Jakou zvukovku na připojení k věži

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
BMPT
Začátečník
Začátečník

Jakou zvukovku na připojení k věži

Příspěvek od BMPT »

zdravim
uvažoval jsem o kvalitní zvukový kartě a k tomu kvalitní bedny 2.0 na poslech hudby převážně MP3, eventuelně CD-audio. Ale jelikož mám doma nevyužitou věž a bedny, tak mě napadlo, že bych si jí připojil k počítači.Zvukovku budu mít integrovanou 7.1 a potřebuju poradit, jakou vhodnou zvukovku si mám pořídit, abych využil na 100% potenciál těch beden. Předpokládám, že ta integrovaná se k těm bednám moc nehodí. Moc tomu nerozum a možná je to celý blbost, ale kupovat PC repráky do pěti tisíc se mi moc nechce, protože to taky nebude nic moc a tak mi toto řešení, aspoň dočasně přijde zatim jako nejlepší, když ta věž leží ladem.
Jedná se o věž Aiwa NSX-V900 (stereo) - zakoupena cca 1996
na jedný bedně je celkem 5 reproduktorů viz.specifikace podle orig.manuálu:

Woofer - 140mm cone type
Tweeter - 50mm cone type
Super Tweeter - 20mm ceramic type
Cardioid speaker - 80mm cone type
Surround speaker - 80mm cone type

Impedance: Front speaker - 6 ohms
Surround speaker - 16 ohms

Výkon zesilovače 150W
Ty dva reproduktory Cardioid a Surround jsou umístěny jakoby 45 stupňů od těch výškových a basového z důvodu poslechu ze všech pozic. To jen tak na úplnost, protože ani nevim co je to za typ reproduktorů.
http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/3756/37 ... v900-1.jpg

Předem děkuju za všechny rady, názory a postřehy, který by mi mohli zvolit takovou zvukovku, přes kterou bych využil poslech hudby na těchto bednách a využil všechny ty osazené reproduktory. :)
gck23
Začátečník
Začátečník

Re: Jakou zvukovku na připojení k věži

Příspěvek od gck23 »

ta vez neni zadna slava, bohate ti staci integrovana na desce
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou zvukovku na připojení k věži

Příspěvek od Exp »

gck23 to řekl bez servítků a v podstatě s ním souhlasím. Nerad bych se tě nějak dotknul, ale upřímně by to byly vyhozené peníze. Pokud máš základní desku novějšího data výroby s nějakým HD kodekem, tak kvality věže dokonce převyšuje.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“