Asus vs. Gigabyte deska do sestavy

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

kukin
Nováček
Nováček

Asus vs. Gigabyte deska do sestavy

Příspěvek od kukin »

Zdravim vsechny pritomne - procetl jsem zde nejake vlakna ale porad jsem se nejak nedostal k tomu, abych byl jasne presvedcen o koupi desky do sestavy, kterou hodlam v brzke dobe poskladat. Nejake vlakna se tomu venovala, ale nakonec se to zvrtlo jinym proudem, nez k cemu bylo zalozeno a tak pokud to nebude velky problem, dovolil bych si zalozit nove vlakno. Sestavu mam v planu slozit nasledujici:

CPU - Intel i5 2500K + Scythe Ninja 3 chladic
GK - Gigabyte GTX560 SOC 1GB
HDD - WD Caviar Blue 1TB
RAM - ADATA XPG Gaming Series V2(nebo XMP KINGSTON HyperX Blu)8GB (kit 2x 4GB) 1600 MHz
Zdroj - Fortron 600W Aurum 80+ Gold(uvazoval jsem i o Seasonic 620W S12II Bronze, ale myslim ze ten Fortron bude lepsi volbou)

ale co se desky tyce tak tam ma stale dilema mezi

ASUS SABERTOOTH P67 stepping B3
ASUS P8P67 EVO stepping B3(nej pro ni tlačítko Clr CMOS na zadni strane)
ASUS P8P67 PRO stepping B3
Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 (rev.1.1)

U ASUSU max ram 32gb ale to asi stejne nevyuziju.
PRO a EVO - Bluetooth - ale da se vyresit i dodatecne a neni to vec bez ktere bych se neobesel.
A nakonec pak se to vetsinou lisi jen v tom kolik ma USB a podobne - ikdyz i ten nejmensi pocet by mi dostacoval.

Cena se tam moc nelisi tak v tomto je to vceku jedno - urcite mam v planu vyuzit i OC.

Dik vsem za rady a vse, co by mi pomohlo
zayl
Začátečník
Začátečník

Re: Asus vs. Gigabyte deska do sestavy

Příspěvek od zayl »

Spis bych volil Asus, ale kterou nevim.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

GB též podporuje 32GB (to je vlastnost paměť. řadiče CPU => nezávisí na výrobci) - ale je to nutné?

Řídil bych se cenou, nevěřím, že "výhody" SABERTOOTH a P8P67 EVO někdo využije (pokud ano, tak ať do nich jde).
=>
ASUS P8P67 PRO je asi tím nejlepším řešením, u GA-P67A-UD4 byly problémy s BIOSy, u GA-P67A-UD4-B3 by to mělo snad už být vyřešeno => takže bych volil mezi P8P67 PRO a GA-P67A-UD4-B3.
Naposledy upravil(a) Shit dne pon 9. kvě 2011, 23:04, celkem upraveno 1 x.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jestli neřešíš cenu, ber Sabertooth, jestli máš zdravý rozum a PC si občas luxuješ, tak bohatě stačí i ASUS P8P67 PRO, jestli je e-sata zbytečný, tak i bez PRO, taktovat jde na všem stejně.
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Deska je tak 10% z taktu na SB, ale verim, ze kazde na brutalnim napeti da vysoky cisla. V tomto vyberu je celkem jedno co vyberes, ja proste mam odpor k sabertooth kvuli plastu. Tak jsem se na ni tesil a oni udelaji tohle, tak jsem ji nekoupil. Podle me v cislech to bude +- nastejno.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Nerikam ze to budu s tim OC nejak extra prehanet, ale kdyz uz ta moznost je, tak proc toho neuvyzit ze..Jeste jsem narazil na nejake stare vlakna a recenze a Gigabyte bych asi vyradil ze hry. Tak zbyva uz "jen" Pro, Evo a Sabertooth od Asusu. Rad bych se zeptal, jak tu jiz bylo zmineno ze malo kdo by asi vyuzil Evo a Sabertooth?Oproti Pro-cku treba... Jeste bych se rad vratil k cenam - moc to neresim, jelikoz ty ceny se mezi sebou pohybuji v rozmezi nekolika stovek a jeste k tomu je muzu mit za cenu cca 1000,- min nez jsou prodejni ceny - Evo(3100,-),Sabertooth(3200,-)Pro(2900,-)
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Nevim co praktickyho krome plastu ma sabertooth, jestli mas tyhle ceny, tak asi ber evo.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Určitě ber Sabertooth za ty peníze je to nejlepší kauf pro Sandy Bridge...Je to totálně geniální deska
Měl jsem tu čest si ošahat P8P67 sérii (Všechny) a Sabertooth v revizi B2 i B3 a za ty peníze je prostě bezkonkurenční
zayl píše:Nevim co praktickyho krome plastu ma sabertooth, jestli mas tyhle ceny, tak asi ber evo.
Plast? Ale kde že..Má kvalitnější součástky pohodlněji se na něm taktuje vypadá lépe a celkově prostě je to deska o stupnínek výše..Zvláště při cenách které zminuje myslím že není co řešit
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Hlavně chci vidět ST po půl roce až bude někdo pod tím zkrukveným plastem chtít vysát prach - kterej se tam bude dostávat velice snadno díky geniálnímu systému chlazení :-)
Nic jinýho než kompresor nepomůže.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Šroubovák a není co řešit...Plast drží na 9 šroubcích které zděláš během minuty :) velice jednoduchá demontáž
http://www.youtube.com/watch?v=T6hd1IrP8_E
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

A kdo by chtel resit nakej sroubovak. Ukaz mi pohodlnejsi taktovani, az bude bios ovladany hlasem tak mozna, zatim ne. Vypada lepe, coze? Podle me nejhnusnejsi deska pro SB od asus z tech lepsich.
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Ale panove - nehadejme se tu :)
Jen by me zajimalo co je na ST tak extra ze o tom kazdy(skoro kazdy)tak basni...bavil jsem se treba ze svy dobrym kamaradem,co tomu taky trochu rozumi a ten mi zas rika, ze to je servrova deska atd...tak nevim...
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Neda se rict serverova, ale je opletena nejsilnejsi siti marketingovych kecu, jakoze vydrzi vic nez ty ostatni atp. Deska jako kazda jina, vlastne ne, ten plast ji radi do jiny kategorie :wink:
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Serverová?! :D Tak to určitě ne :) Ale je to hodně podobné jako u ROG desek.... Také dost lidí říká, že jsou to desky akorát zbytečně drahé... Ale prostě ty desky jsou stvořené k taktování, snaží se ti OC ulehčit jak můžou (ať si zayl říká co chce), například vstoupíš do BIOSu / UEFI a hned máš před sebou nastavení pro OC, vyvedené tlačítko pro reset BIOSu na zadní stranu ke konektorům (to má dost dražších desek) atd... Kolikrát se na nich i dostaneš se stabilním OC o něco výš kvůli kvalitnímu napájení atd. A podobné to bude u Sabertoothu :)

// zayl: Až si někdy budeš moct vyzkoušet POŘÁDNÉ taktování na nějaké ROG desce nebo Sabertoothu, teprve poznáš v čem jsou lepší.... Dokud jsem nezažil, také jsem si dost dobře nedokázal představit ty rozdíly.... :wink:
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Taky se mi to nak nezdaslo ze by to byla nejaka servrovka,ale... ;) ted se jeste nabizi jedna otazka ale - vypada to jak jiz bylo zmineno vys ze to bude asi souboj mezi Evo a ST, ale co ty co ted vychazi - ty Z68?
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Sabertooth neni apriori urcena na taktovani. Ma kvalitnejsi soucastky,urcene na 24h chod. Ale to neznamena kvalitejsi napajeni. Ma mene fazi jako deluxe/EVO/PRO ,ktere jspi urcene na OC. Taktovani je o CPU, vsechny desky to daji +- stejne
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

To je asi to proc mi rikal o tom ze je to spis servrova, ze je urcena na nepretrzity chod....no asi to tak vidim nejspis na to EVO(a jak tedy s temi Z68 - je tam naky lepsi prinos na i52500K od EVO, anebo tam jdejen spis o to, bay se dal nataktovat i jiny procesor bez OC - i5 2300 napr?) - chvili jeste musim pockat nez se mi naskladni grafarna a pak to pofrci...
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Myslim si, ze nejaky to tlacitko ti na taktu neprida, ty desky stoji vic kvuli o neco vetsi kvalite a ty tlacitka jsou tam proste taky, myslim, ze deluxe ho ma taky a jeste nikdy jsem ho nepouzil. Ulehcit taktovani? To nas/tebe maji desky vest za rucicku? Ja vim co mam nastavit atp, ani zadny obrazky ci uefi bios ti nic neprida... Taktovani je porad stejny, jenom tim, ze je drazsi, ma vice funkci (treba maximus) a dostanes o par desetin vysi stabilni hodnotu na fsba to je vschno.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz nevyuzijes 2xLAN staci PRO, kdyz nechces crossfire kup obyc P8P67
vsechny tri desky maji rovnake OC vlastnosti,stejne napajeni...vyjmka je deluxe verze,ktera ma o 4faze navic(ale OC je stejne :roll: )

Z68 ma vyhodu,ze vyuzijes integrovanou grafarnu v CPU a muzes i CPU taktovat- ale jenom K verze, pres BCLK to stale nejde
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

vzal bych P8P67 Pro a nebo Sabertooth. Rád ybch se hádal, ale pokud nežene větráčkem vzduch pod tzv armor plášť, ptoom právě prach se bude usazovt an tom plášti a tím ochrání součástky od prachu, což je plus. Mnohem lehčí na údržbu. P8P67 Pro určitě velmi oblíbená-ať pro OC, tak přidaná hodnota v podobě tlačítek a AI Suite (opravdu výtečná utilita nejen pro nastavení větráků dle vlastní libosti a dobíjení smartphonů přes USB3 apod)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“