Problém s online aktivací Win 7 (64 bit)

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Badis
Začátečník
Začátečník

Problém s online aktivací Win 7 (64 bit)

Příspěvek od Badis »

Zdravím všechny.V poslední době (cca 3 měsíce) mám problém s online aktivací Windows.Jako člověk zvídavý a dloubavý občas zkouším různé věcí s následným rozvrtáním systému.Neřešme zálohu pomocí Acronisu a jemu podobných.Věřím jen čisté instalaci. Problém je, že po ní se mi Windowsi online odmítají zaktivovat. Píší že server nedovolil... bla bla.... Nabízí mi aktivaci pomocí telefonu. Jenže to stojí peníze. Jsem bit za to že jsem si je koupil legálně. Mám sice služební mobil, ale to neřeší princip -Pro dobrotu na žebrotu- Různě jsem bádal a napadly mě dvě(tři) věci. Ale asi budou vyvráceny. V průběhu instalace, respektive ke konci se otevře okno s tím že bude provedena automatická aktivace ( je zaškrtnut čtvereček ).Asi po dokončení. Nevím. Jenže pak se mi ve vlastnostech PC stejně ukazuje že mám tři dny na aktivaci. A druhá možnost. Win 7 si při instalaci vytvoří 100MB oddíl pro nějaké své potřebné soubory. Jedno kam. Na Céčko nebo na jiný disk. Je-li připojen. Napadlo mě že tento oddíl obsahuje, co já vím nějakou informaci o aktivaci mojí předešlé instalaci systému. A při následné oficiální aktivaci online vlastně aktivuju už jakoby aktivovaný systém. (zbytek po předešlé aktivaci) Jenže zase, já tyto oddíly na začátku instalace formátuju(mažu) takže by neměly nic obsahovat. Je teda fakt že je nedokážu žádným programen odstranit. Neobjeví se v průzkumníkovi ale v programu(programech) pro práci s oddíly tam je stále 100MB prostor. Byť zašedlý.Poslední možnost by byla že je omezena četnost reinstalací za určité časové období, ale to je snad blbost. :-/ Je nějaká rada? Teda legální. :-) Děkuji předem.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s online aktivací Win 7 (64 bit)

Příspěvek od Zivan »

Jakou verzi vubec mas? OEM, krabicovou...
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Badis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Badis »

Tu nejdražší. :D Krabice.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Když vyčerpeš určitý počet online aktivací, nezbývá než zavolat na automat. Daň za to, že se v tom vrtáš.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Nabízí mi aktivaci pomocí telefonu. Jenže to stojí peníze. Jsem bit za to že jsem si je koupil legálně.
Pokud vím tak aktivační linka 800...... je bezplatná.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Na to se dá volat jen z pevné linky. Pro mobil je jiné číslo.
Badis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Badis »

Za ty prachy co to stojí bych snad měl mít právo se v tom vrtat do aleluja. :D Njn co se dá dělat. Jj zadarmo je to jen na pevnou linku. I tak děkuju za objasnění. To jsem nevěděl o tom omezení online. :?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

http://support.microsoft.com/contactus/ ... pport#tab4

A ještě k tomu omezení, co mám zkušenosti, tak při reaktivaci do 90 dní od poslední aktivace to toto dělá. Pak už to šlo zase přes net dobře.

Ale taky se mi už několikrát stalo, že i po 90-ti dnech to prostě už online nešlo...takže nezbýva než aktivovat přes PA linku.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“