Gigabyte P55-US3L (1156, P55)

Základní desky firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Intri
Nováček
Nováček

Gigabyte P55-US3L (1156, P55)

Příspěvek od Intri »

Zdravím,

mám problém se svým PC založeným na desce popsané v názvu. Zdá se, že když PC uspím, vypne se i síťová karta, čímž se znemožní wake on lan. V BIOSu mám všechny možnosti (krom wake on alarm) pro buzení povolené, ve Windows má síťovka taky umožňeno budit PC, i když pouze magic packetem (když tohle omezení zruším, nevydrží PC spát ani pár sekund, což je ale pochopitelné, je v síti plné aktivity).

Zkoušel jsem to PC budit po síti i přes internet - pár sekund poté, co ho uspím, se magic packetem probudit dá (než se vypne síťová karta), pak už to nejde. Neví někdo, pls, co ještě bych mohl zkusit?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: WoL na Gigabyte GA-P55-US3L

Příspěvek od Wiruz »

zkusil bych klasiku, update na nejnovejsi verzi biosu, pak clear cmos, load optimalized default, vypnout vsechny buzeni krom Wake on lan a zkusit. Dale bych zkusil nastavit rezim spanku S1 ci S3 podle toho, ktery mas aktualne nastaven.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Intri
Nováček
Nováček

Re: WoL na Gigabyte GA-P55-US3L

Příspěvek od Intri »

Tak jsem to prozkoušel a ani jedno z toho nepomohlo, síťovka se pořád tvrdošíjně vypíná, chování zůstává stejné.
Frky
Začátečník
Začátečník

GIGABYTE P55-US3L

Příspěvek od Frky »

Co si myslíte o té desce? Měl bych možnost ji výhodně pořídit, je hodně špatná, nevyplatí se to? Nemohl jsem nikde najít jaký má OC potenciál... Chlazení atp... Jestli má někdo zkušenost, ať prosím napíše :-)
Odpovědět

Zpět na „Gigabyte“