Vyplatí se zvyšovat výkon u netbooku?
Moderátor: Don
- Mikynka
- Nováček
-
Vyplatí se zvyšovat výkon u netbooku?
Zdravím, chci se zeptat, vyplatí se nějak zvyšovat výkon u netbooku Asus 1001px? Má integrovanou grafickou kartu, procesor intel atom, 1Gb paměti. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
- sill
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyplatí se zvyšovat výkon u netbooku?
max ještě dokoupit jednu 1giga ram, sistém by měl být malinko rychlejší
- Lokomotiva
- Začátečník
Tak já to zkusím sformulovat jinak a komplexně:
- výkon znatelně nedokážeš zvýšit - to prostě nejde
- rychlost reakcí možná zvýšit dokážeš.
Máš procesor s výkonem P4.
Tam jsem udělala následující zkušenost se zvýšením velikosti nainstalované operační paměti:
při přechodu z 256 na 512 MB je to velký rozdíl
při přechodu z 512 na 1024 MB je to rozdíl
při přechodu z 1024 na 2048 MB je problém poznat rozdíl.
Jednalo se ovšem o XP.
Před cca 1/4 rokem si bratranec pořídil podobnou věc, jen s dvoujádrovým Atomem.
To je pořád výkonem o ničem
Dodané to měl s XP, zkusili jsme W7 Home - nic.
Nainstalovala jsem mu Ubuntu - ano, bylo to zlepšení, nechal si ho tam.
Nakonec pořídil SSD za 6k a má W7.
Jestli chceš mít alibi, žes pro svůj netbook něco udělal, pořiď další paměť.
Pokud ovšem chceš, aby tě přestal otravovat svojí pomalostí, máš jedinou účinnou cestu - SSD.
Ovšem výkonný SSD s nějakou velikostí podobnou současnému disku cenu tvého zařízení zdvojnásobí.
Nevím, jestli ti to stojí za to.
- výkon znatelně nedokážeš zvýšit - to prostě nejde
- rychlost reakcí možná zvýšit dokážeš.
Máš procesor s výkonem P4.
Tam jsem udělala následující zkušenost se zvýšením velikosti nainstalované operační paměti:
při přechodu z 256 na 512 MB je to velký rozdíl
při přechodu z 512 na 1024 MB je to rozdíl
při přechodu z 1024 na 2048 MB je problém poznat rozdíl.
Jednalo se ovšem o XP.
Před cca 1/4 rokem si bratranec pořídil podobnou věc, jen s dvoujádrovým Atomem.
To je pořád výkonem o ničem
Dodané to měl s XP, zkusili jsme W7 Home - nic.
Nainstalovala jsem mu Ubuntu - ano, bylo to zlepšení, nechal si ho tam.
Nakonec pořídil SSD za 6k a má W7.
Jestli chceš mít alibi, žes pro svůj netbook něco udělal, pořiď další paměť.
Pokud ovšem chceš, aby tě přestal otravovat svojí pomalostí, máš jedinou účinnou cestu - SSD.
Ovšem výkonný SSD s nějakou velikostí podobnou současnému disku cenu tvého zařízení zdvojnásobí.
Nevím, jestli ti to stojí za to.
- Maor
- Začátečník
jedině přechod k AMD na procesor E-350(nový Ntb)Mikynka píše: netbooku Asus 1001px
Obecně, pokud člověk na notebooku surfuje po netu a používá office tak je upgrade zbytečný, možná větší baterku na větší výdrž
jinak na hraní to chce něco pořádnýho a tam se každý dva roky kupuje novej notes (Alienware m11x R3).
Nemáte zkušenosti s přechodem u Win7 z 1GB ram na 2GB?
jede to na jednojádru n280.
Chtěl bych vědět, jestli se to zrychlí, než notebooky doma rozeberu a ramky prohodim...
- sill
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
na win 7 bude notes s 2giga ram svižnější
- brudr
- Nováček
-
Jsem pro zvýšení kapacity paměti na 2GB (pokud to NB umožňuje).
EDIT: Rozdíl by poznat jít měl (svižnější reakce)
EDIT: Rozdíl by poznat jít měl (svižnější reakce)
- cabman
- Středně pokročilý
Něco takového zrovna řešim.
Pokud používáš XP tak se vyplatí vyměnit hdd za 7200ot. Počítač se celkově zrychlí. Argument že 7200 žere víc proudu a víc se ohřívá nemusí být pravda - záleží z čeho upgraduješ, viz datasheed výrobce. SSD je s kanón na brabce a za tu cenu (tak asi p§l netbooku a nebo víc) se naprosto nevyplatí. Rozdíl proti 7200 tam bude, ale co si budem povídat, je to pořád netbook na základní práci. Víc než 1GB ram je zbytečné a marné ... kdo by lámal grafické programy a hry na 1024x600 ... .
Pokud máš Vistu a nebo 7 tak určitě paměť. Mě netbook leze v klidovém stavu něco k 600MB a pokud něco pootvírám tak je 1GB málo. 2GB to řeší s přehledem. O HDD platí to jako u XP.
Pokud používáš XP tak se vyplatí vyměnit hdd za 7200ot. Počítač se celkově zrychlí. Argument že 7200 žere víc proudu a víc se ohřívá nemusí být pravda - záleží z čeho upgraduješ, viz datasheed výrobce. SSD je s kanón na brabce a za tu cenu (tak asi p§l netbooku a nebo víc) se naprosto nevyplatí. Rozdíl proti 7200 tam bude, ale co si budem povídat, je to pořád netbook na základní práci. Víc než 1GB ram je zbytečné a marné ... kdo by lámal grafické programy a hry na 1024x600 ... .
Pokud máš Vistu a nebo 7 tak určitě paměť. Mě netbook leze v klidovém stavu něco k 600MB a pokud něco pootvírám tak je 1GB málo. 2GB to řeší s přehledem. O HDD platí to jako u XP.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- D3VL3R
- Začátečník
Přetaktovaný Atom na 2.1GHz zvládne i youtube HD a Crysis (s adekvátní grafikou)
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
- kavkoun78
- Začátečník
-
A jak dlouho potom vydrží na baterku? Domnívám se, že se to nevyplatí. Jistější bude upgrade na svižnější AMD Brazos.
- cabman
- Středně pokročilý
Přetaktovávat Atom neni tak dobrý nápad jak to vypadá - když vyjdu z mého netbooka tak bych řekl že chladič na procesoru je spočítaný tak akorát a cokoliv navíc by znamenalo trvalé kroutění vrtulky a nebo smrt.
O bateru bych se nebál - lepší netbooky mají stejně šestičlánek a v dobrém stavu žijou tak 6 hodin.
O bateru bych se nebál - lepší netbooky mají stejně šestičlánek a v dobrém stavu žijou tak 6 hodin.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- veigy
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo řečeno výše:
1. Operační paměť se vyplatí navyšovat asi jen v případě používání Win 7 nebo Vista, tam to asi znát bude
2. Větší baterka se dá sehnat, ale myslím si, že dnešní netbooky dosahují poměrně slušnou výdrží
3. SSD disk bude asi nejznatelnější součást, u které se velice pozitivně projeví reakce celého počítače, ale bohužel cena je mnohdy stejně vysoká jako netbook samotný. Alternativa je 7200ot disk, u kterého zrychlení bude ovšem jen nepatrné.
1. Operační paměť se vyplatí navyšovat asi jen v případě používání Win 7 nebo Vista, tam to asi znát bude
2. Větší baterka se dá sehnat, ale myslím si, že dnešní netbooky dosahují poměrně slušnou výdrží
3. SSD disk bude asi nejznatelnější součást, u které se velice pozitivně projeví reakce celého počítače, ale bohužel cena je mnohdy stejně vysoká jako netbook samotný. Alternativa je 7200ot disk, u kterého zrychlení bude ovšem jen nepatrné.