Dobrý den. Jsem úplná lama a tak prosím o help. Mám desku MSI K9N ULTRA. Pokud osadím paměti do banky 1, 3 nebo 2, 4 ( 2 x CORSAIR 512MB 800MHz ) PC nenaběhne ani do BIOSu a na D-BRACKETU mi svítí kombinace LED Memory Detection Test. Když nechám osazenou pouze banku 1 nebo 2 PC v pohodě naběhne ( je to jedno kterým modulem, takže paměti jsou snad OK ). Je to porucha na jednom kanálu řadiče nebo mi pomůže ještě něco jiného?
Zkoušel jsem i 2 x ZEPPELIN 2GB 800MHz s tím samým výsledkem.
Dík za odpovědi.
K9N Ultra a paměti
- EgoFrancis
- Nováček

-
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: K9N Ultra a paměti
Základ je ověřit verzi BIOSU. Co novejší verze, tím více vyladěných chyb a tedy i lepší kompatibilita s HW.
Pokud máš popslední BIOS, vem MEMTEST a zkontroluj RAM, zda jsou OK. Zkuš zapojit také RAM do slotu 1,2 nebo 3,4.
To, že nepojede případně Dualchannel, neřeš. Nemá to na nic vliv
Pokud máš popslední BIOS, vem MEMTEST a zkontroluj RAM, zda jsou OK. Zkuš zapojit také RAM do slotu 1,2 nebo 3,4.
To, že nepojede případně Dualchannel, neřeš. Nemá to na nic vliv
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- EgoFrancis
- Nováček

-
Díky za odpověď...BIOS je předposlední, poslední zatím nedám, nemám funkční flopy
.
To sem předtím asi nenapsal...jakmile osadím RAM do 3 nebo 4 PC nenaběhne zrovna tak jako když osadím 1, 3 nebo 2, 4......proto si myslím, že je pryč řadič paměti. Když osadím 1 a 2 je to v pohodě a vidle najdou obě.
To sem předtím asi nenapsal...jakmile osadím RAM do 3 nebo 4 PC nenaběhne zrovna tak jako když osadím 1, 3 nebo 2, 4......proto si myslím, že je pryč řadič paměti. Když osadím 1 a 2 je to v pohodě a vidle najdou obě.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže pouze ve slotu 1 a 2 jedou RAM společně? Jak Corsair tak Zeppelin?
Dle specifikace výrobce, by všechny RAM měla deska vzít... A to že by zrovna yto dvě byly s deskou nekompatibilní, to by byl velký úlet.
Ano, můžeš být řadič paměti. Ale pokud to ve slotu 1 a 2 jede současně, tak aspoň že tak
Dle specifikace výrobce, by všechny RAM měla deska vzít... A to že by zrovna yto dvě byly s deskou nekompatibilní, to by byl velký úlet.
Ano, můžeš být řadič paměti. Ale pokud to ve slotu 1 a 2 jede současně, tak aspoň že tak
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- EgoFrancis
- Nováček

-
jj, jedou společně jenom ve slotu 1 a 2, jak CORSAIR tak ZEPPELIN, nechám je je v 1 a 2 a hotovka
, snad deska ještě vydrží, dík