tichý 37x37mm / 40x40mm fan do 1U zdroje
Moderátor: morke
- Maor
- Začátečník

tichý 37x37mm / 40x40mm fan do 1U zdroje
Potřebuju nějaký náhradní tichý fan do SS-520H1U. jsou tam příšerně hlučný JMC.
Papírově vypadá Fractal Design FD-FAN-40 dobře, líp jak moje 90mm fany. Máte s tímto větrákem někdo zkušenosti?
edit: popřípadě, jak dobré jsou SUNON z GMelectronics?
Papírově vypadá Fractal Design FD-FAN-40 dobře, líp jak moje 90mm fany. Máte s tímto větrákem někdo zkušenosti?
edit: popřípadě, jak dobré jsou SUNON z GMelectronics?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: tichý 37x37mm / 40x40mm fan do 1U zdroje
tichy takto maly fan prakticky neexistuje. jinak sunon je spis prumyslove orientovany. zkus se podivat napr. na revoltec ci scythe. jinak papir zaprve snese vsechno a za druhe u techto malyxh fanu odchazeji loziska brzo a zacinaji piskat (kvuli vysokym otackam a kluznym loziskum)
- Maor
- Začátečník

od Sunonu jsem našel nějaký, co maj hlučnost 18dBA a maglev VAPO ložiska, který jsou celkem drahý, tak by mohli vydržet. Jinak koukam po kuličkovejch ložiskách.
Našel jsem, že ty fany v tom zdroji začínaj na 36dBA, to jsou ty nejpomalejší co by tam mohly být, myslim, že tam jsou rychlejší.
Našel jsem, že ty fany v tom zdroji začínaj na 36dBA, to jsou ty nejpomalejší co by tam mohly být, myslim, že tam jsou rychlejší.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
o kulickovejch loziskach v tak malych fanech si muzes nechat akorat zdat. prakticky vzdy se jedna o nejaky typ kluzneho loziska
- Maor
- Začátečník

když tam píšou ball bearing, tak to nemůže být kluzné, nebo nevim co je kluzné ložisko, v těch fanech co jsou ve zdroji je dokonce dvojité ložisko, škoda že ten "prsten" nejde rozdělat, abych se přesvědčil o kuličkách
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Kluzné je sleeve, takhle malý větráky nikdy nebudou tichý, protože k rozumnýmu průtoku vzduchu potřebují aspoň 2000rpm, ble...
- Maor
- Začátečník

chci tenhluk srazit na rozumnou hodnotu, +-40dBa je trochu moc, ostatní fanyv kompu maj prej 22dBa, což je trochu jinde, když dělá komp hluk v zátěži,tak je to ok, mam sluchátka a neslyšim to, ale v idle by hluk neměl být moc velký.
Přál bych všem slyšet, co dělaj větráčky od JMC za kravál, když se maj točit pomalu, to je snad ještě horší jak v zátěži.
MB40201V3-A99
Otáčky = 5200 RPM,
Ložisko = MagLev Vapo,
Průtok vzduchu = 6,30 CFM/ 10,70 m3/h,
Hlučnost = 18,0 dBA
Přál bych všem slyšet, co dělaj větráčky od JMC za kravál, když se maj točit pomalu, to je snad ještě horší jak v zátěži.
MB40201V3-A99
Otáčky = 5200 RPM,
Ložisko = MagLev Vapo,
Průtok vzduchu = 6,30 CFM/ 10,70 m3/h,
Hlučnost = 18,0 dBA
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Maor:ver si nebo ne, drtiva vetsina fanu co se prodavaji do pc i kdyz je oznacena jako ball bearing je sleeve
. nerikam ze uplne vsechny, ale z 5ti typu co sem mel v ruce byl jen jeden opravdu s kulickovim loziskem. navic s kulickovim loziskem budou fany vzdy hlucnejsi 
- Maor
- Začátečník

Metoda pokus omyl, jestli nebudou dost tichý ty sunony, tak si objednám všechny 40mm a vyberu nejtišší.
- Maor
- Začátečník

Sunon je momentálně jedna z nejtišších částí mého PC. jsem zvědav, jak dlouho vydrží maglev VAPO ložiska
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jinak proc mas vubec rackovej zdroj? to mas vedle sebe 19" rack? 
- Maor
- Začátečník

řešim vedle v case modingu, normální zdroj neni pro kompaktni PC.
Docela často chodim na lanparty, a proto si dělam "mobilní" herní PC
Docela často chodim na lanparty, a proto si dělam "mobilní" herní PC
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
uz vim, imho lepsi by byl sfx format, ale proti papirovymu gustu zadnej disputat 
- Maor
- Začátečník

sfx, aspon to co je na czc má +-12x12x8cm a to je moc, hlavně tlustý.
tenhle 520w seasonic mi vyhovuje, jen by mohl bejt kratší, daň za výkon, taky budu dělat ústupek chlazení, abych využil 9cm fany co mam doma, místo 8cm, ktery by byly idealni.
Nechám si poradit, je ze stísněnejch prostorů lepší vzduch odsávat, nebo ho tam tlačit. na procesoru je mi jasný, že je lepší foukat na chladič, ale u skříně a zdroje nevim. Bohužel se mi tam nic jako přední a zadní fan nevejde.
tenhle 520w seasonic mi vyhovuje, jen by mohl bejt kratší, daň za výkon, taky budu dělat ústupek chlazení, abych využil 9cm fany co mam doma, místo 8cm, ktery by byly idealni.
Nechám si poradit, je ze stísněnejch prostorů lepší vzduch odsávat, nebo ho tam tlačit. na procesoru je mi jasný, že je lepší foukat na chladič, ale u skříně a zdroje nevim. Bohužel se mi tam nic jako přední a zadní fan nevejde.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
pokud je dobry pristup vzduchu, tak je lepsi vzduch nasavat nez ho nekam tlacit. zalezi ale dost na usporadani zaricu tepla...
- Maor
- Začátečník

ok, udělam diry na bocich a horem tri 9cm fany budou hnát vzduch ven.