GIGABYTE HD 5870

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
tucnakos
Nováček
Nováček

GIGABYTE HD 5870

Příspěvek od tucnakos »

Dobrý den mám zde istý problém. Vlastním tuto kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77113 a dnes jsem zkoušel stahovat nějaké programky a utility na přetaktování... MSI afterburner sice jde ale možnosti žádné protože nemám MSI tak jsem se dočetl že ASUS GPU tool umí víc a tak jsem ho stáhl... Bohužel mi ale pokaždé po snaze spustit ho vyskočí tabulka Failed: No valid devices found . A přitom spoustě lidí to jde bez problému. Poraďte v čem je problém prosím. Předem děkuji za odpověď.

Jiří Honěk
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: GIGABYTE HD 5870

Příspěvek od Krteq »

MSI Afterburner spolupracuje s kartami jakýchkoliv výrobců na rozdíl od ASUS GPU tool, který je blokován přes VendorID jen na karty ASUS.

Vše co k OC potřebuješ MSI Afterburner umí a ještě mnohem víc, je to většinou ukryto pod dalšími nastaveními v "Settings".
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

Jak pise Krteq.. Ja mam Asus 5870 a MSI Afterburner mi normalne funguje - regulace otacek, monitoring teplot a taktu, overclock - vse co bych mohl potrebovat a no problem.
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
tucnakos
Nováček
Nováček

Příspěvek od tucnakos »

Takže v settings je někde povolení vyšších taktů než referenčních a povolení vyššího napětí? ASUS gpu tools mi napsal chybu už při spuštění že nemám platný výrobek nebo něco takového...
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ano, povolení zvyšování napětí se nastavuje v "Settings". Bypass limitu OverDrive (možnost zvýšení taktů nad limit v CCC) se povoluje v konfiguračním souboru -> MSI Afterburner - info a vše okolo.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nevim o tom že by tenhle nerefereční Gigabyte uměl měnit napětí. To je právě ten problémovej nepovedenej Gigabyte pro 5850/5870 nereference, což je asi nejhorší karta GB za několik posledních let. Neumí totiž přepínat voltáže vůbec a i v 2D zachovává plné volty a karta má tak velkou 2D spotřebu. Když neumí přepnout voltáž do 2D modu pochybuji že ji bude umět zvednout. + MSI afterburner umí ovládat voltáž jen na kartách s referenčním VRM (nemusí být PCB, ale VRM).
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Nj, pravda. Nekoukal jsem na ten odkaz.
tucnakos
Nováček
Nováček

Příspěvek od tucnakos »

Takže mi chcete říct, že mám kartu na p**u? :-D
tucnakos
Nováček
Nováček

Příspěvek od tucnakos »

Tak jsem to zkusil a napětí opravdu nejde nastavovat a monitoring v GPU-z ukazuje 1,162 takže to je zmetek a nakonec jsem zkončil na 908/1280Mhz takže nic moc...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

tucnakos píše:Takže mi chcete říct, že mám kartu na p**u? :-D
Más nejhorší 5870 co se u nás běžně na trhu prodávala.
tucnakos
Nováček
Nováček

Příspěvek od tucnakos »

No zas na druhou stranu měl jsem ji za 3700Kč bez DPH(kupuju ji bez dph :-)). Ale jinak dcl potěšující zpráva :-D a dá se s tim něco dělat? Aby šlo víc jak 910Mhz na jádře?
tucnakos
Nováček
Nováček

Příspěvek od tucnakos »

DOC_ZENITH píše:
tucnakos píše:Takže mi chcete říct, že mám kartu na p**u? :-D
Más nejhorší 5870 co se u nás běžně na trhu prodávala.

Takže pokud to dobře chápu tak to udělali tak, že dali zmetkovský jádro na PCB nastavili větší napětí kuli stabilitě aby to ubec chodilo a dali o 20Mhz víc na jádře + lepší chladič a cenu o 1000,- levnější aby se to prodávalo jo? :-D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jádra se niak nevybírají, prostě nakoupili jádra pro Radeon 5870, paměti, a to co udělali vlatní a levnější je komplet celé PCB i s napájecí kaskádou, která je hold odfláknutá a spíš odpovídající roku 2003 než dnešku, protože na ní nefunguje powerplay ani ruční ovládání vcore. A na to dali vlatní chladič (kdoví jestli také ne levnější výrobou než reference) a prodávaj to hodně levně = hodně lidí to koupí. Tak to prostě je. Byl jsi jedním z nich.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“