Zapojení webkamery přímo do routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
arnie1
Nováček
Nováček

Zapojení webkamery přímo do routeru

Příspěvek od arnie1 »

Ahoj, našel by se odborník, který by mi řekl, jestli je můj záměr uskutečnitelný?
Chtěl bych mít na chatě online webkameru. Není tam elektrika a ani možnost připojení kromě mobilního. Chtěl bych jí dát do provozu aspoň na zkoušku, tedy okud možno co nejmíň investovat.
potřebné věci:
autobaterii 12V - mám
web kamera 1,3M - mám
USB modem - mám
mobilní tarif - mám
router TP-LINK TL-MR3220 3G/3.75G http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86626 - 620,- Kč (má ale jen jedno USB a napájení 9V)
Nápájecí redukce se snížením napětí z 12V na 9V - 50,-Kč
USB rozbočovač - mám (mohlo by to fungovat, kdyby na jeden USB port byl napojen rozdělovač a pak USB modem a web kamera?)

Tak jak to vidíte, děkuju za jakoukoliv (předmětnou) informaci, připomínku.....
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení webkamery přímo do routeru

Příspěvek od LiveBomb »

Nemas lepsi poridit LAN WebKameru? A imho to stejne nema moc smysl, protoze rozlisovaci schopnost tech kamer za sera, v noci se blizi nule.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Možné to je např. s routerstation od UBIQUITI. Kamera i modem musí být rozchoditelná pod linuxem a chce to značné znalost s linuxem. Jednodušším řešením by byl asus wl-500 a podporovaná webka. Protože u mobilního připojení nebude veřejná IP, musí zařízení samo posílat data ven, třeba na web server. No a nejjednodušší je přímo gsm kamera, kterou vyrábí třeba český jablotron.
Autobaterie není vhodná, lepe nějaká trakční/hobby. Celé to můžeš doplnit solární nabíječkou. No a největší problém zbyde ten, aby to nikdo neukradl.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
arnie1
Nováček
Nováček

Příspěvek od arnie1 »

Čau, díky moc za rady.
Primárně mi jde o to, použít věci, které už mám a tím pádem ušetřit.
Nicméně otázka tedy je:
Když má router usb konektor, tak to ještě neznamená, že bude fungovat s usb modemem a když bude, nemusí fungovat zase s usb flash diskem nebo usb web kamerou a naopak?
Na čem to teda závisí, co k routeru mohu připojit(tiskárnu, disk, kameru, 3G modem)? Na firmware toho routeru?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Řekl bych, že mimo firmware i na samotnym HW routeru. To že to má USB konektor nic neznamená. Dokáže třeba sdílet USB disk do sítě na něj napojený, nebo dokáže sdílet třeba i tiskárnu. Jak má ten router vědět jak se zachovat k připojený kameře je otázka pro znalejší. Donutit ale router, kterej namátkou koupim, aby vzal po USB (který bejvá právě pro sdílení dat z disku do sítě počítačů připojených) obraz z kamery, zpracoval ho a odeslal ho někam do pryč mi přijde jako úkol krajně obtížný až neřešitelný. Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že chceš prostě poslepovat mnohem sofistikovanější (a dražší) zařízení jako je IP kamera z haraburdí, které ti doma zbylo.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Jediný "office" router, kde to bylo možné byly asusy wl-500. Nikde jinde jsem to funkční neviděl. Na nějakém levném tplinku je to podle mě nereálné.
gallibob
Nováček
Nováček

Příspěvek od gallibob »

ano na ASUS wl-500b,g sla pripojit kamera pres USB(jeden mam doma a dokonce sem to i zkousel,ale nejak sem to prakticky nerozchodil,tenkrat byl pomaly net takze se to dalo pouzivat spis na fotky nez na video)existovali i kamery co umely tzv.hlidat okoli a zapnout se jen pri pohybu,pak zacly nahravat ci fotit(ted uz nevim) a posilaly upozorneni pres email ci mms jenze neznam nikoho kdo by to v realu pouzil.Dneska uz existujou jednodussi zarizeni na hlidani,todle byla jen takova mala vychytavka na tenkrat jednom z nejlepsich routru co se dal poridit(a to za nemale penize)...
CPU:IB i5 3570K/3400@4222,Noctua NH-D14, MB:Asus P8Z77-V PRO, RAM: Corsair Vengeance 2 x 8GB DDR3 1600 CL10, GK: Asus ENGTX660TI-DC20G, SYS HDD:Intel SSD 520-120GB, ZDROJ:Corsair HX750 gold+, CASE:Cooler Master Cosmos I
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Tak já jsem psal, že nejlepší řešení je hotové řešení od jablotronu kam se jen strčí simka. Ono se dá říct, že to buď bude levné, a nebo to bude fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“