Paměti a jejich spd
- speedo19800
- Žlutá karta

-
Paměti a jejich spd
Dobrý den, mám menší problém a potřebuji poradit.
Mám paměti ddr3 OCZ3SOU1600GK a spd v biosu ukazuje 1333.
Zakladní deska gigabyte x48t dq6, procesor e8500.
Zajímá mě jestli to není na reklamaci?
Mám paměti ddr3 OCZ3SOU1600GK a spd v biosu ukazuje 1333.
Zakladní deska gigabyte x48t dq6, procesor e8500.
Zajímá mě jestli to není na reklamaci?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Paměti a jejich spd
neni, staci kdyz parametry nastavis rucne.
- speedo19800
- Žlutá karta

-
jo a ty si myslíš, že kdyby to šlo ručně, že to neudělám.
prostě to nejde u této krasne desky to nastavuje automaticky.
prostě to nejde u této krasne desky to nastavuje automaticky.
- Jája
- Středně pokročilý

x48t dq6 a nejde nastavit časování RAM ručně jo? to asi těžko, projdi si manuál, určitě to jde.
Jinak na reklamaci to není, u OCZ je to běžné. Můžeš to zkusit reklamovat a dodavatel aby si nenasral zákazníka možná ti to vymění za jiný kus, ale ten bude stejný.
Jinak na reklamaci to není, u OCZ je to běžné. Můžeš to zkusit reklamovat a dodavatel aby si nenasral zákazníka možná ti to vymění za jiný kus, ale ten bude stejný.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Lokomotiva
- Začátečník

Stáhni si CPU-Z a postni screen z karty SPD.speedo19800 píše:jo a ty si myslíš, že kdyby to šlo ručně, že to neudělám
Pravděpodobně tam možností nastavení bude víc.
Které tam máš?
- speedo19800
- Žlutá karta

-
jaja ja se nebavim o casovaní ale o prepnuti strapu ktere býva 266 200 333 a 400 jenze v biosu u teto desky to není a uz jsem updatoval bios na nejnovější a pro lokomotivu posilam cpu z
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Lokomotiva
- Začátečník

To je spíš pro tebe, než pro mne.
Abys viděl, jak si můžeš paměti nastavit - od 1142 MHz do 1714 MHz - a s jakým časováním.
Abys viděl, jak si můžeš paměti nastavit - od 1142 MHz do 1714 MHz - a s jakým časováním.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ver, ze to v biosu mas. 100% . a nevstekej se, nevedomost neomlouva... (napovim, nemusi to byt zapsano v MHz, ale muze to byt i v pomeru frekvenci sbernic. cili, pekne si procti manualek a pote nastav spravnou hodnotu.
- speedo19800
- Žlutá karta

-
http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakla ... ss?start=6
v polovine stranky je to napsane takze bych to viděl na spatne spd paměti
automaticky rozhoduje o spd zmena strapu není možna a na jinačích biosech jsem viděl spd i 1800 takze bych to viděl na ocz pameti
v polovine stranky je to napsane takze bych to viděl na spatne spd paměti
automaticky rozhoduje o spd zmena strapu není možna a na jinačích biosech jsem viděl spd i 1800 takze bych to viděl na ocz pameti
- speedo19800
- Žlutá karta

-
lokomotiva to je pro tebe ne pro me kdyby sis všimnul tak spd je 667 misto 800
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
no jo, ale pokud zmenis delicku, bios si vybere i jinej strap (proto ta automatika).nerikam ze je to nejlepsi volba, ale jde to.
- Lokomotiva
- Začátečník

Já tomu nějak přestávám rozumět.
Obsah chipu SPD - to jsou takové ty malé chipy, které jsou kromě paměťových chipů na každém paměťovém modulu - sis prostřednictvím CPU-Z přečetl - možné frekvence i časování.
Strap je vlastně dělička frekvencí sběrnice FSB a severního můstku.
Možná bys nám měl říct, oč se vlastně snažíš.
Ty si přeješ zvýšit frekvenci severního můstku ve vztahu k frekvenci sběrnice FSB?
Obsah chipu SPD - to jsou takové ty malé chipy, které jsou kromě paměťových chipů na každém paměťovém modulu - sis prostřednictvím CPU-Z přečetl - možné frekvence i časování.
Strap je vlastně dělička frekvencí sběrnice FSB a severního můstku.
Možná bys nám měl říct, oč se vlastně snažíš.
Ty si přeješ zvýšit frekvenci severního můstku ve vztahu k frekvenci sběrnice FSB?
- Lokomotiva
- Začátečník

SPD není v tomto případě Sozialdemokratische Partei Deutschlands, nýbrž Serial Presence Detect.speedo19800 píše:lokomotiva to je pro tebe ne pro me kdyby sis všimnul tak spd je 667 misto 800
A ta detekce proběhla - máš 4 možnosti nastavení.
Že se paměťový modul jmenuje 667 MHz je sice zajímavé, ale pro jeho práci nikoliv směrodatné.
Pro tu je směrodatná Timings Table.
- speedo19800
- Žlutá karta

-
chlapci vy to furt nechapete zakladni spd toho modulu ma byt 800 a je 667 a v biosu si to ta deska sama nastavi na 667 takze bych to tipnul na spatne spd pameti, protoze na desce nejde zmenit strap rucne u vetsiny desek to je 200 266 333 400 kdybach to mohli prepnou na 400 tak by jeli na 1600 jak ma byt jejich spd. to ze zvýším fsb tak samozrejme porostou i pameti a pak teprve můzu pouzit delicky ke zvyšení paměti, ale mě zajima když to nebudu zvyšovat jak je mozné že ukazuje spd 1333 místo 1600 toto bych rekl ze je neco spatne v tech pamětech to ze to provozuju na 4ghz a 1600 pameti je druha vec, ale kdyby tam byl rucni strap na 400 tak bych dostal z tech pameti daleko víc a kdybych to netaktoval tak jedou jenom na 1333.
jo a asi jste se nedivali na ten clanek jak jsem tu na neho poukazoval, kdyz to nastavuje automaticky tak to musi nastavit spd na 1600 kdyz jsou to 1600mhz pameti, viděl jsem bios te same desky s spd 1800 pametmi takze bych rekl ze jsou tyto pameti vadne
jo a asi jste se nedivali na ten clanek jak jsem tu na neho poukazoval, kdyz to nastavuje automaticky tak to musi nastavit spd na 1600 kdyz jsou to 1600mhz pameti, viděl jsem bios te same desky s spd 1800 pametmi takze bych rekl ze jsou tyto pameti vadne
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
cos nepochopil ty je to, ze ocztka se obcas chovaji atipicky a ocz spise spoleha na manualni nastaveni. jinak z toho co si napsal je jasne, ze se tu chces jen dohadovat o nicem, cili pokud chces jeste neco vecneho, prosim, jinak ende
- KotOr
- Začátečník

Se divím že jste mu nerekly jednoduše že CPU ma max řadič pro 1333. Tudíš pokud jsou RAM vice jak 1333 musí se nastavit ručnĕ. A ted si nemuze stezovat na vadny ram. Ma se juknout do manualu bo na stranky vyrobce.
- speedo19800
- Žlutá karta

-
kotor ale ta deska to dela automaticky podle spd ramky a nastaveni ručně není
- Jája
- Středně pokročilý

Jak už sem psal, na reklamaci pamětí to není, protože jiný kus se bude chovat 100% stejně (mám s OCZ svoje zkušenosti) Pokud doufáš v to že se ti to nastaví nějak automaticky, tak kup jiný paměti, nejlíp ty co jsou podporovaný přímo výrobcem v QVL.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Blue Storm
- Odborník PCT

Protože to není pravda. Procesory do socketu LGA 775 neměly integrované paměťové řadiče. Paměťový řadič je integrován v chipsetech.KotOr píše:Se divím že jste mu nerekly jednoduše že CPU ma max řadič pro 1333. Tudíš pokud jsou RAM vice jak 1333 musí se nastavit ručnĕ. A ted si nemuze stezovat na vadny ram. Ma se juknout do manualu bo na stranky vyrobce.
Detail je v tom, že jak sis již mohl přečíst v recenzi, na kterou jsi sám odkázal, Strap nelze manuálně měnit na této základní desce. Zbytek viz Flegy a Jája. A pokud nemáš děličku pro nastavení 1600 MHz, tak to není chyba pamětí, protože ty nijak děličky neovlivňují. A jestli se nemýlím, v případě, že deska nemá děličku pro vyšší frekvence, poté je ti 1600 MHz v SPD čipu prd platných a tam pomáhá myslím až buď manuální přetaktování nebo XMP, které změní i frekvenci FSB.speedo19800 píše:jaja ja se nebavim o casovaní ale o prepnuti strapu ktere býva 266 200 333 a 400 jenze v biosu u teto desky to není a uz jsem updatoval bios na nejnovější a pro lokomotivu posilam cpu z
//Je možné, že se mýlím, jelikož je to již delší dobu, co jsem opustil socket 775 a už si to nepamatuju tak dobře.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- speedo19800
- Žlutá karta

-
ok chlapci me slo jenom o to jestli to neni na reklamaci, protoze jsem videl jine pameti které¨ukazuji normalne spd treba 1800 a kdyz zakladni deska podporuje 1333 1600 1900 normalne tak by mela automaticky nastavid spd 1600 ale to bude vina tech pameti ze to neukaze proto jsem se ptal jestli to neni na reklamaci. priste uz si ocz nekoupim ok diky vsem