dnes som spozoroval velmi zvlastny a vcelku neprijemny problem s grafikou Asus HD3870 (referencny chladic). Z nicoho nic sa akoby zmenil sposob akym grafika ovlada vetrak. Predtym sa v zatazi snazila udrziavat teplotu okolo 90 stupnov, co znamenalo, ze bola relativne dost ticha a v idle mala teplotu kludne aj 65 stupnov. Ale od vcera zrazu udrzuje v zatazi teplotu okolo 70 stupnov a v idle ma len nieco malo cez 50 stupnov. Samozrejme to znamena, ze je ta karta teraz vyrazne hlucnejsia, dalo by sa povedat ze az neprijemne hlucna (aspon na to ako som bol zvyknuty).
Zaujimave je, ze som teraz absolutne nic nemenil, neinstaloval som ziadne drivery, biosy, nic, ani programy som uz davno nejake neinstaloval (s vynimkou par ako napr. Scribus, ktory nepredpokladam, ze by s tymto mohol nieco mat). Driver pouzivam ATI 10.9, OS je Windows 7 64-bit instalovany tak pred 2-3 mesiacmi.
Este jedna zvlastnost, uz pri zapinani PC som si vsimol, ze je nieco v neporiadku, lebo grafika bezne hned po zapnuti na chvilku zapla vetrak na 100% a potom ho hned stiahla, to bola naozaj len chvilka, proste si len tak "odfukla", ale dnes po zapnuti zapla vetrak na 100% a podrzala to tak nejake 3 sekundy.
A ako som teraz 2-krat vypol PC (v nadeji, ze to pomoze) tak pokazde nabehla tak isto, takze ide asi o nejaku zmenu priamo v grafike a nebude to asi moc suvisiet s OS, drivermi a pod....
Pls, nevie niekto cim by to mohlo byt a ako to pripadne opravit, diki za kazdu radu