Propojeni UPC Wifi modemu EPC2425 a routeru D-Link DIR-825

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kravatak
Nováček
Nováček

Propojeni UPC Wifi modemu EPC2425 a routeru D-Link DIR-825

Příspěvek od Kravatak »

Zdravim,

potreboval bych vytvorit domaci sit slozenou ze zarizeni pripojenych do routeru D-Link DIR-825 jak pres GLAN tak Wifi 802.11n tak aby vsechna tato zarizeni na sebe navzajem videla a slo mezi nekterymi kopirovat soubory. K tomu bych potreboval dovest bezdratove internet od UPC z modemu CISCO EPC2425.

Muzete mi poradit jakym zpusobem to mohu udelat, kdyz D-Link DIR-825 neumi fungovat jako wifi klient. Mam jeste doma Airlive 5470, ktery by mohl fungovat jako prostrednik mezi temito zarizenimi, jak jej ale nastavit aby ztrata byla co nejmensi?

Zarizeni ktere chci pripojit:

Notebook Dell s interni wifi 802.11n (pravdepodobne jen 150Mbps)
NAS server D-Link DNS-320 s GLAN
Multimedialni Centrum Tvix 6600N s interni wifi 802.11n( tady nevim jestli je 150 nebo 300Mbps)
Tiskarna Samsung CLP-300N s LAN
Tablet Samsung Galaxy Tab s interni 802.11n

Dekuji za rady.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni UPC Wifi modemu EPC2425 a routeru D-Link DIR-825

Příspěvek od LiveBomb »

Na tu kravinu rovnou zapomen.

Jedine rozumne reseni je modem od UPC hodit do rezimu bridge a primo do nej zapojit kabelem 825 v rezimu router.
Z 825 vytahnout kabel do 5470 v rezimu AP a pouzit ho na vykriti mist kam se nedostane signal od 825.

Dalsi moznost je z UPC modemu dotahnout kabel do 825 a nezapojovat ho do WAN ale do LAN (pripadne do WAN a vypnout routing), a dal jako reseni pred tim.....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

Bohuzel toto reseni neni technicky mozne. UPC modem mam na miste kde kabel nedotahnu, navic jej nevyuzivam sam, takze jako bridge jej nastavit nemuzu... Potrebuju jakekoliv reseni u ktereho budu prijimat net z UPC modemu bez kabelu.

Druhou vec, kterou resim je kopirovani souboru mezi Tvixem, notebookem a NASem, nejpomalejsi je to pri kopirovani dat mezi tvixem a NASem, to se dostavam jen na nejaky 1Mbps, coz je u velkych souboru tragedie, ale mozna mam DIR-825 spatne nastavenej.

V tuto chvili je pro me nejdulezitejsi aby komunikace a sdileni dat mezi temi zarizenimi byla co nejrychlejsi pres 825. To jak do 825 dostatnu net je druha vec. Taky bych potreboval aby kdyz presouvam data mezi Tvixem a NASem aby to nemelo vliv na pouzivani internetu, nebo alespon ne moc velky.
Kravatak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravatak »

Tak se mi to podarilo vsechno nastavit.

Cisco je AP s DHCP, ovslink jsem nastavil v rezimu klient ve stejne siti,vypnul wifi i DHCP a kabelem propojil do WAN D-linku, ktere jsem, nastavil jako AP s DHCP do jine site.

Vse funguje kupodivu dobre a net je stejne rychlej jako kdyz jsem se pripojil na cisco primo.
Zustava mi vyresit uz jen jedinej problem.
Jak donutit D-link aby jeho AP bezelo v 802.11N rezimu. Jde mi bohuzel jen v G.
Moc tomu nerozumim ale prece na rychlost teto oddelene site by rychlost Cisca nemela mit vliv nebo se pletu?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“