Dá se někde legálně koupit Windows 7 Starter?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dá se někde legálně koupit Windows 7 Starter?

Příspěvek od -HoNY- »

Dostal se mi do rukou netbook od Aceru, asi si ho nechám jako hračku. Už jsem do něj vložil SSD Patriot Inferno 60 GB, nejspíše ho čeká výměna obrazovky za 10,1" MVA 1280×800, dotyková obrazovka, 3G modul, 6článková baterie, normální myš a 2 GB DDR2.

Windows XP nebyly použitelné, Android se i po naklonování choval divně (automatické restarty). Takže jsem se rozhodl prolézt warez fóra, stáhnout jakýsi aktivátor, udělat úpravu legální instalačky (divím se, že proti tekto primitivní úpravě Microsoft nebojuje) a nyní mám na netbooku nainstalované "legální" Windows 7 Starter. Nejdelší část byla kopírování instalačky na flashku.

Windows 7 Starter je:
  • rychlejší než Windows XP
  • stabilnější než Windows XP
  • bezpěcnější než Windows XP
  • zatím jsem nezpozoroval omezení, které by vadily netbooku
Jediné mínus, které jsem zpozoroval je, že sedmičky spotřebují ihned po startu 600 MB RAM.

Otázka je tedy jednoznačná: Dá se někde koupit legaliznační sada na Windows 7 Starter anebo legální licence Windows 7 Starter? Nic jsem nenašel
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dá se někde legálně koupit Windows 7 Starter?

Příspěvek od LiveBomb »

Neda. Pokud vim, tak je to jen pro OEM partnery.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

V některých zemích bývalého východního bloku, Indii a Africe se koupit dá. K čemu ty netbooky potom jsou, když Win 7 Home a Pro je na nich nepoužitelné?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to bude skoro podobný případ jako Office 2010 Starter, což? jen s tím rozdílem že W7 Starter jsou extrémně ořezané
ignorelist: kremrole a dezoláti
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Rozhodnutí dát do netbooku W7 je dáno výrobcem, který by měl systém připravit, ne jen ho tam hrubě plácnout a dát PC minimální vybavení.
K tomu, že W7 starter neumož%nuje více aplikací najednou spustit, by měla být tato verze nejméně náročná.
Proč se dodává v ne-rozvojových zemích je to spíš námět na diskuzi. Aspoň taková je politika Microsoftu s těmito verzemi.
Legalizační sady na Windows 7 Starter u nás koupit opravdu není možné.

Osobně v tom vidím problém, a nechápu to také. Windows XP je na takové zařízení ideální volbou, pokud chce uživatel aspoň trochu ten netbook používat. Jinak to opravdu je jen lákadlo pro Ty méně chápavé, aby si to koupili - není se ale čemu divit.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Odpovědět

Zpět na „Windows 7“