Risen 2: Dark Waters

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Risen 2: Dark Waters

Příspěvek od Thellwin »

http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/Section ... -multi_osk

Akorát se tedy děsím toho, že tam mají být děla ... a na obrázku vidím i nějakou bambitku :shock:

PC/Xbox360/PS3
Goldnoob team proud member!
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Risen 2: Dark Waters

Příspěvek od Sir_-_Death »

Vypadá to spíš jako Ostrov pokladů, než "gothicovskej" svět.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Jednotka bola dobra, len koniec bol stereotypny. Dvojku urcite zahram tiez.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Vzhledem ke "kvalitám" Arcanie, by jsem klidně uviítal druhý díl ve stylu toho prvního, s novým příběhem atd., ale Pyraně už v tom asi vidí stereotyp a tak chystají změnu.
Goldnoob team proud member!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já vám nerozumim, na jednu stranu tu haníte autory za to, že nepřicházejí s něčím novým, když se ale o invenci pokusí, tak je to taky špatně...
já bych rpg ze světa pirátů bral, bambitky, muškety, kordy a pěkný oblečení, divim se že se tím neinspiruje víc her, buď je tu střílení moderníma zbraněma nebo tuhej středověk, ale období mezi nějak vyplněný neni
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Arcanii sem netahejte.. je to uplne jina hra, od uplne jinych vyvojaru.. nema to s Gothicem nic spolecnyho..

S bambitkama problem nemam.. to uz spise s tim, ze se hovori o jasnych mistech, kde pujdou strelne zbrane pouzivat.. aby z toho nakonec nebyla kolotocarska (rozumej konzolova) pitomost s arkadovyma vlozkama.. :(
Zmeny mi jinak nevadi.. pokud se bude bojovy system a svet ridit stejnymi pravidly jako cela Gothic serie, neni co resit a bude to jasna koupe.. kvalitnich, "svych" RPG se dneska uz moc taky nevidi..
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Bambitky, děla, piráti mi vůbec nevadí a (kvalitní) hru na tohle téma bych uvítal. Ale narvat to do pokračování hry, v jejímž prvním díle o tom neni ani zmínka... Možná měli s timhle tématem koketovat už v jedničce. Přijde mi to krapet nelogický "najednou" k mečum a středověkýmu náčiní vůbec cpát flinty a děla. Kdyby to bylo aspoň v rámci uběhnutí nějakýho toho století, ale z popisků to vypadá na dobu navazující hned na první díl.
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Tak jsem to dnes rozehrál. A zatím jedině mohu říct grafika nic moc. Ten kdo by očekával grafiku jako v Zaklínači 2 tak se bohužel nedočká. Hra je ještě náročnější v porovnání se zaklínačem bez umbersamplingu teda aspoň u mě. Na max detail mi to v tom pralese či v té zeleni kde je plno stínů jede jen kolem 30FPS a jsou tam propady i k 23FPS co jsem zaznamenal. Takže jsem měl možnost bud snížit stíny s ULTRA na HIGH a nebo udělat OC. Když snížíte ty stíny tak rozdíl snad není žádný a pak už hra jede celkem krásně bez pádů pod 30FPS spíše furt jede kolem 40FPS. K příběhu se zatím nevyjádřím pač mám odehranou teprve hodinku ,ale jinak není to taková hra která by vás držela v cestě. Můžete tedy chodit kudy chcete sbírat co chcete. Mapa se zdá být celkem velká a hra se mi zatím líbí jen to ta grafika trochu kazí očekával jsem víc na hru z roku 2012 a trochu lepší optimalizace by neuškodila. Snad se to trochu zlepší s nadcházejícíma se ovladačema i když v to moc nedoufám.

Pár fotek ze hry: https://plus.google.com/u/0/photos/1105 ... 4478065953
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nejak nechapu co jsi timhle chtel rici.. Gothic byl narocny vzdy (i Risen).. a co ma spolecneho se Zaklinacem opravdu netusim.. :sarcasm:
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak taková Arcania Gothic vypadá mnohem lépe. Já tím chtěl říct jen to někdo umí udělat kvalitní graficky skvěle vypadající hru a někdo ne.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Sice bylo fajn ze Arcania vypadala dobre, ale trochu v ni zapomeli na RPG prvky
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ano takhle celkem jo a proto jsem Risen 2 srovnal se Zaklínačem 2. Netvrdím že je hra vyloženě zlá ,ale mohla vydat líp na to jaké má nároky.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Vlastimil91 píše:Tak taková Arcania Gothic vypadá mnohem lépe.
No.. ale taky je to uplne jina hra, ktera nema s Gothicem a Riseny vubec nic spolecneho.. ani autory.. to uz sem rovnou muzes napsat, ze je spatne, ze Risen 2 nevypada jako Crysis 2..
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ty to moc převracíš. Já to chtěl jen srovnat z některým jiným RPG po grafické stránce. Příběh zatím moc nehodnotím ,ale zatím je hra celkem zábavná.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Graficky hra vypadá i s nejlepším nastavením jen o trochu líp jak první Half-Life, což je teda s podivem, ale jak píše kolega nade mnou je celkem zábavná, uvidíme co bude dál.
Dobrých her v současné době na moc trhu není, pokud nepočítám Skyrim (který jsem přestal hrát a čekám až bude pořádně záplatovaný, což bude snad za rok od vydání :roll: ) a ME3, který již má většina dohraný, nebo jej dohrát nechce kvůli konci nekonci.
Vždy prodávám i jinde.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Prometheus píše:Graficky hra vypadá i s nejlepším nastavením jen o trochu líp jak první Half-Life..
Tak to asi tezko.. :sarcasm:
Stejne jako cely tenhle narod rychle zapomel na to, co na nem spachal komunismus, jsi i ty zapomel na to, jak vypadal half-life..
Prometheus píše:ME3, který již má většina dohraný, nebo jej dohrát nechce kvůli konci nekonci.
Nebo jej dohrat nechce protoze jej povazuje za konzolovy arcade style a ne dobrou hru.. :)

Pro vsechny hromadne snad jen tolik, ze pokud vas ta hra taak strasne s*re a poburuje, tak prestante krast a nehejte ji..
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

jj suhlas s predoslym prispevkom. Urcite to clovek rychlo zahodi ked to nema za prachy. Ja som z hrou zostal. Napriek prvym WTF momentom. Ked som videl vyskakujuce sa objekty a kvitnutie rastlin v priamom prenose. Ano zo zaciatku sa moze zdat, ze je to totalny nedorobok ale ak s hrou vydrzite par hodin(aspon 6-7) tak zistite, ze to nie je zle. Prave naopak. Ma svoje kvality a je zabavne. Ked sa uz naucite par skillov tak je to parada.
Plus grafiku vytunite cez ini subor. A vyskakovanie objektov je uz potom minimalne ba dokonca nepostrehnutelne(almost).
Okrem jedineho grafickeho bugu som z hrou spokojny(poblikava mi trava) a dufam, ze to rychlo napravia. Ano na niektorych miestach nie je dotiahnuty do konca ale je to dobra hra.
Vela ludi odradi grafika a tu druhu mozno, ze cakali hru ktora je podobna DA2 kde kosite 100ky nepriatelov od sameho zaciatku. Risen taky nieje. Gothic nebol tak preco cakat nieco ine?
Ja to hram prave kvoli tomu lebo mi to pripomina stare dobre RPGcka.
:) Podla mna Worth it!!

Mimochodom neviete kedy budem moct ist na ten Treasure Island ktore mam zato, ze som si to predobjednal na steame? DLC
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nikdo by nekradl kdyby to bylo hodně povedené. Já jsem sám kdysi vše kradl ,ale to se změnilo a už mám plno originálek. Hru určitě nezahazuji zatím jí pořád hraji ,ale není to hra taková která by mě k sobě přitáhla a upnula na celí den. Takový Zaklínač 2, Arcania, BF3 ,DiRT 3 mě hodně přitáhly ,ale tady mám odehráno zatím pouze 3 hodiny :|
Genital
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Genital »

Tak tohle sem od pirani necekal,vzdy meli ve hrach perfektne poreseny soubojovy system (mimo G3),kde clovek i se slabouckou postavou pri trose sikovnosti zvladl i tu nejtezsi potvoru-http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... e_UFWE7d8A .V Risen 2 to pekne dojebali.
Obrázek
fiLL-kiLL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fiLL-kiLL »

T1ger: Můžeš mi prosím tě poslat tvůj .ini soubor. Taky bych si chtěl grafiku trochu vytunit. Dík
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“