Prodlužka na interní USB
- bukva
- Začátečník
Prodlužka na interní USB
Zdravím, mám zcela banální dotaz
Koupil jsem si novou desku, která má interní USB konektory (klasika 2x5 -1 pin) pro panel case až úplně dole vzadu. A ty kabely co vedou z čela tam nedosáhnou a proto bych potřeboval na tento kablík asi 20cm "prodlužku". Bohužel nevím, kde ty konektory sehnat a i kdybych je měl, tak pochybuju, že bych to dokázal sestavit
Druhá věc je, že deska má i konektor na čelní USB3.0 (ten má mnohem víc pinů), ale case to nemá, zato má ještě čtečku karet na další USB konektor ... takže by se mi hodil ještě jeden takový kablík, ale s USB3 => USB2 redukcí (ta se prý dodává k deskám ze stejné řady, které USB3 nepodporují).
Je tu někdo, kdo by mi to dokázal za rozumný obnos vyrobit? Nebo možnost to koupit?
Koupil jsem si novou desku, která má interní USB konektory (klasika 2x5 -1 pin) pro panel case až úplně dole vzadu. A ty kabely co vedou z čela tam nedosáhnou a proto bych potřeboval na tento kablík asi 20cm "prodlužku". Bohužel nevím, kde ty konektory sehnat a i kdybych je měl, tak pochybuju, že bych to dokázal sestavit
Druhá věc je, že deska má i konektor na čelní USB3.0 (ten má mnohem víc pinů), ale case to nemá, zato má ještě čtečku karet na další USB konektor ... takže by se mi hodil ještě jeden takový kablík, ale s USB3 => USB2 redukcí (ta se prý dodává k deskám ze stejné řady, které USB3 nepodporují).
Je tu někdo, kdo by mi to dokázal za rozumný obnos vyrobit? Nebo možnost to koupit?
- srna
- Středně pokročilý
Re: Prodlužka na interní USB
ohledne kabelu z cela....konektory GME nebo kabel od cela strihnout a nastavit(stinenej 4drat)
a redukce netusim
//presun
a redukce netusim
//presun
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem usb3 viděl, tak má úplně identickej konektor, tudíž nevidím důvod pro víc pinů.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Maranov
- Mírně pokročilý
Nepůjde ta čtečka do těch USB3 pinů normálně zapojit? USB3 je de facto USB2 + další piny pro novější rozhraní.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsi špatněTrinom píše:Co jsem usb3 viděl, tak má úplně identickej konektor, tudíž nevidím důvod pro víc pinů.
Zde http://www.1u.cz/wp-content/usb3.jpg je to pěkně vidět, on má o 4 vodiče navíc, které jsou umístěny v čele toho konektoru, takže je zpětně kompatibilní.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- srna
- Středně pokročilý
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky jsem na to včera koukal. Na první pohled ale stejný jsou.arxeiss píše:Viděl jsi špatněTrinom píše:Co jsem usb3 viděl, tak má úplně identickej konektor, tudíž nevidím důvod pro víc pinů.
Zde http://www.1u.cz/wp-content/usb3.jpg je to pěkně vidět, on má o 4 vodiče navíc, které jsou umístěny v čele toho konektoru, takže je zpětně kompatibilní.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- cyanite
- Nováček
-
Prodluzku bud vyrob zo nepotrebnych starych internych usb kablov budes mat menej roboty alebo pozhanaj nieco taketo
http://www.itsk.sk/akasa-exusbi-40-usb- ... 73837.html
AKASA EXUSBI-40 USB internal extension kábel 40cm
http://www.itsk.sk/akasa-exusbi-40-usb- ... 73837.html
AKASA EXUSBI-40 USB internal extension kábel 40cm