Zdravim,
cely vikend se trapim s jednim problemem.
Rozhodl jsem postatarat o otcuv notebook, konkretne Asus M50v series. Na kterym mu bezeli Visty. Jelikoz Visty v lasce nemam, a jeho system byl celkove dost zabrzdenej a zahlcenej spoustou softwaru stazeneho neodbornym pouzivanim. Rozhodl jsem se Pro instalaci Win 7, konkretne x64 Ultimate. Avsak mam problem na tento notebook sehnat odpovidajici ovladace. To je prvni cast problemu. Proto kdyby me nekdo mohl nasmerovat kde je muzu sehnat byl bych velmi vdecny.
Nicmene, problem je predevsim v tom ze ackoli novy system funguje celkem v pohode i s nekolika chybejicimi ovladaci, nedari se mi pripojit k bezdratove siti Wifi modemu. Sit vidim, signal mam plny, ale po prihlaseni se k teto siti vidim pripojeni jako "Omezeny pristup" a vysledek je takovy ze internet po bezdratove siti vubec nebezi.
Kdyz si rozkliknu stav pripojeni vidim nejake odeslane packety ale zadne prijate. Pokusil jsem se jeste nastavit tcp/ip rucne (podle navodu) nicmene taky nepomohlo. Zkousel jsem ruzne kombinace ovladacu pro sitovku. Stravil x hodin vyhledavanim na googlu, bohuzel vsak bezvysledne..
Proto se obracim na vas s zadosti o radu. Mozna je to jen nejaka banalita na kterou jsem neprisel, mozna je problem prave v chybejicich ovladacich pro win 7. Kazdopadne budu neskonale vdecen pokud nekdo bude mit napad jak to vyresit a bezdratove pripojeni zprovoznit. Jedine reseni ktere ted napada me je vratit ntb zpet na Visty a doufat ze to problem vyresi. Ale tomu bych se rad vyhnul.
Jen pro upresneni, jenda se o:
Ntb: Asus M50v Series
Modem: huawei_echolife_hg520i
Poskytovatel: O2
Asus M50v series - Problem s bezdratovym pripojenim
Moderátor: Don
- CALEB4
- Nováček

-
- Briketa
- Začátečník

-
Re: Asus M50v series - Problem s bezdratovym pripojenim
V první fázi připoj notebook kabelem a natahej updaty. Při troše štěstí ti to nabídne ovladač WiFi pro W7.
Nebo se podívej na support.asus.com na ovladače k tvému notebooku.
Nebo se podívej na support.asus.com na ovladače k tvému notebooku.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- CALEB4
- Nováček

-
Udelal jsem oboji, ovladac pro wifi mi to nenabidlo, a na strankach asusu jsem primo tento typ nenasel, pouze M50vc, vn, vm, a pro vetsinu z nich jsou dostupne ovladace jen pro win Vista. I ty jsem nektre vyzkousel, ale bezvysledne.
Diky za radu ale tohle uz jsem vyzkousel, nejake jine napady?
Diky za radu ale tohle uz jsem vyzkousel, nejake jine napady?
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zrovna před 14 dny jsem kamarádovi přeinstalovával M50v z Visty na W7 64bit a WIFI šla od samého začátku.
Je tam intel 5100 na který W7 maj ovladače už v základu.
zkus dát diagnostiku sítě (pravym na wifi u hodin, a kouknout se do vlastností adaptéru)
Vyzkoušej ještě poštelovat modem. (otevřít síť, změnit kanál, heslo) nebo ho celej resetovat a znova nastavit.
A přesun do sekce Sítě
Je tam intel 5100 na který W7 maj ovladače už v základu.
zkus dát diagnostiku sítě (pravym na wifi u hodin, a kouknout se do vlastností adaptéru)
Vyzkoušej ještě poštelovat modem. (otevřít síť, změnit kanál, heslo) nebo ho celej resetovat a znova nastavit.
A přesun do sekce Sítě
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- CALEB4
- Nováček

-
Diky, dnes se na to pujdu jeste jednou podivat a zkusim ten modem vratit do tovarniho nastaveni a nastavit znovu. Jinak diagnostiku jsem zkousel ta nic nenajde.. Ve vlastnotech jsem z automaticky zmenil na rucni nastaveni jak uz jsem psal a taky nic... Modem restartovat me nenapadlo.. Tak zkusim a uvidim.
- CALEB4
- Nováček

-
Tak jsem vratil modem k tovarnimu nastaveni a znovu nastavil wifi.. Bohuzel ani to nepomohlo.. Nema jeste nekdo nejaky jiny napad v cem by mohl byt problem? Ovladac pro bezdratovou sit (5100) je v poradku nainstalovanej a aktualizovanej, takze v tom by problem byt nemel..