Zdroj k sestave

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
kukin
Nováček
Nováček

Zdroj k sestave

Příspěvek od kukin »

zdravim vsechny - chystam se poskladat pocitac a mel jsem uz vybrany zdroj ale opet jsem nerozhodny. jde o nasledujici sestavu:
CPU - Intel i5 2500K + Scythe Ninja 3 chladic
GK - Gigabyte GTX560 SOC 1GB
HDD - WD Caviar Blue 1TB
RAM - ADATA XPG Gaming Series V2(nebo XMP KINGSTON HyperX Blu)8GB (kit 2x 4GB) 1600 MHz
Deska - ASUS SABERTOOTH P67 stepping B3
nebo ASUS P8P67 EVO stepping B3

a zdoj jsem mel vybran(600w - myslize to bude lepsi jak nejaky 500W) zprvu Seasonic 620W S12II Bronze s kabel.managementem a pak jsem se ale zacal pohlizet po Fortron 600W Aurum 80+ Gold. Nekdo totiz rika ze lepsi je jak je jen jedna 12V vetev, jiny zas ze kdyz je to rozdeleno tak ze to je zase lepsi atd...a dali vec z toho skoro plynouci Max. proudový odběr -12V - 0.5 A a Max. proudový odběr +5Vsb - 3.5 A(tyto hodnoty jsou u toho fortronu http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V41NM143O) ale zas ten Seasonic http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NMZQX ma 2,8 A a 0,8A
Dale treba ze Fortron ma 60mes zaruku a Seasonic "jen"24. Jinde jse zase cetl ze Seasonic je takova lepsi rada - dle vlakna zde na foru, kde bylo uvedeno:

Dovolil bych si rozdělit značky do tří skupin:
1. Highend – Enermax, Seasonic, Tagan atd.
2. střed – Fortron, Chill, LC Power …
3. lowend – Eurocase, Mercury, Q-tec, Redstar …

hodlam do zdoje investovat do 2000,- ale mam na vyber z techto znacek (a-data,colorsit,coolermaster,corsair,crono,eurocase,evolve,fortron,fractal, desing, fujitsu, gigabyte,chieftec,itec,kme,micase,redstar,thermaltake a xcomp.) Vyber techto znacek mam vymezen prodejnou, kde mam sanci uplatnit hodne peknou slevu. dekuji vsem za reakce
Máchal
Začátečník
Začátečník

Re: Zdroj k sestave

Příspěvek od Máchal »

Pokud to musí být jedna z uvedených značek tak jednoznačně corsair.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ano, corsair, TX V2 bude oukej.
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Mas namysli tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V400014R3. A jak je to jeste prosim s temi vetvemi s tim napetim atd.. diky za odpoved
Jinak jeste v cem jsou teda ty dva zdroje horsi neb tak kdyz je dobre jit do toho corsairu?
a nakonec to je jinak - - koukal jsem na shop a ten tam vubec ani neni, jen nejaky 1000W - mam na vyber z toho co je zde http://edsystem.cz/main.aspx?cls=productnavigator jinak ceny jsou tam sice trochu prehnane ale mam je tam uplne jine...dik
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

Jinak jeste v cem jsou teda ty dva zdroje horsi neb tak kdyz je dobre jit do toho corsairu?
Cože? :? V ničem nejsou horší, ale ty jsi uvedl pouze seznam výrobců a ne odkaz na eshop! Možná tě to překvapí, ale křišťálovou kouli nemám. Jeltík možná jo, ale viděl to asi rozmazaně když tam žádný TX v nabídce nemaj :) . Při tom stačilo napsat "Jaký zdroj byste mi doporučili k této sestavě. Vybírejte pouze z nabídky tohoto velkoskladu protože tam mám velkou slevu." Ale to by bylo asi příliš fádní, že?
Z toho co nabízejí bych vybral toho fortrona http://edsystem.cz/main.aspx?cls=Produc ... _id=337058. Nebo kup toho Mkového Seasonica z normálního eshopu a nevymýšlej kvůli stovce psí kusy.
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Tak budu tam brat celou sestavu a co se tech cen tam tyce, tak treba jen na tom M-kovem zdroji jsem schopny jit s cenou na nejakych +/-1200 a to uz za to stoji si myslim, tak proto se nechavam omezit timto eshopem, ponevac si myslim ze se to dost vyplati, idyz je to dost omezene - treba nechapu proc tam nemaj Enermaxy :(
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Je kravina nakupovat v nějakým zaplivaným shopu kde nemají pořádný výběr, je lepší se i trošku projet a nebejt línej.
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

Jeltík: on to není žádný zaplivaný eshop, ale "pouze" největší distributor výpočetní techniky v ČR :-D, který dodává zboží myslím i Alfě a CZC.
kukin: jak to myslíš, že můžeš mít toho seasonica? Tomu nerozumím, vždyť ho nemají v nabídce. A proč tam nemají Enermaxy? Možná proto že EDčko není překupník a bere zboží na kontejnery přímo od výrobců a výhradním dovozcem a distributorem Enermaxu bude asi jiná společnost, ale to jen hádám. Co se jich zeptat když tam máš takovou slevu?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Právě proto, že nemají takový značky jako Seasonic a ani nemají nový modely Corsairu, je to zaplivaný shop, v každým jiným je výběr, že nevíš, co vzít dřív.
typek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od typek »

kukin píše:zdravim vsechny - chystam se poskladat pocitac a mel jsem uz vybrany zdroj ale opet jsem nerozhodny. jde o nasledujici sestavu:
CPU - Intel i5 2500K + Scythe Ninja 3 chladic
GK - Gigabyte GTX560 SOC 1GB
HDD - WD Caviar Blue 1TB
RAM - ADATA XPG Gaming Series V2(nebo XMP KINGSTON HyperX Blu)8GB (kit 2x 4GB) 1600 MHz
Deska - ASUS SABERTOOTH P67 stepping B3
nebo ASUS P8P67 EVO stepping B3

a zdoj jsem mel vybran(600w - myslize to bude lepsi jak nejaky 500W) zprvu Seasonic 620W S12II Bronze s kabel.managementem a pak jsem se ale zacal pohlizet po Fortron 600W Aurum 80+ Gold. Nekdo totiz rika ze lepsi je jak je jen jedna 12V vetev, jiny zas ze kdyz je to rozdeleno tak ze to je zase lepsi atd...a dali vec z toho skoro plynouci Max. proudový odběr -12V - 0.5 A a Max. proudový odběr +5Vsb - 3.5 A(tyto hodnoty jsou u toho fortronu http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V41NM143O) ale zas ten Seasonic http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NMZQX ma 2,8 A a 0,8A
Dale treba ze Fortron ma 60mes zaruku a Seasonic "jen"24. Jinde jse zase cetl ze Seasonic je takova lepsi rada - dle vlakna zde na foru, kde bylo uvedeno:

Dovolil bych si rozdělit značky do tří skupin:
1. Highend – Enermax, Seasonic, Tagan atd.
2. střed – Fortron, Chill, LC Power …
3. lowend – Eurocase, Mercury, Q-tec, Redstar …

hodlam do zdoje investovat do 2000,- ale mam na vyber z techto znacek (a-data,colorsit,coolermaster,corsair,crono,eurocase,evolve,fortron,fractal, desing, fujitsu, gigabyte,chieftec,itec,kme,micase,redstar,thermaltake a xcomp.) Vyber techto znacek mam vymezen prodejnou, kde mam sanci uplatnit hodne peknou slevu. dekuji vsem za reakce
atkaždy breči jak ce mam spire 700 w a nestal moc kolem 2500 pred 5 lety a uz cystridal 2 skřine a happy fiči
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Asi tak nak- je to proste distributor a v tom souhlasim s Máchalem
Máchal: ted jsem taky na to koukal,ze v nabidce vyrobcu neni,ale kdyz nedas vyber znacek a das jen 600W napr. tak tam Seasonic je(pod cislem 1306210) - tak jsem to daval totiz - nedelal jsem to podle vyrobcu ale podle Wattu - zajimave ze to tak maji. Jinak na ten Enermax se zeptat muzu - kdo vi ale jestli je to pro ne prinos kvuli jednoho kusu ze?
Jeltík: no nejak moc nerozumim tomu, co lepsiho na tom, ze budu jezdit po celel Ostrave a hledat nevim co, kdyz je 100% jistota, ze to stejne nenajdu - mluvim o tom, ze se podritim tomu, jak jsem jiz uvadel a necham se omezit nejakym okruhem, ktery si myslim ze neni az tak spatny a ze se i v nem vybrat da..nevidim ani jeden duvod proc chodit nekde kupovat za normalni ceny...
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

Aha to mě nenapadlo vyhledávat to pod jiným filtrem. Mají v tom systému vyhledávání trochu hokej. Ne ptát se nemusíš :) . Prodej jednotlivých kusů pro ně přínosem určitě není na rozdíl od maloobchodu. K tomu výběru, je to příjemné dilema ani s jedním určitě chybu neuděláš. Seasonic je pro mě zárukou kvality za ještě přijatelnou cenu (na rozdíl od enermaxu) navíc bonus v podobě kabel managementu. Aurum má zase vyšší účinnost a o dva roky delší záruku.
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

Tak hokej v tom teda fakt maji a ted jsem i nahodne prisel na to jak ten zdroj vyhledat i podle vyrobce - maji ho zarazeny podle vyrobce v sekci Eurocase :-D a jeste jedne veci jsem si akorat prave vsiml(a ne moc dobre opet :-( )ze ten Seasonic ktery je v nabidce ten 620W je zrovna ten bez kab.managmentu..
Lezi mi to v hlave prave - zas ta prodlouzena zaruka na skodu taky neni ze, ale zas na ten Fortron Aurum jsem moc vlaken nenasel,na ten Seasonic je jiich dost i tu a je to jak u vetsiny - jeden pise tak a druhy onak...dost lidem bzuci atd...
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

kukin píše:Tak hokej v tom teda fakt maji a ted jsem i nahodne prisel na to jak ten zdroj vyhledat i podle vyrobce - maji ho zarazeny podle vyrobce v sekci Eurocase :-D a jeste jedne veci jsem si akorat prave vsiml(a ne moc dobre opet :-( )ze ten Seasonic ktery je v nabidce ten 620W je zrovna ten bez kab.managmentu..
Lezi mi to v hlave prave - zas ta prodlouzena zaruka na skodu taky neni ze, ale zas na ten Fortron Aurum jsem moc vlaken nenasel,na ten Seasonic je jiich dost i tu a je to jak u vetsiny - jeden pise tak a druhy onak...dost lidem bzuci atd...
=> tak jsem uy i s tim kab.managmentem nasel a skladem neni / kdzy dam tridit dle 600W tak mi to najde ten Seasonic 620W"klasik" a kdzy dam 650W tak v nabidce je opet Seasonic 620W s kab.managmentem,ale neni skladem momentalne :-D to hledani je fakt maras - na to aby si clovek udelal snad nejaky kurz
Máchal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Máchal »

zas na ten Fortron Aurum jsem moc vlaken nenasel
aurum má myslím uživatel TOC a dost si ho pochvaloval. Zkus mu poslat SZ, určitě se rád podělí o zkušenosti s tímhle zajímavým Fortronem :) .
Seasonic zařazený podle vyrobce v sekci Eurocase? No fuj! Pomalu se přikláním k Jeltíkovu výroku o zaplivaným shopu :-D .
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

jo zkusim mu pisnout
nevim proc to tam tak maji, tezko rici, ale vim co tam maj a jak to maji razene...podle toho nebudu posuzovat primo zbozi ze ;-)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tak jak napsal Máchal, rás de podělím.
Musím říct, že ten zdroj mě upoutal na první pohled cenou. 700W 80+ GOLD zdroj se zárukou 5 let za 2300Kč, to se jen tak nevidí.
V době, když jsem ho kupoval, byly snad první den v nabídce CZCčka a recenze nikde nebyly, jen jakási ubohá preview a popisy. A jelikož jsem potřeboval zdroj nutně (měl jsem předtím nějaký No-Name 400W a GTX460 a E8400 na 1,7V mi prostě neutáhl), tak jsem musel vybírat hodně rychle. Pak nastalo dilema, jestli zkusit tento nebo raději ověřeného výrobce typu Seasonic či Corsair (M12II 620 nebo nějaké OEMko a 750W TX V2).
Kdybych vybíral déle, tak bych se asi nenechal strhnout do takové "divočiny", ale tak jsem si řekl, že to nemusí být špatné.

Když jsem ho donesl domů, tak mě zaujalo, že je opravdu malý (délka jen 14cm!).
Kabely jsou dostatečně dlouhé a konektorově velice bohaté (takovou konektorovou výbavu má jen Seasonic X, Corsair AX nebo Enermaxy 87+). Působí to decentně a celkově bych řekl pěkně. :)
Hned jsem ho dal na stůl a nahodil do něho sestavu (už jsem měl vyměněno za i7 870, Sabertooth 55i, 4GB G.Skill RipjawsX) a světe div se, duchem to není žádný Fortron Everest, Epsilon nebo Blue Storm II. Tohle je jiná liga.
Ventilátor je slyšet jen s uchem na něm, když vám na něm běží i7 na 4,5GHz a GTX460 na 1GHz při průchodu LinX/Kombustor.
Nemáte šanci o něm vědět, zkoušel sem i pasivně (s nižšímy takty a na chvíli- T-RAD2 GTX na GK a NH-D14 na CPU) a také jsem toho moc neslyšel. Když ho pak dáte do Define R3, tak si můžete být jisti, že to co slyšíte (pokud něco), není zdroj. :)
Výkonově je na tom také dobře, zkoušel jsem GTX480 a zdroj s tím neměl vůbec problém a myslím, že kdybych si dokoupil ještě jednu GTX460 do SLI, tak by je obě na 1GHz zvládl. :)
Závěrem ještě odkážu na moji recenzi na czc.
Popřípadě na moje fotky.
Příplatek za 700W verzi není velký, tak bych doporučil ji. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

tak to vypada docela dobre,jen skoda ze nema jeste kabel.managment ;-)
jinak si yslim ze mi ta 600W stacit bohate mohla ne?druhou grafarnu neplanuji atd tak by to mohlo v klidu zvladat si myslim.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Utáhla by to i 400W verze. ;)
Ale já nepočítám s tím, že s tímhle HW vydržíš pět let a více. :lol:
Bude to i na příští sestavu a kdo ví, jestli nedostaneš chuť na něco opravdu výkonného a žravého.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
kukin
Nováček
Nováček

Příspěvek od kukin »

no tak to bych si nebyl tak jist - tu sestavu co mam ted tak jsem ji skladal jak byl socket AM2 zrovna zhava novinka teda a to uz tech 5let urco minimalne bude...kdyby mi frcela jedna hra co ji kutim tak bych se po nicem ani nepoohlizel, jenze uz ani na to mi to nestaci a tak chci neco zas na nejakou dobu...asi tak no. a jak bych delal dalsi sestavu tak to bude opet cela nova bedna nejspis...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“