Ahoj,
tak jsem si slozil to, co jsem si predstavoval pod pojmem Mini-itx, ale zaroven jsem se nechtel okrast o vykon desktopoveho pc a moznosti stavebnicoveho skladani klasickych pc komponentu.
Muzete hodnotit, jak se mi to povedlo.
Sestava:
Mb: Jetway NC64-LF - vsemozne nastaveni v bisu+oc atd. ( v Cr neni k dostani, dovoz USA)
Cpu: - Core Duo 2 extreme x9100-3.06Ghz (oc@ 3466Mhz-1.2750v pomoci programu Throttlestop)
Pamet: 2x2 Gb 1333 DDR3
Hdd: WD 500Gb 5000AAKS
Case: Cooler master Elite 341 Minitower Atx
Zdroj FSP Aurum 400w Gold
Mechanika: LG DVD GH22NS50 Black
Thermalright HR 05 FIX je na chipsetu
Spotreba:
idle- ~30w
load ~ 50-70w podle frekvence a zateze jader
Jelikoz standartni cpu chladic nestihal chladit tento 44w TDP cpu, udelal jsem si doma jiny. Pouzil jsem pasiv z toho co jsem doma nasel a vetracek je prozatim 60x60x15 .
Je temer 2x vetsi a konecne dokaze uchladit toto pretaktovane cpu v programu Orthos lehce nad 70°C. V idle je teplota jader 30-35°C.
Nechybi moznost osadit sestavu Pciex grafickou kartou.
Moje odpoved na Mini-Itx :-)
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Moje odpoved na Mini-Itx :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bez_n1ck
- Pokročilý
Re: Moje odpoved na Mini-Itx :-)
Pár připomínek: k čemu je ti mini-ITX, když to máš ve velký bedně?
Kde se ti povedlo se neokrást o výkon, když není problém sehnat desku (a to za pár peněz) o stejnym formátu a podpoře i7? Proč místo toho bastlenýho chladiče nepoužiješ nějakej AfterMarket?
Kde se ti povedlo se neokrást o výkon, když není problém sehnat desku (a to za pár peněz) o stejnym formátu a podpoře i7? Proč místo toho bastlenýho chladiče nepoužiješ nějakej AfterMarket?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, nějak postrádám význam mini ITX, když je to nacpané ve velké bedně ![Surprised :o](./images/smilies/wow.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/wow.gif)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- BRUCEF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Bez_n1ck : Jak uz jsem psal, nechtel jsem nejakou miniskrinku. A kdybys videl muj klasicky middletower, tak proti tomu je ten case mini
Chtel jsem to postavit na platforme s podporou C2D mobile procesoru, jelikoz se daji ted sehnat za slusne ceny, proto ta volba mb. To, ze tam je nyni x9100 je spise nahoda. Primarne bych tam dal levnejsi a mene topici cpu.
Standartni chladic byl k tomu 50x50x15, o trosku vetsi se daji koupit jedine v zahranici, proto domaci uprava.
Samozrejme mam i druhou sestavu z micro atx deskou a klasickym desktop cpu.
Toto je spise takovy test. Jelikoz rad taktuji, tak mi to nedalo![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
Chtel jsem to postavit na platforme s podporou C2D mobile procesoru, jelikoz se daji ted sehnat za slusne ceny, proto ta volba mb. To, ze tam je nyni x9100 je spise nahoda. Primarne bych tam dal levnejsi a mene topici cpu.
Standartni chladic byl k tomu 50x50x15, o trosku vetsi se daji koupit jedine v zahranici, proto domaci uprava.
Samozrejme mam i druhou sestavu z micro atx deskou a klasickym desktop cpu.
Toto je spise takovy test. Jelikoz rad taktuji, tak mi to nedalo
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)