV.. vyreseno..
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

nebude nejjednodusi zpusob met 2 zvukovky ?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

ne.. :) na co..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“