NVIDIA GF GTX 275 problem s teplotou

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
ovestin
Začátečník
Začátečník

NVIDIA GF GTX 275 problem s teplotou

Příspěvek od ovestin »

Ahoj

potřeboval bych poradit
mám grafickou kartu NVdia GF GTX 275 (896mb)

pri normálním zatížení - tedy že jsem jen ve winu a koukám na www atd.. je teplota na grafickem procesoru GPU kolem 55-65 stupnů

pri vetsi záteži tj například shogun 2 total war, bf:bad company 2, crysis 2 atd je teplota na GPU kolem 95-105 stupních..

sleduji tuto teplotu pres program EVEREST

kdyz sem tam nejakou tuto hru minimalizuji a jdu do winu tak teplota behem par sekund klesne treba o 3 stupne..takze bych řekl že vvetracek chladí..

ale zajimalo by me zda se nekde nedá nastavit aby jako pri trakoveto teplote se otacel vic protozže v klidu to je neco kolem 1600RPM pri extremnich teplotach je to max 4300 RPM

děkuji moc za pomoc

pc sestava
Obrázek

první je v klidovem stavu cca hodinu bez zatizeni

Obrázek

druhý obrazek je bez zatezeni ( cca 10 minut po hraní hry...)

Obrázek

třetí je se zatizenim cca 4 minuty
( nez jsem stacil udelat screen byla tam teplota 104 stupnu

Obrázek

behem asi 10 sekund se teplota zmenila na 98 stupnu po pul minute na 90 a po minute je tam 85
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NVIDIA GF GTX 275 problem s teplotou

Příspěvek od HunterGtNet »

heh
odelat chladis ocistit jadro a chladic tech. benzinem a vyfoukat chladic od prachu . nanest novou pastu nasadit chladic a teploty by mely byt max do 90 . pokud teda nemas spatne vetranou skrín
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

noo zdá se že jsem na to tak neják přišel....

stáhl jsem si program asus smartdoctor a tam je nastaveni otacek vetracku atd.. a udelal jsem si takový pokus ...

nastaveni vetracku bylo dano na auto detekovani proste podle potřeby jak uznal pc za vhodne podle teploty

a vsiml jsem si že na maximalni pocet otáček se roztočí až při teplote 90-93 stupnu.. a tak jsem se zamyslel..

že pokud se to bude stále zahřívat tim že vlastne už to pracuje a provadi ty vypocty a az nekde na devasati stupních to zacnu poradne chladit tak stejne nez se to ustaly pomer chlazeni a zahrivani tak uz tim ze to je rozpaleny tak se to ustaly stejne nejdriv tak plus pet stupnu takze tak na 95-98 stupních ( nekdy az na 103)

a tak sem to pomoci toho programku nastavil tak že vetracek mi bude naplno chladit uz pri 80 stupních.. ( pred tou 80 jsou jeste nejake dalsi podstupne atd -) a zkusil jsem tedy stejne zatizeni a hle.. nechal jsem najet intreo ze shoguna 2 ( totez jako predtim bez toho meho nastaveni vetracku) a hned po skonceni ( tak jako predtim) teplota nebyla 100 stupnu ale 92.. takže co si o tom myslíte ???

mohlo to byt vsechno spojeno tim že proste vetracek mi zabiral az na extremnich teplotach ?

protože ted se mi to u shoguna a bad company 2 drží kolem 90 stupnu... jelikož to zabira uz od 80 stupnu a nee od devadesati jako pred tim
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Pokud v zátěži karta točí 4300 ot a má teploty nad 90 stupňů, je něco špatně. Podle mě je těch 90 stupňů pro dlouhodobý provoz na hranici. Být tebou, tak otevřu bednu a profouknu chladič grafiky. Určitě se pak dostaneš na mnohem přijatelnější teploty i bez toho, aby se ventilátor točil na tak vysokých otáčkách.
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

chladice jsou profouknute .. tak nevím :( co jsem psal vyrobci na forum vyrobce tak mi tam napsali ze u teto karty je mozna klidne i teplota 105 stupnu.. na maximalni nasazeni a pri extremni zatezi...
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Ještě bych zkusil kartu přepastovat. Nebo v poslední fázi koupit nějaký slušný nereferenční chladič.

Kód: Vybrat vše

http://www.eod.cz/pocitace-a-komponenty/graficke-karty/prislusenstvi/chlazeni/arctic-cooling-vga-cooler-accelero-xtreme-gtx280-chladic-graf.-karty-heatpipe-hlinikovymedeny-pwm
Je to sice extrém, ale to ticho a teploty!
Ale prvně rozeber ten chladič.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

A jaké máš teploty po vyčištění chladiče? Zlepšilo se to?
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

no asi spíš koupím rovnou nový vetrak na grafiku , ale na gtx275 se žadný asi nedělá nebo jsem jej nenasel.. nasel jsem tedy jeden od zalmana ale ty jsou hrozne hlucne to bych zase i když bych nemel zadnou zatez nmemohl u pc bez sluchate být

teploty po vbycisteni jsou stejne :((
ovestin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ovestin »

Xnovic píše:Ještě bych zkusil kartu přepastovat. Nebo v poslední fázi koupit nějaký slušný nereferenční chladič.

Kód: Vybrat vše

http://www.eod.cz/pocitace-a-komponenty/graficke-karty/prislusenstvi/chlazeni/arctic-cooling-vga-cooler-accelero-xtreme-gtx280-chladic-graf.-karty-heatpipe-hlinikovymedeny-pwm
Je to sice extrém, ale to ticho a teploty!
Ale prvně rozeber ten chladič.

tento chladic neni na gtx 275 :((
peter cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od peter cz »

jestli si už jí tedy vyčistil zkusil bych zkutečně ještě přepastovat a stahnout prográmek MSI Afterburner ;-)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“