Dělají rozdílné moduly problémi?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Jango
Nováček
Nováček

Dělají rozdílné moduly problémi?

Příspěvek od Jango »

Zdravím, pc mám již dlouho, ovšem občas mi nějaká hra spadne-BSOD.. dřív mi to nevadilo, nehrál sem tolik, ale ted už bych si chtěl pořádně zahrát.. Například u Crysis2, hra mi spadne do BSOD, hledal sem o tý chybě na netu, a zjistil jsem, že po přidání napětí na ramkách by to mělo být v pořádku. Ze začátku jsem zkoušel jen o miniální hodnotu(0,025v,myslím) ale to nepomohlo. Dál jít nechci, protože mám v počítači rozdílné moduly, tak se bojím aby to nedělalo problémi, ale prostě si už konečně chci nastavit pc, aby mi hry nepadali, tak žádám o radu.
PC: AMD 9950BE
MB: Gigabyte 790x DS4
GPU: gtx 260 (asus matrix)
zdroj: seasonic 550w
a ramky mam 1+1+1+1... jedny A-data a druhý Kingston.. ty a-data jsou s těm červeným ,,chladičem'' na 1066mhz, a ty kingstony jsou zase ty modrý taky myslím na 1066mhz.. ovšem mám je nastavený na 800mhz..(neptej te se proč to tam tak divně nastavený, když jsem měl pc nový, tak jsem s nim měl problém,měl sem radeonku 4870 z vadný serie, a nechtěli mi jí několikrát uznat na reklamaci, tak prostě jsem s počítačem zkoušel dělat všechno možný, abych to měl ok, něž mi konečně uznali vadnou kartu,proto mam i rozdílné ramky, protože mi řekli že prý 2gb je nedostatek pro radeonku, tak jsem dokoupil ještě 2gb, ale stejný a-data jsem už nějak nesehnal)

Přikládám screen z CPU-Z týkající se ramek.
http://img651.imageshack.us/i/62056343.png/
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dělají rozdílné moduly problémi?

Příspěvek od Jackiii »

Memtest si zkousel? Pripadne jsi zkus od nekoho pujcit 2x2GB modul.
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Jackiii píše:Memtest si zkousel? Pripadne jsi zkus od nekoho pujcit 2x2GB modul.
Varianta 1
Varianta 2 = nech v PC jen A-DATA a hraj. Pokud to bude OK, tak nech druhé RAM a uvidíš.
Pokud pojedou zvlášť dobře a ani po přidání napětí na 2.15v spolu nepojedou, tak smůla no :(
Napětí se vůbec neboj, RAM vemou i 2.25v
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Já nevím, jestli je zatím nějaký konkréní důvod podezřívat paměti.
Běží na 800 MHz s opatrným časováním 5-5-5-18 a s Command Rate 2T.
Co by se jim ještě mělo nelíbit?

Přečetl sis, co ti BSOD píše? To by mohlo být zajímavější.

Jak píše kolega, klidně přidej pamětem +0,1V nebo +0,2V (víc asi nemá cenu při tom nastavení zkoušet i když by to paměti snesly).

Já bych ale spíš přitopila severnímu můstku.
4 paměťové moduly je pro něj docela výrazně víc práce než jen 2.
Tak +0,1 až +0,15V by to mohlo spravit.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

V 99% případů, když netaktuji CPU, tak BSOD jsem vyřešil přes RAM.
Buď přidání napětí či jiné časování a nebo v posledním případě výměna RAM.

S přidáním na NB napětí souhlas.

Ale teď bych to srhnul
1) test RAM přes MEMTEST+
2) pokud jedna OK, tak zapojení RAM samostatně (Jen ADATA atd) + přidat trochu v na NB
3) testovat po jedné RAM

samozřejmě mít aktuální ovladače
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Jango
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jango »

Moc díky za odpovědi, potestuju,pošteluju, a kdyby něco, tak dám vědět :) díky za odpovědi :)
Jango
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jango »

Zdravím, vracím se zpět k tomuto tématu, protože problém jsem nevyřešil.
Počítač mi pořdá hází BSOD když hraju hry, někdy po dvou minutách, někdy po půl hodině. Už vážně nevím co dělat, aby mi pc jel v pořádku. Ramkám a s. můstku jsem přidal napětí, ale pořád nic. Zkoušel jsem dát ramky na 1066mhz(to by měla být jejich standartní frekvence) ale to mi windows ani nenajel, hned bsod, tak jsem frekvenci vrtáil jsem na AUTO.
Přikladám screeny BSOD a nastavení biosu.
O tý chybě dxgmms1.sys jsem projel mnoho stránek, ale konečné funčkní řešení, které by fungovalo každému, jsem nenašel. Tuší někdo, jak mam dále postupovat, abych si konečně udělal funkční počítač při hrách? :)
Ještě jen doplním, zkoušel jsem i čistou instalaci windowsu, nepomohlo:) drivery nejnovější.

http://imageshack.us/photo/my-images/815/chyba21.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/862/chyba22.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/268/biosd.jpg/
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Kolik si dával na RAM? Aspon 2,2v?
Časování u 1066MHz jsi měl 5-5-5-18?

Ani 800MHz 5-5-5-15 nejedou?
Samostatně RAM teda jedou? Jako jen když máš v PC A-DATA...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Jango píše:Ramkám a s. můstku jsem přidal napětí, ale pořád nic.
http://imageshack.us/photo/my-images/268/biosd.jpg/
Podle snímku BIOSu jsi přidal napětí jižnímu můstku a ne severnímu.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“