Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Wenc
Nováček
Nováček

Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje

Příspěvek od Wenc »

Dobrý den,zkouším ted odemknout jádro u mého Athlon II x3 445 na základní desce ASRock N68S-UCC(má funkci Unlock Cpu Core).Šel jsem do BIOSu ,vypnul tam Cool'n Quiet ,a dal UCC enabled .Pak jsem dal Save and Exit a hned se mi vypnul PC.Zkusil jsem ho tedy zapnout a u Windows 7 se mi akorát na chvilku zobrazilo Spouštění systému a pak to zase spadlo.Zkoušel jsem i Ubuntu (jako Live DVD) a tam se mi normálně AMD Phenom II x4 B45 zobrazuje (vzdávat se kvůli tomu Win 7 nechci).Mimochodem,v BIOSu se mi Phenom zobrazuje také.

Nevíte čím to může být?Díky :wink:
glu
Začátečník
Začátečník

Re: Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje

Příspěvek od glu »

Mam na stejne desce toto odemcene cpu a moje zkusenost je takova, ze nejdriv odemykat a pak teprve instalovat windows. Mam jeste dalsi 2 odemcene amd cpu (dalsi 5000+ s MA74GM-S2 a X3 710 s TA790GXBE) a kdyz jsem jakykoliv z nich (krome vymeny 5000+ za 5000+) dal do jine desky s nainstalovanyma windows, tak nikdy nenajel i kdyz uz byl uspesne odemceny a otestovany v jine desce. Mozna to pisu nesrozumitelne, ale proste zkus nejdriv to cpu odemknout a pak teprve nainstalovat windows, treba to bude fungovat, takova je aspon moje zkusenost. Jeste me napadlo, ze na ty MA74GM-S2 musim lehce zvednout napeti cpu a nb na 1,325V, jinak se kousne pri nabihani windows i kdyz na N68S-UCC nabiha bez zvednuteho napeti. Zkus tedy nejdriv lehce zvednout napeti cpu a nb v biosu a pak az ten preinstal windows.
LuiS_SK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LuiS_SK »

No podobný problém som mal aj ja, s tým že mi pri bootovani hodil windows BSOD. Ale kupoval som ten CPU s tým, že to jadro nejde odomknut.
Tak som to nejako neriešil s tým, že je asi naozaj defektne.

Čiže, ak sa mi podarí odomknúť to 4 jadro tak je chyba vo Windowse a treba ho reinštalovat ?

Inak moja zostava: AMD Phenom II X3 720 BE + ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX

Odomkol som ho na AMD Phenom II X4 B(nieco)...
PC: i7-4770k@Cooler Master Hyper 412S ● MSI Z87-G45 Gaming ● 4x4 GB Corsair XMS3 DDR3 2000MHz CL9 ● MSI R9 270 Gaming 2 GB ● Crucial M4 128GB ● Seagate 2TB Green ● Seasonic SS-750RM 750W ● SilverStone Temjin TJ08-E ● Asus Xonar D2X ● DELL U2412M + DELL 1703FP
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

LuiS_SK píše:... Čiže, ak sa mi podarí odomknúť to 4 jadro tak je chyba vo Windowse a treba ho reinštalovat ? ...
To, ze se ti ho podari odemknout v biosu, vubec neznamena, ze je funkcni a stabilni. Urcite bych zacal tim, ze bych funkcnost nejdriv overil v nejakem live cd/dvd linuxu, treba ve Slaxu. Pokud se to cpu bude v linuxu jevit stabilne, pak bych teprve instaloval windows a nejdriv treba na nejaky pokusny hdd, ale to uz zalezi na dalsich okolnostech. Teprve po poradnem otestovani v syntetickych testech a nasledne v normalnim provozu bych mohl rict, ze 4.jadro je funkcni. Moje zkusenost je takova, ze nove koupeny a odemknuty 5000+ dany misto 710 do desky TA790GXBE ani nenajel do uz nainstalovanych windows. Po prendani do N68S-UCC, odemknuti a nove instalaci windows je uz cca 1 rok funkcni. Z me zkusenosti je teda asi mozne rict, ze windows neustaly odemknuti. Otazka je, jestli je to mozne rict vseobecne, ale za zkousku to, myslim, stoji.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Všeobecně to určitě nejde říct, já naopak ještě neslyšel, že by při odemknutí nešel načíst systém za předpokladu, že je jádro plně v pořádku a stabilní.... Takže to bude spíš vyjímka, já normálně jádra odemknul a systém bez problému naběhl :) Deska MA790XT-UD4P
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
batep
Nováček
Nováček

Příspěvek od batep »

zdravím .. já mám jiný problém. deska MSI 790FX-GD70/jižní můstek 750. Systém WIN7 x64 Ult. Nejdřív jsem měl fakt prekerku flashnout bios, protože ten co byl na desce byl starý a odemčení nepodporoval. Po desných obstrukcích že aplikace nepodporuje 64bit apd. se to podařilo, na desce je ten nejaktuálnější. Možnost odemčení je zpřístupněna. Vše jsem udělal dle návodu a z Phenomu II x2 565 BE jsem udělal čtyřjádro, aspoň jsem si to myslel. V biosu jsou všechna jádra vidět a jsou aktivní, ne však v systému. Všechny prográmky cpu-z počínaje přes prime95, Aidu64, OCCT mi ukazují sice název Phenom II x4 B65, ale pouze 2 jádra. Nevíte co s tím?
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Zkus klavesovou zkratku win+r, napis msconfig -> karta Spusteni pocitace -> Upresnit moznosti -> pocet procesoru nastav na 4, restartuj a uvidis.
batep
Nováček
Nováček

Příspěvek od batep »

díky za radu, tak to je problém vidím tam možnost pouze 2 jader :(
batep
Nováček
Nováček

Příspěvek od batep »

:-D :-D :-D :-D :-D :-D dal jsem možnost bez jader, restart a už mi vyskočila nabídka 4 jader
Farrael-Sama
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farrael-Sama »

Jak se tu píše o tom, že to nenabootuje do woken tak je to normální pokud je jádro defektní. Ono je schopné jet s něčím minimálně náročným jako je třeba Bios. Jakmile ale dostane záhul od oken tak nefunguje. Jak se tu radí, aby nejdřív otevíral a pak teprve instaloval wokna tak to taky nebude zřejmě fungovat. Já to tak udělal už od začátku s otevřenym Sempronem 140 a instalačka se rozeběhla, načetla si soubory, ale jakmile zkusila sama spustit grafickou nadstavbu - tedy víc než jen nabíhající proužek tak se počítač zrestartoval. A takhle furt dokola. Když jsem je nainstaloval bez něj s vypnutym a pak ho zase zaktivoval tak to samý. Zamčené core je prostě jen schopné minimálně fungovat, ale jakákoliv těžší zátěž jej položí a počítač se zrestartuje. Jedinné co se mi stabil povedlo bylo to, že jsem počítači vnutil to, že je processor Athlon X2 4400e, ale pouze s jednim aktivnim jádrem. Ale přejmenoval jsem ho aspoň :lol:
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Já mám zase trošku opačný problém:

mě po odemknutí Wi7 naběhne, ale po opětovném zamknutí zase nenaběhne!

Konkrétně: mám AMD Phenom II X2 550 Black Edition a včera jsem v Biosu odemčel jedno jádro, které je OK oproti tomu 4., které je vadné. Takže jsem získal třijádrový CPU.
Otestoval jsem PC a vše ok.
Problém nastal, když jsem v Biosu třetí jádro zase zamčel: nechtějí naběhnout Win7 64b!
Dostanu se na první obrazovku win a pak nic.
Zajímavé je, že když jsem jádro zase odemčel, normálně se do win dostanu, zajímavé, co?
Nevíte někdo v čem je problém?
Díky moc!
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“