Nový výškový reprák pro Genius

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nový výškový reprák pro Genius

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím, při sundavání mřížky kvuli čištění se mi u jednoho mého zadnímho repráku povedlo trochu promáčknout výškový reproduktor, díky tomu už samozřejmě nehraje. Dá se to někde za rozumnou cenu sehnat? Podle data od výrobce by to měl být 1” 8 ohm Dome Tweeter

Repro: Genius SW-HF 5.1 6000
Náhled repra (z googlu)

Nebo nemá někdo doma tohle repro k rozebrání na součástky? :)

Ještě štestí že to byl zadní...u předního by vadilo víc. :twisted:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Lulus
Začátečník
Začátečník

Re: Nový výškový reprák pro Genius

Příspěvek od Lulus »

To si teda šikula, ale někde jsem kdysi čet, že to jde vyřešit vysavačem. Kdyžtak to zkus, ale jemně. Stejně už to nezhoršíš. Bohužel podle mě budeš muset vyměnit oba zadní výškáče, protože neseženeš se stejnejma parametrama. Pokud bys vyměnil jen ten poškozenej za výškáč i s mírně odlišnejma parametrama, bedna by ti pak hrála odlišně než ta druhá a to by pak nebylo ideální.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No to mi povídej, ješte že je to zadní takže to není tak slyšet. Škoda že v Brně nemáme vysavač :). Psal sem teda na servis Geniusu a prej tuhle součástku nemají skladem a zatím nemají možnost ji objednat. Nechápu teda jak vůbec opravujou :roll:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Najdi výškáč se stejným průměrem a impedancí a prdni ho tam, u těchto beden (a ještě v surroundu) je to úplně jedno, rozdíl nepoznáš...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Můžete mi někdo poslat link na nějaký dobrý obchod v Brně? V GME toho moc nemají... Říkáš jinak, že stačí jakýkoliv se stejnou impedancí?
Rozteč děr by měla být asi 45mm (teď je nemám u sebe). Pak to přeměřím přesně.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Exp - a co takhle citlivost reproduktoru, na tý přece taky záleží. Pokud bude mít například vyšší, než ten co tam byl, tak bude hrát hlasitějš.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Repráky jsou pro mne španělská vesnice, takže... No nejdřiv zkusím sehnat originální přímo k těmto repro a když nenajdu tak pak to budu řešit.
Každopádně jsem psal na ofiko servis Geniusu a napsali mi, že ten repráček nemají skladem a když sem jim napsal jestli ho objednají, tak mi napsali, že takovou možnost zatím nemají. Nějak nechápu, vždyť je to ofic servis :lol:
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Lulus: Těch parametrů je samozřejmě mnohem víc, ale vzhledem k tomu, že vejškáč v těchto bednách má cenu tak 20,- Kč, a navíc je to surround, tak je to úplně jedno. Dál bych mohl argumentovat tím, že citlivost udávaná výrobcem zdaleka nekoresponduje se skutečností, záleží na způsobu měření, měřící technice, prostoru měření... takhle bychom mohli pokračovat dlouho. U šestikanálovýho reprosystému, kterej obsahuje i zesilovač a stojí 3k nebo kolik, je to bohužel (bohudík?) uplně jedno.

Speedy: Imo tohle nikdo neopravuje, protože se jim to vzhledem k ceně reproduktoru a mzdě technika extrémně nerentuje. Náhradní díly z toho důvodu skladem nedrží.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“