Teplovodiva pasta mezi CPU a chladicem?????

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Maverikuk
Nováček
Nováček

Teplovodiva pasta mezi CPU a chladicem?????

Příspěvek od Maverikuk »

Ahoj, chci vas poprosit o radu, zda je nutne nanest teplovodivou pastu na procesor. Potrebuju sestavit PC a nemam pastu, tak se chci zeptat, zda to muzu zapojit a pastu nanest dodatecne??? Nespali se CPU????
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Teplovodiva pasta mezi CPU a chladicem?????

Příspěvek od Michael24 »

Pasta by tam měla být... Ale pasta je nanesená i na box. chladiči, sice ne moc kvalitní, ale je... :) A jestli kupuješ i lepší chladič, tak většinou je v balení pasta...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Moje zkušenost je taková - jestli to myslíš s chlazením vážně, tak kup kvalitní čerstvou pastu a rozprostři jí po celé ploše. Pokud máš box chladič tam je to asi fuk tam stačí ta modelína co tam je.
c10
Nováček
Nováček

Příspěvek od c10 »

Nutné to není, cpu má senzor proti přehřátí, takže se pc vypne, když teplota přesáhne onu hranici. Ale bez pasty budeš moci tak do biosu, koukat jak roste teplota, na windows to neni, vlastní zkušenost.
.!.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

c10 píše:Nutné to není, cpu má senzor proti přehřátí, takže se pc vypne, když teplota přesáhne onu hranici. Ale bez pasty budeš moci tak do biosu, koukat jak roste teplota, na windows to neni, vlastní zkušenost.
To nevim teda, já jsem bežně jel jen s položeným chladičem na procíku bez pasty.
Odpovědět

Zpět na „Procesory“