msconfig - Spuštění počítače
Moderátor: Loki5567
- MPoo
- Nováček

-
msconfig - Spuštění počítače
Dobrý den, mám takový problém. Chtěl bych si nastavit v msconfig => Spuštění systému => Upřesnit možnosti => počet procesorů. Jenom že, když spustim msconfig jako administrátor, přepnu na záložku Spuštění systému, tak vidím toto (viz obrázek) a mám problém že nemužu nic změnit. V této záložce mi nejde na nic kliknout, potřeboval bych se dostat do "Upřesnit možnosti" ale nejde to. Nevíte někdo čím to je?

Naposledy upravil(a) MPoo dne stř 18. kvě 2011, 08:42, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: msconfig - Spuštění počítače
nejak nechapu, proc chces omezit pocet pouzitelnych jader. je to kvuli nejake aplikaci? jestli ano, staci stahnout aplikaci RunWithAffinity ci pouzit spravce uloh a u prislusne aplikace nastavit pres prave tlacitko sprazeni a nebo to lze i pres zastupce. vice google
- MPoo
- Nováček

-
Já si nechci snížit počet procesorů, ale naopak. Četl jsem že u procesorů Core2Duo a Core2Quad to bývá defaultně nastavené špatně, že tam bývá nastavená 1. Prý lze tímto způsobem (nastavením správného počtu jader) zrychlit celkově počítač, a to hlavně boot. Takže bych se rád podíval co tam mám nastavené, ale bohužel se nemohu dostat do té volby, kde se to nastavuje. Nevíte tedy někdo čím to je, proč se tam nemůžu podívat?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
v ovladacich panelech > system se podivej na detekovany cpu, pokud je detekovan spravne, tak bude vse ok. presvedcit se muzes take tim, ze se podivas do spravce uloh na sprazeni, viz. muj predchozi post. jinak nemyslim si, ze by s tim mel byt nejaky problem.
- MPoo
- Nováček

-
Koukal jsem na to a vypadá to že jedou v pohodě 4 jádra. Jenomže jak to je při bootování systému? A navíc mi to neřeší ten problém proč se do toho nastavení nedostanu
. Nechápu proč zrovna v té záložce "Spuštění počítače" nemohu nic změnit a v těch ostatních jo.
Když tak tady je o tom článek:
http://windows7forums.com/windows-7-sup ... anguage=cs
Píšou že se tam dostanou normálně přes msconfig (jako správce) a pak v té záložce "Spuštění počítače" dají "Upřesnit možnosti" a tam se nastaví 2 nebo 4 (core2duo,core2quad). Jenom že já nemohu v té záložce na nic kliknou ani zaškrtnou tudiž se nemohu dostat do těch "Upřesnit možnosti". Mohl by si prosím tě skusit jestli to tobě funguje, jestli se dostaneš do toho "Upřesnit možnosti"? (když tak koukni na tu stránku, aby si věděl o co se jedná)
Když tak tady je o tom článek:
http://windows7forums.com/windows-7-sup ... anguage=cs
Píšou že se tam dostanou normálně přes msconfig (jako správce) a pak v té záložce "Spuštění počítače" dají "Upřesnit možnosti" a tam se nastaví 2 nebo 4 (core2duo,core2quad). Jenom že já nemohu v té záložce na nic kliknou ani zaškrtnou tudiž se nemohu dostat do těch "Upřesnit možnosti". Mohl by si prosím tě skusit jestli to tobě funguje, jestli se dostaneš do toho "Upřesnit možnosti"? (když tak koukni na tu stránku, aby si věděl o co se jedná)
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ja bych to neresil, u bootu je to stejne jedno pac je to spis omezeny propustnosti/ctenim z disku 
- MPoo
- Nováček

-
A mohl by jsi to prosím vyzkoušet? Dostaneš se do toho "Upřesnit možnosti"?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Do msconfig > boot > advaced options se dostanu aniž bych to musel spouštět jako administrátor.
Každopádně bych to neřešil, jak píše Flagy, rychlost bootu omezuje hlavně rychlost čtení z disku.
Každopádně bych to neřešil, jak píše Flagy, rychlost bootu omezuje hlavně rychlost čtení z disku.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz