Nejlepsi combinace vetraku na Noctua NH-D14

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
SKiZziK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nejlepsi combinace vetraku na Noctua NH-D14

Příspěvek od SKiZziK »

Dobry , koupil jsem si noctuu NH-D14 a mam zajem co nejvice pretaktovat muj procesor AMD 965 BE ( C3 revize) a tak me zajima jake je nejlepsi poradi vetraku na chladici 2x 140mm ? ale slo by tam i 3x 140mm ? zkousel to tam nekdo narvat ? , za dalsi na casine mam inheat i outheat apevia 120mm , ale chci je vymenit za noctuy , ovsem na inheatu jsou dve bariery ( jedna dirkovana zelezna , pred nou dirkovana plastova ) , a na outheatu se da dat bohuzel dat jen 120mm a nekde jsem cetl ze inheat a outheat by meli byt stejne v velikosti , pro pastu jsem se rozhodl --- > Gelid GC03-EXTREME ( tedka tam nemam zadnou) , jinak procesor jsem bez pasty a s temito ctyrmy vetraky pretaktoval z 3,4 na 3,716 s napetim 1.376 ( jen jsem zvysoval nasobic na x 18.5). Opravu mi jde o co nejvetsi prutok vzduchu a co nejmensi teploty at to muzu co nejvic pretaktovat, skrin mam Apevia X-CRUISER2-RD - červená, ATX ( tusim ze se uz neprodava tato verze ) kde jsem musel oddelat bocni vetrak bo by se tam chladic noctua NH-D14 nevlezl takze jeslti tam trosku se neztraci prutok ( zalepit to paskou ?). Grafiku mam Gigabyte AMD 6950 , ovsem ovsem ty sloty co nezabira grafika jsem taky vydelal takze 4sloty volny, pak dva grafika a dolni jeden mam taky volny ( grafiku jsem pichnul do spodniho pci-e kvuli lepsi prutoku). Ramky mam od Patriotu 4x2GB 1600mhz CL9 s Signature Line s chladičem.Zakladku mam : GIGABYTE 790XT-USB3 ( s nejnovejsim biosem F5a). Zdroj mam black power 550W ( snad to bude stacit pri taktovani) , bohuzel zdroj je nahore v casine a ne dole coz je podle me lepsi ale co uz. Jde mi opravdu o co nejvetsi vykon ( na hluk kaslu stejne je minimalni pri max otackach noctuy). Chci hrat World of Warcraft : Catalysm na full ULTRA uplne vse zapnuty co jde na max , pritom raidovat 25tku a cele to natacet na 1920x1080 a mit +60FPS, takze opravdu potrebuju dobrej prutok vzduchu a co nejlepsi combinaci vetraku na chladici proto by me zajimalo jeslti to nekdo zkousel i s temi tremi bo 2x 140 a jake mel vysledky.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Re: Nejlepsi combinace vetraku na Noctua NH-D14

Příspěvek od oneill_sx1 »

1) Dej tam pastu!
2) Jen pro zajímavost - jaké jsou teploty?
3) Používej klávesu ENTER.
SKiZziK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SKiZziK »

Pastu bohuzel nemam to koupim vse najednou vetraky i pastu , v klidu mam +-45 stupnu , kdyz zapnu linx 64bit , na 500 timesu , Memory(MiB) 32 tak jsem na +-57.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Hlavně se nepouštěj do jakéhokoliv taktování bez pasty...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

K tomu chladiči přiděláš i 140 místo 120, ale nemusí se vejít nad RAM. Návrh pro 1x140 a 2x120 má důvod a je naprosto dostatečný - tak jako tak je to nejlepší vzduchový chladič.
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

oneill_sx1 píše:K tomu chladiči přiděláš i 140 místo 120, ale nemusí se vejít nad RAM. Návrh pro 1x140 a 2x120 má důvod a je naprosto dostatečný - tak jako tak je to nejlepší vzduchový chladič.
Neni pravdou. Jediny co umi rakouska firma krome jedinecne zbarvenych vetraku jsou chladice s obrovskou rozteci zeber, ktery absolutne neuchladi vysoky napeti, ktery se v recenzich nedava. Navic tvrdit, ze je nejlepsi je rozporuplne, uz kvuli jenom tomu, ze v testech dopada nad zalman cnps10x extreme okolo 1 °C a co treba frio OCK, sice jsem testy nevidel, ale mel by byt lepsi nez jeho predchudce pak jeste prolimatech supermega a thermalright silver arrow s poradnym vetrakem noctuu prekonaji. Kdyby jsi me je zaplatil, tak bych je otestoval vsechny, stejnej vetrak, napeti 1.5V (ja se ho nebojim) a troufnu si tvrdit, ze s rychlou 12kou nebo 14 aspon na 1500ot/min by byla noctua byla vespod.

Rozdil mezi osazenyma trema a dvema vetrakama je malej, rearfan je blizko, takze klasicky je to nejlepsi a navic, kdyz bys mel rychlej rearfan, tak pomuzes vsemu.

//Flegy - presunuto do spravne sekce
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
SKiZziK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SKiZziK »

Tak jsem se vcera dival na !! http://www.overclock.net/air-cooling/62 ... -club.html !! a tam me doslo ze budu muset mit kurwa poradnej outheat a inheat aby to tahalo poradne vzduch protoze to co tam maji nekteri borci vyfoceny +-7 vetraku ... , ja mam max misto vpredu spodni inheat , mozna vrchni inheat , max bych jeste ze zhora mohl vyriznout dalsi ale to ratsi delat nebudu , a zadni vetrak bohuzel mam jen 120mm takze nejlepsi volba bude asi predni inheat spodni -- > Noctua NF-P14 FLX(perfektni prutok vzduchu i hlasitost vs ostatni 120mm, akorat ten odpor to ma slabsi nez Noctua NF-P12-1300 coz snad nebude problem ty dve bariery plechova i plastova jsou dost dirkovany) je to sice 140mm ale ma rozmysteni der kvuli tomu ze je kulatej jako 120mm a mam tam na to misto nic tomu branit nebude, zatimco vzadu na to je presne misto 120mm takze outheat bud Noctua NF-P12-1300 nebo Scythe Gentle Typhoon D1225C12B7AP-30 ( ta vyssi verze sice protece vic ale to by me asi utrhlo usi , jinou lepsi alternativu jsem nenasel na poradnej prutok vzduchu a k tomu mala hlucnost, a dival jsem se na ty svoje chladice apevia co byli v casine uz od zacatku a ty protlaci +-60CFM (http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6811998121 ale vyrobci uvadeji jine udaje takze to neni presny ), ale furt se nemuzu rozhodnout jakej ten outheat tam dat, jelikoz jsem celkem alergickej na to kdyz neco rve pc a moje mlada taky hlavne kdyz to jede pres noc , a jinak me jeste napadlo dat vetrak noctua do zdroje myslite ze to pomuze s prutokem ? Btw ma tu nekdo zkusenosti s natiranim vetraku ? Celkem by se mi libilo natrit vsecky vetraky noctua napr zlutou UV barvou a dat tam uv katodu ovsem mam strach ze by se to mohlo zacit loupat nebo by to mohlo rapidne snizit vykon coz si urcite nemuzu dovolit.Jinak jeste jak byl z boku ten vetrak a jsou tam tedka jen diry v plastu myslite ze se to vyplati zalepit pruhlednou izolepou? a v zadu jak mam volny sloty krome grafiky jeslti tam dat vetrak z venku coz by asi taky pomohlo , dokud v tom nebudu mit jasno tak to nechci objednout at to pak objednam vse naraz :)
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

http://www.alza.cz/silverstone-air-pene ... 227888.htm velka rychlost, mohlo by se hodit.
http://www.alza.cz/coolermaster-r4-exbb ... 171313.htm jako out take, vyfukovat z casu teplej vzduch je zaklad.

Chladice od scythe jsou nanic.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to bych zrovna nerekl. napr. ninja je defakto to nej na pasivni provoz...
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

A jakou uroven kvality drzi scythe, to bych si radeji koupil coratora ds nez tohle, ja proti scythe mam odpor protoze maji krivou plochu, ale spousta uzivatelu je spokojena, ale osobne bych je nekoupil.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

krivou plochu? nezlob se na me, ale totalni rovina je jen na skodu. procti si par ODBORNYCH recenzi vodnich bloku a vzduchovych chladicu... jinak co se tyce rovinnosti dosedacich ploch ruznych chladicu, zrovna cooling ani noctua ani thermalright na tom moc dobre v prumeru take nejsou :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“