Malý digitál s manualnim ostřením??? Existuje?
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Malý digitál s manualnim ostřením??? Existuje?
Zdravim Vás.
Celkem dost se shanim po malem digitalnim fotoaparatu (foták jakoby do kapsy), kterým se dá manualně zaostrovat.
Chapu že je k tomu potřeba zrcadlovka a objektivem je možno doostrovat, ale Já bych chtel nejaky mensi digital a to velikosti zhduba takoveto:
http://technet.idnes.cz/digifoto_detail ... e=8&id=797
- ten ovšem neumí manualně zaostrovat.
Celkem dost se shanim po malem digitalnim fotoaparatu (foták jakoby do kapsy), kterým se dá manualně zaostrovat.
Chapu že je k tomu potřeba zrcadlovka a objektivem je možno doostrovat, ale Já bych chtel nejaky mensi digital a to velikosti zhduba takoveto:
http://technet.idnes.cz/digifoto_detail ... e=8&id=797
- ten ovšem neumí manualně zaostrovat.
- LOVIT
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malý digitál s manualnim ostřením??? Existuje?
ano takové existují, ale funkčnost nebývá moc praktická - osobní zkušenost, hledej nebo nech si předvést tzv. pokročilé kompakty s manuálním režimem expozice, případně poloautomatickými režimy jako je priorita clony/času, kde pak je(nemusí nutně být) i ono manuální ostření, osobně vlastním canon powershot (řada pokročilých kompaktů od canonu) sx 120 is, kde je možnost i manuálního ostření, ovšem ta mi příjde jednak neohrabaná a pomalá, takže stejně ostření rád nechávám na automatice, pravda občas selhává - málo světla, a tam se ruční ostření hodí, je to řešeno voličem - kolečko a otáčením po krocích ostříš, je to ovšem dost pomalé a těžkopádné.
mrkni se http://www.megapixel.cz/digitalni-kompakty
najdi si kompakty co mají režim M - manual a pak to chce stejně pohledat jestli umí i manuálně ostřit.
najdi si kompakty co mají režim M - manual a pak to chce stejně pohledat jestli umí i manuálně ostřit.
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Starší Canony áčkový řady maj i manuální ostření. Ovšem klasicky pokompaktovsku - čudlíkama nahorů dolů.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
No právě mě jde pšímo o focení navečer, kdy už Slunce zapadá a všude je houby svetla. To mám problémy s fotkami.LOVIT píše:ano takové existují, ale funkčnost nebývá moc praktická - osobní zkušenost, hledej nebo nech si předvést tzv. pokročilé kompakty s manuálním režimem expozice, případně poloautomatickými režimy jako je priorita clony/času, kde pak je(nemusí nutně být) i ono manuální ostření, osobně vlastním canon powershot (řada pokročilých kompaktů od canonu) sx 120 is, kde je možnost i manuálního ostření, ovšem ta mi příjde jednak neohrabaná a pomalá, takže stejně ostření rád nechávám na automatice, pravda občas selhává - málo světla, a tam se ruční ostření hodí, je to řešeno voličem - kolečko a otáčením po krocích ostříš, je to ovšem dost pomalé a těžkopádné.
A kupofivu se moc divim tomu, že mám Nikon CoolPix S1000pj a je mnohem schopnějši sam automaticky zaostřit při male svetelnosti než druhý foták co mám - Nikon CoolPix P100, Ten toho totiž při šeru rozmaže fakt hodně.
Me vubec nezaleží, jak rychle bych manualně zaostřoval (ikdyž se to někdy hodí), čas se vždy musi najit. Ale spise bych chtel nejaky maly fotaček proste do kapsy, u ktereho mi nebude vadit jeho zatěž, když ho budu nosit porad ssebou.
Jinak musim řici, že na to pismenko M opravdu nemá smysl hledět, protože cca 99% fotáků s M neumí manualně zaostřovat. Ono ne vždy je duležitá cena, ale i velikost. Každý chce něco maličkého, kvalitniho a výkonného.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Něco takového neexistuje a existovat nebude ... tyhle 3 věci se krásně vylučují a fyziku neochčije ani marketingové a PR oddělení (i když se o to pořád snaží).robocop píše:Každý chce něco maličkého, kvalitniho a výkonného.
Jestli chceš něco relativně malého a kvalitního, tak si kup EVIL s pancake objektivem.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- LOVIT
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no já myslím že limit je i ta cena , ale pravda olympus PEN a podobné mě taky napadly, jenže to sme na ceně zrcadla
//
Smith: no to je pravda fajn cena, ale těch 24 mm pevnejch já nevím, 18-55 set stojí cca 12 000, samotný sklo cca 7500 a výběr nic moc, olympus je dražší, ale nabídka o dost širší
//
Smith: no to je pravda fajn cena, ale těch 24 mm pevnejch já nevím, 18-55 set stojí cca 12 000, samotný sklo cca 7500 a výběr nic moc, olympus je dražší, ale nabídka o dost širší
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
LOVIT: jsem se teď díval na megapixel.cz a mají tam Sony NEX-3 s 16mm za 8k ... to je celkem pěkná cena.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
No to vypadá hezky, zase neni tak maličký, ale na druhou stranu, když se podívám na parametry, tak by ty fotky nemeli byt nijak spatné.Smith píše:LOVIT: jsem se teď díval na megapixel.cz a mají tam Sony NEX-3 s 16mm za 8k ... to je celkem pěkná cena.
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak já nabídku EVIL a objektivů pro ně moc nesleduju ... ale pokud chceš něco malého a kvalitního, tak jedině EVIL s pancake objektivem a tu moc možností nemáš. 18-55 už moc malé/kapesní neníLOVIT píše:Smith: no to je pravda fajn cena, ale těch 24 mm pevnejch já nevím, 18-55 set stojí cca 12 000, samotný sklo cca 7500 a výběr nic moc, olympus je dražší, ale nabídka o dost širší
Celkem se mi EVIL libí a využití by se i na šlo... no snad Canon udělá EVIL a pancake objektiv
Pořád je to o dost menší a lehčí než DSLR .. a právě kvalita výstupu je někde jinde než u kompaktu, více méně na úrovni DSLR.robocop píše:No to vypadá hezky, zase neni tak maličký, ale na druhou stranu, když se podívám na parametry, tak by ty fotky nemeli byt nijak spatné.
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
No hele, a jaky ma ta levna verze (do 8000kc) v zakladu objektiv?
Nejak z toho nemohu vycist, jaky ma treba zoom.
Co se docitam v popisu je tohle:
10x funkce Precision Digital Zoom.
a to primo u tohoto fotoaparatu:
http://www.digiobchod.cz/produkty/sony- ... erny-16-mm
- hlavne me zarazi digital zoom.
Přece digital je jakoby nic. Potrebuji optivký zoom.
Má to tedy nejaky optický zoom? jaky přesně?
Nejak z toho nemohu vycist, jaky ma treba zoom.
Co se docitam v popisu je tohle:
10x funkce Precision Digital Zoom.
a to primo u tohoto fotoaparatu:
http://www.digiobchod.cz/produkty/sony- ... erny-16-mm
- hlavne me zarazi digital zoom.
Přece digital je jakoby nic. Potrebuji optivký zoom.
Má to tedy nejaky optický zoom? jaky přesně?
- nhkg
- Začátečník
Jestli myslíš Sony NEX-3 +16mm, tak to nemá žádný optický zoom. Má to pevné sklo.robocop píše:No hele, a jaky ma ta levna verze (do 8000kc) v zakladu objektiv?
A jestli chceš něco fakt malého co dělá slušné fotky, tak podle mě jedině Canon S95 (9000Kč) nebo Panasonic LX5 (11000Kč), ale manuálně to asi ostřit neumí. NEX už je trošku větší, hlavně s zoom objektivem.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
- robocop
- Nikdy nic nevím
-
- Kontaktovat uživatele:
Canon S95 (9000Kč)???nhkg píše:Jestli myslíš Sony NEX-3 +16mm, tak to nemá žádný optický zoom. Má to pevné sklo.robocop píše:No hele, a jaky ma ta levna verze (do 8000kc) v zakladu objektiv?
A jestli chceš něco fakt malého co dělá slušné fotky, tak podle mě jedině Canon S95 (9000Kč) nebo Panasonic LX5 (11000Kč), ale manuálně to asi ostřit neumí. NEX už je trošku větší, hlavně s zoom objektivem.
to bych se radeji obratil na mensi, kvalitnejsi, s mensi spotrebou - vetsi vydrzí a a nizsi cenu.
Jediný plus (a to opravdu jediny) je světelný objektiv (F 2) a tím to ale všechno hasne.
Koupi takoveho fotaku za takovou cenu, bych opravdu povazoval za smesne vyhozené velke prachy.
- nhkg
- Začátečník
Co se ti na něm nezdá? Všechny levnější foťáky mají mini čip => fotky jsou pak zašuměné a rozmazané. Objektiv to má taky dobrý, cena sice vyšší a zoom malý, ale kvalita fotek na tu velikost těla bezkonkurenční.robocop píše:Canon S95 (9000Kč)???
Je určeno spíše pro lidi, co už mají zrcadlovku a potřebují občas dělat slušné fotky ve chvíli, kdy ji u sebou netáhnou.
Já bych za vyhozené prachy považoval koupi čehokoliv levnějšího než S95, kromě úplně nejlevnějších kompaktů.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.