K9N Ultra a paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
EgoFrancis
Nováček
Nováček

K9N Ultra a paměti

Příspěvek od EgoFrancis »

Dobrý den. Jsem úplná lama a tak prosím o help. Mám desku MSI K9N ULTRA. Pokud osadím paměti do banky 1, 3 nebo 2, 4 ( 2 x CORSAIR 512MB 800MHz ) PC nenaběhne ani do BIOSu a na D-BRACKETU mi svítí kombinace LED Memory Detection Test. Když nechám osazenou pouze banku 1 nebo 2 PC v pohodě naběhne ( je to jedno kterým modulem, takže paměti jsou snad OK ). Je to porucha na jednom kanálu řadiče nebo mi pomůže ještě něco jiného?
Zkoušel jsem i 2 x ZEPPELIN 2GB 800MHz s tím samým výsledkem.
Dík za odpovědi.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: K9N Ultra a paměti

Příspěvek od izerS18 »

Základ je ověřit verzi BIOSU. Co novejší verze, tím více vyladěných chyb a tedy i lepší kompatibilita s HW.
Pokud máš popslední BIOS, vem MEMTEST a zkontroluj RAM, zda jsou OK. Zkuš zapojit také RAM do slotu 1,2 nebo 3,4.
To, že nepojede případně Dualchannel, neřeš. Nemá to na nic vliv
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
EgoFrancis
Nováček
Nováček

Díky za odpověď...BIOS je předposlední, poslední zatím nedám, nemám funkční flopy :( .
To sem předtím asi nenapsal...jakmile osadím RAM do 3 nebo 4 PC nenaběhne zrovna tak jako když osadím 1, 3 nebo 2, 4......proto si myslím, že je pryč řadič paměti. Když osadím 1 a 2 je to v pohodě a vidle najdou obě.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Takže pouze ve slotu 1 a 2 jedou RAM společně? Jak Corsair tak Zeppelin?
Dle specifikace výrobce, by všechny RAM měla deska vzít... A to že by zrovna yto dvě byly s deskou nekompatibilní, to by byl velký úlet.
Ano, můžeš být řadič paměti. Ale pokud to ve slotu 1 a 2 jede současně, tak aspoň že tak
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
EgoFrancis
Nováček
Nováček

jj, jedou společně jenom ve slotu 1 a 2, jak CORSAIR tak ZEPPELIN, nechám je je v 1 a 2 a hotovka :) , snad deska ještě vydrží, dík
Odpovědět

Zpět na „Paměti“