zdravím, porprosím o radu: přešel jsme z win xp na Win7 64 bit a mám multifunkci Canon MF3220. až poté jsem se dozvědět, že milý světový výrobce Canon nepodporuje u mé multifunkce Win7 64 bit. kdybych to věděl a možná že já 64 bit ve své polodomácí a pokancelářské práci nevím zda uživím zrychlení... přístě možná nainstalím w7 32bit.
No neva. Tiskárna tiskne snad správně, předvolby tisku jsou Canonácké, ale scanovací sw MFtoolbox skutečně nefunguje. nespustí se.
Sháním tedy náhradu scanovacího oblužného sw pro win7 64bit a pro moji MF3220. jsou jich mraky, nemám čas zkoušet jednotlivé, dovolím si požadavky:
- rozsah funkcí jako MFtoolbox nebo méně
- freewaare výhodou
- scan do obrázků, volba dpi, volba typu výstupního souboru nemám spec. požadavky
- scan do pdf, multiple page, vyhledávatelný pdf, black/white grayscale color color-magazine, volba dpi
- user frienldy
víc toho snad nepotřebuju k životu. To pdf ale ano.
Vuescan umí pracovat s mojí mf3200, je ale nějaký zbytečně složitý co jsme zkoušel a nevím zd aumí moje pdf požadavky.
Děkuji za tipy.
náhrada za Canon MFtoolbox (obslužný scanovací sw)
- audis
- Začátečník

-
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: náhrada za Canon MFtoolbox (obslužný scanovací sw)
Ja teda nevim, ale nasel sem na webu jako drivery tak software pro x64
Kód: Vybrat vše
2. MF Drivers (x64 Edition) (3.00)
Compatibility:
Operating system(s):
Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Language(s):
English
3. MF Toolbox (4.9.1.1.mf11)
Compatibility:
Operating system(s):
Windows 2000, Windows 7, Windows 7 64bit, Windows Vista, Windows Vista 64bit, Windows XP, Windows XP x64
Language(s):
English
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- audis
- Začátečník

-
nejedou.
toolbox se nainstaluje ale při spuštění píše že nenalezl scanner.
drivers neobsahují nějaký exe, jen pár inf souborů, snad jsem to použil dobře a stejně viz výše nejede. a Canon mi odpověděl, že skutečně nepodporuje.
toolbox se nainstaluje ale při spuštění píše že nenalezl scanner.
drivers neobsahují nějaký exe, jen pár inf souborů, snad jsem to použil dobře a stejně viz výše nejede. a Canon mi odpověděl, že skutečně nepodporuje.
- audis
- Začátečník

-
slavnostně oznamuji, že jsem na ten zasr.ný Canon vyzrál jeho vlastní zbraní!
Canon (jak mi do mailu sám prohlásil), nevytvořil ovladače pro w7 64bit a pod w7 64bit fungují jen novější modely multifunkcí MF4xxx. Takže mě bud nutí si koupit novou tiskárnu, nebo nepoužívat w7 64 bit, ale třeba 32 bit (kde podporuje a MFtoolbox funguje). Já bych i s 32bit v klidu žil, ale jen kvuli tiskárně přeinstalovávat se mi nechce. A docela mě nepodpora uráží. Technickou podporu na mailu bych také hodnotil ochotou pouze uspokojivě.
Novější modely MF4xxx získaly u mě auru čehosi radikálně nového, co nemá div ne se středověkým předchůdcem (MF3220) nejspíš nic společného.
Normálně jsem sprostě jen tak zkusil stáhnout ovladače na novější řadu 4xxx (konkrétně 4010) a světe div se: scanuju v MFtoolbox, tisknu. Soubor se jmenuje MF4010_MFDrivers_Win_x64_EN_7 , ke stažení http://software.canon-europe.com/products/0010498.asp
Postup:
edit: mám pocit, že u nascannovaných pdf textů se o 20 % snížila ostrost textu. Stále je však bezpečně čitelný (i po tisku na papír) a je searchable. Tento diskomfort jsem ochoten skousnout. Scan do pdf a searchable používám totiž často a scannovací sw třetích stran user friendly jsem nenašel.
Canon (jak mi do mailu sám prohlásil), nevytvořil ovladače pro w7 64bit a pod w7 64bit fungují jen novější modely multifunkcí MF4xxx. Takže mě bud nutí si koupit novou tiskárnu, nebo nepoužívat w7 64 bit, ale třeba 32 bit (kde podporuje a MFtoolbox funguje). Já bych i s 32bit v klidu žil, ale jen kvuli tiskárně přeinstalovávat se mi nechce. A docela mě nepodpora uráží. Technickou podporu na mailu bych také hodnotil ochotou pouze uspokojivě.
Novější modely MF4xxx získaly u mě auru čehosi radikálně nového, co nemá div ne se středověkým předchůdcem (MF3220) nejspíš nic společného.
Normálně jsem sprostě jen tak zkusil stáhnout ovladače na novější řadu 4xxx (konkrétně 4010) a světe div se: scanuju v MFtoolbox, tisknu. Soubor se jmenuje MF4010_MFDrivers_Win_x64_EN_7 , ke stažení http://software.canon-europe.com/products/0010498.asp
Postup:
Puvodně toto jsou ovladače pro MF4010_MFDrivers_Win_x64_EN_7 x64.
Funguje jako zprovoznění MFtoobox pro MF3220 v operačním systému W7 64bit, když výrobcem určené ovladače pro MF3220 nefungují.
Postup:
ručně:
správce zařízení
případně odinstalit zařízení na obrázky MF3220
klik na aktualizovat ovladač
vybrat ručně soubor s ovladačem
vybrat MF 3220 , nikoliv to druhé s těmi písmenky na konci.
zvolit soubor MF31SCN.INF
OK
ok
...
případně před tím spustit setup.exe
MFtoolbox jede :-) Scan pdf jede. Scan jpg jede. Tisk jede.
Komplikované nebo dlouhé scanování a tisknutí neodzkoušeno zatím.