ahoj,
u kamaradky notebooku Asus A6R blbne displej - pri zapnuti obcas problikne v naruzovelych barvach, chvili blika a pote uplne zhasne, obcas je slyset piskani - je to invertorem ? na kabelech jsem vizualne zadny preruseni nenasel. Po vikendu budu mit moznost vyzkouset invertor z modelu F3S, co jsem tak googlil, tak vyzualne vypadaji stejne, proto se ptam - mohu jej vyzkouset nebo je potreba porovnat nejake parametry ? Diky za Rady.
//edit: Jinak kvuli absenci VGA kabelu vyzkousim zitra prvne book napred na externim monitoru samozrejme.
Asus - lze pouzit invertor z F3S do A6R modelu ?
Moderátor: Don
- Orist
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus - lze pouzit invertor z F3S do A6R modelu ?
Není. Pokud je panel narůžovělý, je vadná trubice (zářivka). Moc to netrap, je potřeba to opravit, nebo zničíš i ten invertor (trubicí prochází větší proud než normálně).
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Orist
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
díky za tip a vzhledem k tomu mám další dotaz - lze sehnat nějak levně samotnou trubici nebo mám vyměnit celý dispej ? (měl bych mít možnost ho snad levně sehnat z výše zmíněného modelu F3S)
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kupovat CCFL vybojku nema smysl, sezen si nekde 15.4" praskly LCD a vybojku z nej "vypreparuj". chce to trochu trpelivosti a trochu sikovnosti, ale jde to - s naklady v radu 100,-CZK za praskly LCD.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Orist
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
diky za rady!
sehnal jsem nakonec za levno cely funkcni displej takze problem je vyresen
edit: .. nakonec by se mi hodila ta vybojka jeste do jednoho displeje, kdyby ji nekdo mel k nabidnuti ozvete se klidne v bazaru-> http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=115&t=168215 díky
a posledni dotaz: v 15,4'' displejich byva obvykle jen 1 vybojka ze (konkretne myslim treba ten vyse zmineny Asus) ?
edit: .. nakonec by se mi hodila ta vybojka jeste do jednoho displeje, kdyby ji nekdo mel k nabidnuti ozvete se klidne v bazaru-> http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=115&t=168215 díky
a posledni dotaz: v 15,4'' displejich byva obvykle jen 1 vybojka ze (konkretne myslim treba ten vyse zmineny Asus) ?
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
yop, snad jen krome nekterych Sony Vaio je ve vsech 15,4" LCD vzdy jen jedna CCFL vybojka..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
- gemanek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mám doma jednu CFL výbojku sice je to z aceru ale je plně funkční , konektor souhlasí s konektory na Asusech. když tak se ozvi přes email asus-repair@seznam.czOrist píše:diky za rady!
PC : Skřín : Colours It , Základní deska : Asus P5Kpl-e (předělaný bios na verzi ROG) RAM : 3GB kingston DDR 2 800Mhz : Intel Q6600 2,4Ghz (OC: 3Ghz) : Gainward GTX 460 s 768 Mb HDD : 1Tb WD Caviar Green Repro : Logitech Z-2300 200W
WWW.asus-repair.vyrobce.cz
WWW.asus-repair.vyrobce.cz