Notebook ,13 000 ,Studium a na naky to hrani

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Megi
Nováček
Nováček

Notebook ,13 000 ,Studium a na naky to hrani

Příspěvek od Megi »

Zdravim! :) Planuju koupit novy notas,pac ten muj starej acer 5535 uz je temer pul roku mrtvy a zjistuji ze mi to celkem chybi.zatim jsem vybral http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2K30CE12WJ myslim ze za tu cenu je to nejlepsi pomer cena/vykon ale sem laik,tak si rad necham poradit,navic nevim jake ma dilenske spracovani.

Jaký je váš rozpočet?
no,puvodne byl 10 tisic,ale nakonec se to zvedlo na 13

Jakou velikost notebooku preferujete?

c) mainstream (15“ – 16“)

Preferujete nějaké značky?
ani ne,ale mel sem acera,tak bych rad zkusil neco noveho,chvilkama sem mel pod rukama HP a toshibu,ale nejaky blizsi vztah sem si k nim nevytvoril.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Skola,filmy,internet,no a i naky ty hry,nejsem zadny HC gamer,odjakziva sem byl zvykly na nizky detaily a byl sem rad ze mi to jelo :))

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?

A tak jako jo,semtam do te skoly,nebo nekam ke znamym,ale vetsinou bude doma.

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
no tak jak uz sem rekl,zadny vylozene konkretni pozadavek nemam,budu rad za vse co mi pojede i na nejnizsi.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Vetsinou bude na adapteru a myslim ze v tehle cenove kategorii ani vic zadat nelze tudiz 2-3 hodky mi budou stacit.

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS.

Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
sirokouhly.

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

staci
c) širokoúhlý 16:9
1. WXGA 1366 x 768
ale pokud bude za stejnou cenu vetsi,coz pochybuju tak klidne :)

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
to je mi celkem jedno

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.

zadne konkretni pozadavky nemam.

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
tak jasne ze co nejdele :))

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel i3

Jak velká má být operační paměť?
4gb

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Asi ATI,ale klidne i NVidii.V tehle cenove kategorii se mi zdaji nejlepsi ATI HD 5470 a NVIDIA GeForce 310M jen nevim kterou :) popr. jinou

Jak velký má být pevný disk?
aspon 500gb

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ano

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
ne

Máte nějaké speciální požadavky?
ne
Google
Desktop: MB: ASRock K8NF6G-VSTA l CPU: AMD Sempron 1,8 GHz 3000+ l GK: NVIDIA GeForce 6100 l HDD: WD CAVIAR 250GB 7200RPM SATA II l RAM: 2x DIMM Kingston 512MB DDR 400MHz l Zdroj: ATX 230W l OS: Microsoft Windows XP Home Edition 32bit
NTB: Acer Aspire 5535 l CPU: AMD Athlon 64 X2 QL-60 l GK: ATI Radeon 3200HD l RAM: 2GB DDR2 l HDD: 320GB l OS: Windows 7 Ultimate 32bit DEAD
Mobile: Nokia 5800 XM l CFW: Photon C6-02
lazan
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook ,13 000 ,Studium a na naky to hrani

Příspěvek od lazan »

No, ja myslim že toto je celkem dobrá volba, kdybych potřeboval nb. na tyto účely, tak bych volil něco podobného :)
Megi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megi »

Dobra,jeste bych se rad zeptal jak sou na tom toshiby se spracovanim,popr. jestli treba zrovna tuhle nema nekdo doma :).Jeste bych se rad zeptal, jak moc si polepsim od minula(hlavne co se tech her tyce) [nyni tedy bude Intel i3-370M 2.4GHz,4Gb Ram a ta ATI 5470 512mb] ,kdy jsem mel AMD athlon X2 QL-60 ,2GB RAM a ATI Radeon HD 3200 .Nedelalo mi na teto konfiguraci problem dohrat mafii 2,ci starcraft 2 :D jak uz sem rek,nove hry si zahraju rad a na detaily nejak nedbam.Co jsem se dival na benchmarky tech karet tak ta 5470 je ma pokazde nekolikanasobne vyssi.Proste strucne receno rad bych mel taky nejake prakticke informace,ne jen podle papiru a ruznych testu.
Google
Desktop: MB: ASRock K8NF6G-VSTA l CPU: AMD Sempron 1,8 GHz 3000+ l GK: NVIDIA GeForce 6100 l HDD: WD CAVIAR 250GB 7200RPM SATA II l RAM: 2x DIMM Kingston 512MB DDR 400MHz l Zdroj: ATX 230W l OS: Microsoft Windows XP Home Edition 32bit
NTB: Acer Aspire 5535 l CPU: AMD Athlon 64 X2 QL-60 l GK: ATI Radeon 3200HD l RAM: 2GB DDR2 l HDD: 320GB l OS: Windows 7 Ultimate 32bit DEAD
Mobile: Nokia 5800 XM l CFW: Photon C6-02
jarod72pm
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jarod72pm »

Tak něco podobného jsem hledal ,i když v této částce je jedno co koupíš tak jsem narazil na jeden zajímavý nejen cenou ale grafika je stejná výkonem nebo podle tabulek o nějaké procento dokonce lepší(v realu ale žádný rozdíl)
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 16142.html

myslím si že stojí za uvahu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“