Výměna procesoru Vaio VPC-EB1E1E

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
veigy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Výměna procesoru Vaio VPC-EB1E1E

Příspěvek od veigy »

Dobrý den,
mám notebook Sony Vaio VPC-EB1E1E ve kterém je procesor Intel i3 330M. Vím že notebook se dělá i v silnější variantě s i5 430M. U té i5 předpokládám, že by tam měla bez problémů jít, ale nejsem si jistý, zdali by to mělo vůbec cenu. Chtěl jsem se tedy zeptat, jestli by tam šel třeba i7 720QM nebo i5 560M, aby se upgrade vyplatil. Na internetu jsem našel, že socket s chipsetem to podporuje, ale u biosu sem nic nenašel. Nemá s tim někdo nějaké zkušennosti?
Děkuji :)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna procesoru Vaio VPC-EB1E1E

Příspěvek od Sheep-Master »

to že ten procák bude kompatibilní ti nikdo nezaručí, pokud se tam silnější CPU montoval tak to nejspíš přechroupe, ale pokud se tam čtyrjádro nedávalo tak bych dotoho nešel, krom toho na čtyrjádro nebude dimenzovaný chlazení, jinak i5 430m jak píšeš, si moc nepomůžeš je to rychlejší o turbo.
eště by mě zajímalo proč ti i3 nestačí?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
veigy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna procesoru Vaio VPC-EB1E1E

Příspěvek od veigy »

Mám v notasu SSD disk a vidím, že ten procesor mě při práci třeba v Photoshopu nebo i při startu systému dost limituje. A to nemluvím o pár hrách co na tom hraju. Přecijenom jedno jádro na 2GHz se u single-thread aplikací podepíše. O chlazení se nebojím, notas se nepřehřívá a podle teplot mám pocit, že by s tím neměl mít problém - sou tam velké rezervy..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“