uvažoval jsem o kvalitní zvukový kartě a k tomu kvalitní bedny 2.0 na poslech hudby převážně MP3, eventuelně CD-audio. Ale jelikož mám doma nevyužitou věž a bedny, tak mě napadlo, že bych si jí připojil k počítači.Zvukovku budu mít integrovanou 7.1 a potřebuju poradit, jakou vhodnou zvukovku si mám pořídit, abych využil na 100% potenciál těch beden. Předpokládám, že ta integrovaná se k těm bednám moc nehodí. Moc tomu nerozum a možná je to celý blbost, ale kupovat PC repráky do pěti tisíc se mi moc nechce, protože to taky nebude nic moc a tak mi toto řešení, aspoň dočasně přijde zatim jako nejlepší, když ta věž leží ladem.
Jedná se o věž Aiwa NSX-V900 (stereo) - zakoupena cca 1996
na jedný bedně je celkem 5 reproduktorů viz.specifikace podle orig.manuálu:
Woofer - 140mm cone type
Tweeter - 50mm cone type
Super Tweeter - 20mm ceramic type
Cardioid speaker - 80mm cone type
Surround speaker - 80mm cone type
Impedance: Front speaker - 6 ohms
Surround speaker - 16 ohms
Výkon zesilovače 150W
Ty dva reproduktory Cardioid a Surround jsou umístěny jakoby 45 stupňů od těch výškových a basového z důvodu poslechu ze všech pozic. To jen tak na úplnost, protože ani nevim co je to za typ reproduktorů.
http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/3756/37 ... v900-1.jpg
Předem děkuju za všechny rady, názory a postřehy, který by mi mohli zvolit takovou zvukovku, přes kterou bych využil poslech hudby na těchto bednách a využil všechny ty osazené reproduktory.