Externi HDD 2TB a par otazek ohledne USB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Externi HDD 2TB a par otazek ohledne USB

Příspěvek od .Den »

Shanim co mozna nejlevnejsi (ale dobry) externi HDD k notebooku; notebook ma USB 2.0. V podstate by slouzil jen jako uloziste beznych dat jako filmy, hudba a ja nevim co jeste (je to pro pritelkyni).

Libily se mi bud
Samsung G3 Station - 2TB : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73929
nebo
Samsung Story Station USB 3.0 - 2TB : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79432

Zajimalo by me, zda ma smysl priplacet si za USB 3.0 (notebook ma starsi, ale jeste tak 2 roky ho bude mit asi urcite) a zda jsou tyto dva disky dobre. A pokud ne, nebo jsou za stejnou cenu i nejake lepsi, tak jake to jsou. ;) (Asi hloupa otazka, ale USB 3.0 disk je normalne zpetne kompatibilni i s USB 2.0 zarizenimi, ze?)

Pres 2700 Kc uz opravdu platit nechceme, puvodni maximalni limit byl 2500 Kc (pak jsem si vsiml jeste Samsungu s USB 3.0)...

Diky!
(Uz neplatne, ted jedu z notebooku. :) Ale PC porad funguje.) Opteron 144 CABGE 55C; Sapphire ATi Radeon X800GTO FireBlade Edition; A-Data Vitesta 2x512MB DDR500MHz Dual Channel; DFi LanParty UT NF4 Ultra-D; LC Power SuperSilent Black 6550 rev.2 550W; Maxtor MaXLine III 7L250S0 250GB SATA; Arctic Cooling Freezer 64 Pro; Zalman VF700-Cu
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Externi HDD 2TB a par otazek ohledne USB

Příspěvek od ninjin_cz »

Oba disky jsem už měl pod rukama, G3 v práci, Story Station mám doma:

G3 se mi povedlo "složit na bok" asi po minutě co jsem ho vybalil, doprovázela to docela hlučná rána, ale nic se mu nestalo. Od té doby se na disky orientované do vertikální polohy koukám trochu nedůvěřivě :D Takže doporučuju kdyžtak provozovat naležato. ;)

Co se Story Station týče, tak si nemohu stěžovat - běží potichu, bez problémů, a hlavně má úžasnej způsob zapínání tím otočným spínačem :)

Ta kompatibilita USB3 - USB2 by mě taky zajímala, všude se píše, jak je USB3 zpětně kompatibilní s USB2 ale mám takovej pocit, že jsem někde na PCT četl něco o tom, že USB3 zařízení do USB2 portu nezapojíš.. Možná je to ale blbost, třeba to bude vědět někdo jiný. :)
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

Takze oba jsou dobre, rikas? :) Jak jsou treba hlucne (resp. doufam "nehlucne")?
Ale pokud jsou oba kvalitni, tak potom mi zbyde vyresit hlavne tu otazku USB 3.0 - zda se vyplati doplacet 400 Kc za nove rozhrani, ktere jeste stejne tak dva roky nevyuziju. Disk by byl asi jen pro beznou praci cloveka, ktery od PC moc nechce a jen kouka na filmy, nebo si sem tam neco zahraje. :)

Tu kompatibilitu jeste teda overim, i kdyz mi prijde divne, ze by to nefungovalo...

Mimochodem, co je tak dobreho na tom spinaci?
(Uz neplatne, ted jedu z notebooku. :) Ale PC porad funguje.) Opteron 144 CABGE 55C; Sapphire ATi Radeon X800GTO FireBlade Edition; A-Data Vitesta 2x512MB DDR500MHz Dual Channel; DFi LanParty UT NF4 Ultra-D; LC Power SuperSilent Black 6550 rev.2 550W; Maxtor MaXLine III 7L250S0 250GB SATA; Arctic Cooling Freezer 64 Pro; Zalman VF700-Cu
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Holy shit, až teď jsem si všiml, kdo se to vlastně ptá :) No nazdar Dene.. ^_^

Ten G3 jsem zatím použil asi jen dvakrát na přesun záloh a hlavně ho tu nemám takže ti neřeknu, jak moc je nebo není hlučnej..

Story Station je slyšet jen když se zapíná, jinak během čtení nebo zápisu nechroupe a je slyšet jen když k němu přiložim ucho, jinak se to ztratí v "hluku" PC :) A jinak zkopírování 535MB souboru z/na disk trvá ~15 vteřin. Podrobnější testy určitě někde vygooglíš.. :)

Ta kompatibilita se mi právě taky moc nezdá, dej vědět co jsi zjistil.. :)
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

Hehe, ja si rikal, jestli jsi to ty. :lol:

Fajn, tak dik moc za info. :) Trosku nas jen odrazuje ta cena Story Stationu (resp. te verze s USB 3.0)...

EDIT: Ohledne kompatibility jsem nasel toto (odpoved na otazku, zda je to kompatibilni):
yes, however certain new instruction that USB3.0 supports will not be backwards compatible. However, most USB 3.0 devices should work in a 2.0 system. To be certified a device does not have to be backwards compatible, so in the end it will be up to the manufacturer of the component as to whether or not they will provide backwards compatibility.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Ahoj,
USB3 HDD v pohode zapojis do USB 2 postu a bude to fungovat.
Ja osobne bych si vzal Story Station,je konstrukcne lepsi(podle me).
Sam pouzivam serzi s E-sata (USB 2 je pomale a E-Sata ma kazdej stolnich PC a hodne notebooku).
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

V HDD se opravdu moc nevyznam, tak se jeste zeptam - v cem je konstrukcne lepsi? Krome toho, ze uz je asi delany s nozickama "nalezato".
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Lepsi chlazeni
Lepsi stabilita(u beziciho HDD velmi dulezite)
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

Diky za informace. Pripadne dalsi nazory samozrejme vitam. :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“