D-LINK DI-524 wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jirator_
Nováček
Nováček

D-LINK DI-524 wifi

Příspěvek od jirator_ »

Zdravím, k mému problému se vztahují dvě skutečnosti, a) bydlím na koleji, b) router přivezl spolubydlící, ze kterého je těžké dostat užitečnou informaci

O co jde? Nejde mi wifi. Respektive připojím router, zapojím kabely a internet běží, to je fajn, ale ničemu to nepomáhá. Stejně tak můžeme použít výstupy ve zdi. Jak se projevuje, že nejde wifi? Nejenže není ona síť k nalezení, ale je to taky jediná kontrolka na routeru, která vůbec nesvítí, problikne při připojení do síťe, a pak je vytrvale zhasnutá.

V čem je háček? Nemůžu se dostat na nastavení routeru. Jednak nemám žádné CD, kde by mohl být instal.wizard, ale to zřejmě lze nahradit tímto (, i když pochybuju, že to k něčemu je, protože ten wizard jde pustit, aniž bych ten router měl vůbec v proudu a připojenej k PC :D) ale nemůžu do toho vstoupit z prohlížeče na obvyklé adrese 192.168.0.1 ... Protože heslo admin a heslo nevyplněné nefunguje, zvolil jsem dva opravné prvky. 1) resetoval jsem router tlačítkem na krabičce (20sec) - k mému velkému překvapení to nezafungovalo, jak jsem očekával a přístup mi nebyl pomocí údajů "username - admin" a "heslo - nevyplněno" umožněn. 2) pustil jsem toho online pochybnýho wizarda (viz. link výše), kde se také dá změnit heslo k účtu admin. To jsem udělal, ale ačkoli jsem to zkoušel asi 3x, nefungovalo to, což mě už tolik nepřekvapilo.

Takže teď řeším klíčový problém, proč mi ten routřík nechce vysílat wifi a podproblém, jak se mám dostat do toho nastavení?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: D-LINK DI-524 wifi

Příspěvek od Exp »

Použil si na reset routeru tenhle postup?
To reset your router, use the following steps:
Press the reset button for 10 seconds. You can use a small object, such as a paper clip to hold down the button.

Do not power off the unit while the router is being reset.

The unit should now reboot, and once the WLAN light stops blinking the router should be reset.
Open up your Web browser and enter 192.168.0.1 in the address bar.
For the login, enter admin as the ID and leave the password blank.
Pokud ano, a stále se nemůžeš dostat do administrace, tak router vyhoď a kup jinej :)

Btw, ten online wizard je EMULÁTOR, tzn. tam si můžeš vyzkoušet a ošahat prostředí administrace routeru, ale samozřejmě to k tvému routeru napojené není.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

navod primo z D-link faq na hard reset:

The following reset procedure will completely restore the default settings on your D-Link device including your password. This procedure applies to the DI-514, DI-524, DI-604, DI-614+, DI-624, DI-754, DI-764, DI-774, DI-784, DI-804V, DWL-700AP, DWL-800AP+, DWL-900AP+, DWL-1000AP+, DWL-2000AP, DWL-2100AP, DWL-6000AP, DWL-7000AP, and DWL-7100AP.

Step 1 Locate the reset pinhole on the back of the unit.

Step 2 With the unit powered on, press and hold the Reset button.

Step 3 Hold the Reset button for about 10 seconds.

Step 4 Release the Reset button.

Step 5 The unit will reboot. Allow 20-30 seconds before reconnecting.

Step 6 The device is now at factory defaults.

Note: Do not recycle power during the reset procedure.

The default user name for most D-Link devices is admin and the password is left blank.
When it says hold for about 10 seconds, don't hold for more than ten seconds or the procedure will likely fail, if ten seconds doesn't work try 5 seconds.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

keď ho zresetuješ viď vyššie a naloguješ sa naň
http://192.168.0.1 meno:admin heslo:
dostaneš sa sem
http://support.dlink.com/emulators/di52 ... izard.html
tak naľavo nájdeš wireless :) a tam už máš samotné nastavenie ako názov siete, šifrovanie atď
http://support.dlink.com/emulators/di52 ... eless.html
sprievodca v ňom neviem ako funguje a vážne jednoduchší router na nastavenie wifi som hádam ani nevidel ako tento :D
nastavíš meno, šifrovanie, heslo a dáš apply
na routeri po jeho reštarte ti zasvieti wlan ak nie tak si buď niečo spravil zle alebo je ten router vadný :)
tie emulačné linky sú len pre ukážku ako to má vyzerať ;)
a ešte nezabudnúť na SSID Broadcast - ENABLE
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“