Parhelia a pocitac Dell. Prosim o radu
Moderátoři: morke, Walker1134
- avp
- Nováček

-
Parhelia a pocitac Dell. Prosim o radu
Dorazil mi novy pocitac do prace. Dell Precision 370(http://www1.euro.dell.com/content/produ ... b=specstab). Myslel jsem, ze do nej v pohode dam grafickou kartu co jsem mel ve starem. Matrox Parhelia 128MB. Problem je, ze na desce, jak to tak vypada je jen PCI Express slot. Nejak nedokazu pochopit ktery inteligent vyhodil AGP slot a nechal tam jen PCI sloty, respektive PCI Express. Misto te Parhelie tam tedy budu muset mit Nvidii Quadro, nicmene jsem se chtel zeptat, zda nekdo netusite, zda existuje nejaka redukce AGP / PCI Express. Diky moc za rady.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dr Meduza píše:Negde tu bylo napsany ze an deskach co sou PCI expres i AGP ze to agp jede pres 2 normalni PCI najednou takze to valstne jede pomalu ale de tam ta karta dat takze by ta redukce mela jit vyrobit
lenze toto riesenie je uz pouzite na samotnej doske ( v jej navrhu... )........ externa redukcia by zaberala viac miesta a bol by potom problem z osadenim samotnej karty ..... ( nesedela by v case.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Lisp
- Začátečník

Re: Parhelia a pocitac Dell. Prosim o radu
To asi za čas jo, ale bude to hrozně drahý. Pokud máš paragon o koupi, co ji vyměnit za PCI verzi? Ten doplatek bude rozhodně menší než nová Quadro nebo časem nějaká redukceavp píše: zda existuje nejaka redukce AGP / PCI Express. Diky moc za rady.
:: OSX ::
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Technicku by to asi resitelne bylo, ale pak uz bys tu kartu nemohl prichytit do slotu, takze dost silne pochybuju ze se neco takoveho objevi.Dr Meduza píše:NO casem mozna naka bude gdyt vlastne NVcka jedou pres redukci akorat ji maj primo na sobe (pod tim druchym chladicem)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Lisp
- Začátečník

- vykupitel
- Začátečník

RE
Redukci je mozne vyrobit, nebot PLX technology (drive HiNT) vyrabi bridge. jen jestli se nekdo najde. Myslim,ze by mela vetsi uplatneni,nez AGP2PCI.
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec
Jindra Semenec