Nevíte čím to může být?Díky
Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Wenc
- Nováček

-
Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje
Dobrý den,zkouším ted odemknout jádro u mého Athlon II x3 445 na základní desce ASRock N68S-UCC(má funkci Unlock Cpu Core).Šel jsem do BIOSu ,vypnul tam Cool'n Quiet ,a dal UCC enabled .Pak jsem dal Save and Exit a hned se mi vypnul PC.Zkusil jsem ho tedy zapnout a u Windows 7 se mi akorát na chvilku zobrazilo Spouštění systému a pak to zase spadlo.Zkoušel jsem i Ubuntu (jako Live DVD) a tam se mi normálně AMD Phenom II x4 B45 zobrazuje (vzdávat se kvůli tomu Win 7 nechci).Mimochodem,v BIOSu se mi Phenom zobrazuje také.
- glu
- Začátečník

-
Re: Po odemknutí jádra Win 7 nenabootuje
Mam na stejne desce toto odemcene cpu a moje zkusenost je takova, ze nejdriv odemykat a pak teprve instalovat windows. Mam jeste dalsi 2 odemcene amd cpu (dalsi 5000+ s MA74GM-S2 a X3 710 s TA790GXBE) a kdyz jsem jakykoliv z nich (krome vymeny 5000+ za 5000+) dal do jine desky s nainstalovanyma windows, tak nikdy nenajel i kdyz uz byl uspesne odemceny a otestovany v jine desce. Mozna to pisu nesrozumitelne, ale proste zkus nejdriv to cpu odemknout a pak teprve nainstalovat windows, treba to bude fungovat, takova je aspon moje zkusenost. Jeste me napadlo, ze na ty MA74GM-S2 musim lehce zvednout napeti cpu a nb na 1,325V, jinak se kousne pri nabihani windows i kdyz na N68S-UCC nabiha bez zvednuteho napeti. Zkus tedy nejdriv lehce zvednout napeti cpu a nb v biosu a pak az ten preinstal windows.
- LuiS_SK
- Začátečník

-
No podobný problém som mal aj ja, s tým že mi pri bootovani hodil windows BSOD. Ale kupoval som ten CPU s tým, že to jadro nejde odomknut.
Tak som to nejako neriešil s tým, že je asi naozaj defektne.
Čiže, ak sa mi podarí odomknúť to 4 jadro tak je chyba vo Windowse a treba ho reinštalovat ?
Inak moja zostava: AMD Phenom II X3 720 BE + ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX
Odomkol som ho na AMD Phenom II X4 B(nieco)...
Tak som to nejako neriešil s tým, že je asi naozaj defektne.
Čiže, ak sa mi podarí odomknúť to 4 jadro tak je chyba vo Windowse a treba ho reinštalovat ?
Inak moja zostava: AMD Phenom II X3 720 BE + ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX
Odomkol som ho na AMD Phenom II X4 B(nieco)...
PC: i7-4770k@Cooler Master Hyper 412S ● MSI Z87-G45 Gaming ● 4x4 GB Corsair XMS3 DDR3 2000MHz CL9 ● MSI R9 270 Gaming 2 GB ● Crucial M4 128GB ● Seagate 2TB Green ● Seasonic SS-750RM 750W ● SilverStone Temjin TJ08-E ● Asus Xonar D2X ● DELL U2412M + DELL 1703FP
- glu
- Začátečník

-
To, ze se ti ho podari odemknout v biosu, vubec neznamena, ze je funkcni a stabilni. Urcite bych zacal tim, ze bych funkcnost nejdriv overil v nejakem live cd/dvd linuxu, treba ve Slaxu. Pokud se to cpu bude v linuxu jevit stabilne, pak bych teprve instaloval windows a nejdriv treba na nejaky pokusny hdd, ale to uz zalezi na dalsich okolnostech. Teprve po poradnem otestovani v syntetickych testech a nasledne v normalnim provozu bych mohl rict, ze 4.jadro je funkcni. Moje zkusenost je takova, ze nove koupeny a odemknuty 5000+ dany misto 710 do desky TA790GXBE ani nenajel do uz nainstalovanych windows. Po prendani do N68S-UCC, odemknuti a nove instalaci windows je uz cca 1 rok funkcni. Z me zkusenosti je teda asi mozne rict, ze windows neustaly odemknuti. Otazka je, jestli je to mozne rict vseobecne, ale za zkousku to, myslim, stoji.LuiS_SK píše:... Čiže, ak sa mi podarí odomknúť to 4 jadro tak je chyba vo Windowse a treba ho reinštalovat ? ...
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Všeobecně to určitě nejde říct, já naopak ještě neslyšel, že by při odemknutí nešel načíst systém za předpokladu, že je jádro plně v pořádku a stabilní.... Takže to bude spíš vyjímka, já normálně jádra odemknul a systém bez problému naběhl
Deska MA790XT-UD4P
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- batep
- Nováček

-
zdravím .. já mám jiný problém. deska MSI 790FX-GD70/jižní můstek 750. Systém WIN7 x64 Ult. Nejdřív jsem měl fakt prekerku flashnout bios, protože ten co byl na desce byl starý a odemčení nepodporoval. Po desných obstrukcích že aplikace nepodporuje 64bit apd. se to podařilo, na desce je ten nejaktuálnější. Možnost odemčení je zpřístupněna. Vše jsem udělal dle návodu a z Phenomu II x2 565 BE jsem udělal čtyřjádro, aspoň jsem si to myslel. V biosu jsou všechna jádra vidět a jsou aktivní, ne však v systému. Všechny prográmky cpu-z počínaje přes prime95, Aidu64, OCCT mi ukazují sice název Phenom II x4 B65, ale pouze 2 jádra. Nevíte co s tím?
- glu
- Začátečník

-
Zkus klavesovou zkratku win+r, napis msconfig -> karta Spusteni pocitace -> Upresnit moznosti -> pocet procesoru nastav na 4, restartuj a uvidis.
- batep
- Nováček

-
díky za radu, tak to je problém vidím tam možnost pouze 2 jader 
- batep
- Nováček

-
- Farrael-Sama
- Nováček

-
Jak se tu píše o tom, že to nenabootuje do woken tak je to normální pokud je jádro defektní. Ono je schopné jet s něčím minimálně náročným jako je třeba Bios. Jakmile ale dostane záhul od oken tak nefunguje. Jak se tu radí, aby nejdřív otevíral a pak teprve instaloval wokna tak to taky nebude zřejmě fungovat. Já to tak udělal už od začátku s otevřenym Sempronem 140 a instalačka se rozeběhla, načetla si soubory, ale jakmile zkusila sama spustit grafickou nadstavbu - tedy víc než jen nabíhající proužek tak se počítač zrestartoval. A takhle furt dokola. Když jsem je nainstaloval bez něj s vypnutym a pak ho zase zaktivoval tak to samý. Zamčené core je prostě jen schopné minimálně fungovat, ale jakákoliv těžší zátěž jej položí a počítač se zrestartuje. Jedinné co se mi stabil povedlo bylo to, že jsem počítači vnutil to, že je processor Athlon X2 4400e, ale pouze s jednim aktivnim jádrem. Ale přejmenoval jsem ho aspoň 
- cormack
- Začátečník

Já mám zase trošku opačný problém:
mě po odemknutí Wi7 naběhne, ale po opětovném zamknutí zase nenaběhne!
Konkrétně: mám AMD Phenom II X2 550 Black Edition a včera jsem v Biosu odemčel jedno jádro, které je OK oproti tomu 4., které je vadné. Takže jsem získal třijádrový CPU.
Otestoval jsem PC a vše ok.
Problém nastal, když jsem v Biosu třetí jádro zase zamčel: nechtějí naběhnout Win7 64b!
Dostanu se na první obrazovku win a pak nic.
Zajímavé je, že když jsem jádro zase odemčel, normálně se do win dostanu, zajímavé, co?
Nevíte někdo v čem je problém?
Díky moc!
mě po odemknutí Wi7 naběhne, ale po opětovném zamknutí zase nenaběhne!
Konkrétně: mám AMD Phenom II X2 550 Black Edition a včera jsem v Biosu odemčel jedno jádro, které je OK oproti tomu 4., které je vadné. Takže jsem získal třijádrový CPU.
Otestoval jsem PC a vše ok.
Problém nastal, když jsem v Biosu třetí jádro zase zamčel: nechtějí naběhnout Win7 64b!
Dostanu se na první obrazovku win a pak nic.
Zajímavé je, že když jsem jádro zase odemčel, normálně se do win dostanu, zajímavé, co?
Nevíte někdo v čem je problém?
Díky moc!
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200