Anténa na wifi-router
Moderátor: Don
- deefler
- Začátečník

-
Anténa na wifi-router
Zdravím. Po dlhom čase skončila životnosť mojej antény (menší problém s káblom). Mala aj dosť slabý signál, pretože sa použil ešte 5m kábel. No a teraz by som chcel už kúpiť novú. Neviem ako sa rozdeľujú tvarovo tie antény. Moja pôvodná mala výkon 9dB. Takže by som chcel anténu min 9dB+. Najlepšie nejaká 10 alebo 11 dB. A nech má anténa dĺžku kábla 8 - 9 m. Moja pôvodná bola 2,4 GHz. Čiže tiež aby nová bola 2,4 GHz. Ako som vyššie spomínal, neviem aký tvar antény mám použiť. Preto prikladám screen mojej pôvodnej. A do budúcna pre moju zaujímavosť. Aké možné typy tvarov antén bývajú a aký je rozdiel medzi nimi? Cenový strop nejak do 40 €. A je nejaká ochrana proti bleskom na tú anténu?
http://imageshack.us/photo/my-images/845/antenai.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/845/antenai.jpg/
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Anténa na wifi-router
Pokud to mas jako P2P spoj pro pripojeni k netu, nebylo by lepsi pouvazovat po nejakem "AllInOne" reseni? Na 9m kabelu uz podle me mas hodne slusnou ztratu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- deefler
- Začátečník

-
AllinOne sa mi už neoplatí, keďže doma mám AirLive WL-5460AP, ktorý beží ako Client, alebo WISP + Universal Repeater a u druhého domu je AP. Ja už takto na tom dlho bežím, len akurát AP sa sťahovalo do druhého domu a trebalo dlhší kábel. Ten sa pokazil, ale ešte sa mi to ako tak podarilo opraviť, len akurát už to nefunguje. Mne stačí len anténu novú. Takto mám spojené dva domy a v každom je wifi. V druhom je hlavne AP a ku mne ide odtiaľ signál.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Za antenu s kabelem das +/- stejne jak za AllInOne, nehlede na to ze ty 5460 nejsou nic moc.
Jinak jakou to mas vzdalenost?
Jinak jakou to mas vzdalenost?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- deefler
- Začátečník

-
Od tých dvoch domov? 40-60 m. Do 100 m to je určite. Mne ide hlavne o to, nech ten signál dojde ku mne a má dostatočne dlhý kábel.
//predtým ako sa AP presťahoval bola dlhšia vzdialenosť, preto bola 9dB anténa.
//predtým ako sa AP presťahoval bola dlhšia vzdialenosť, preto bola 9dB anténa.
- ttx
- Začátečník

-
Aby sa dalo z niecoho vychadzat, mohol by si prezradit aku si mal silu signalu pred tym nez sa ti ta antena pokazila? Zrejme bude potrebovat antenu a tiez aj kabel.
Dlzka kabla je tych 10m?
Dlzka kabla je tych 10m?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
10 metru je docela dost.
- deefler
- Začátečník

-
8-9 stačí. Predtým som mal 9db s 3 metrami a tam sme dosadili 4 m kábel. Sila signálu ti neviem presne povedať, keďže to som vtedy ja neskladal, ale jeden kamarát mojej rodiny. Potom som sa viac začal tomu venovať. Viem povedať o signále len to čo si pamätám. Posielam screeny z inSSIDER, z WL-5460AP a Windows wi-fi. Chcem upozorniť, že na WL-5460AP je pripojená tá istá anténa, preto bude pravdepodobne lepší signál. U inSSIDER-a som mával tu krivku medzi hodnotami 80-60. Nie som si tým presne istý, ale bolo to určite vyššie ako to je teraz. U WL-5460 AP sa to číslo až tak výrazne nezmenilo. A posledný je z winu. Neviem ako mám pomenovať tie paličky. Mával som predtým cca 3. Teraz mávam 1-2. Viď screen.
http://imageshack.us/g/193/inssider.jpg/
http://imageshack.us/g/193/inssider.jpg/
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to beres z inSSIDer, tak -80 je na hranici pouzitelnosti. Ale to je z notasu a ten neni staven na takovou vzdalenost. To z AP je lepsi cislo a docela v pohode.
Pocitej ze pokus mas 20 db antenu, tak jen pri pripojeni kabelu (na spojce) mas 3 ztratu, tj ses na 17, na kazdym metru kabelu mas ztratu mezi 0,5 - 0,75 tj ze 17 ses na 12 - 10 db.
Bejt tebou bych zauvazoval nad zmenou a tu 5460 pouzil az za pripojnym bodem pro vysilani wifi misto prijmu.
Btw. zajimalo by me co mas na druhy strane (z ceho ten signal beres) protoze podle udaju si nekde uplne mimo dosah a zajimalo by me, kterej pendrek tak daleko dostreli.
Pocitej ze pokus mas 20 db antenu, tak jen pri pripojeni kabelu (na spojce) mas 3 ztratu, tj ses na 17, na kazdym metru kabelu mas ztratu mezi 0,5 - 0,75 tj ze 17 ses na 12 - 10 db.
Bejt tebou bych zauvazoval nad zmenou a tu 5460 pouzil az za pripojnym bodem pro vysilani wifi misto prijmu.
Btw. zajimalo by me co mas na druhy strane (z ceho ten signal beres) protoze podle udaju si nekde uplne mimo dosah a zajimalo by me, kterej pendrek tak daleko dostreli.
- deefler
- Začátečník

-
Prikladám screen ako to vypadá. Antény sú rovnaké, screen antén je v prvom príspevku.
http://imageshack.us/photo/my-images/232/planbd.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/232/planbd.png/
- ttx
- Začátečník

-
Ak by ta hodnota co je z AP mala byt v jednotkach dBm, tak to nemas az take spatne. Postaci ti atena so ziskom okolo 9-12dBm zhruba v takom tvare aky mas teraz. Nevidim sice dovnutra tej anteny, ale malo by sa jednat o panelovu antenu. Moze sa jednat aj o parabolicku, co by bolo lepsie. Obavam sa ze anteny sa nepredavaju s dlzkami kablov ake zrovna ty potrebujes, ale mozem sa myslit a mozu ti to v predajni urobit na mieru. Su urite typizovane dlzky kablov ako:
2m, 5m, 10m, 15m atd. a ako take je lepsie sa drzat profesionalne vyrobeneho kabla, aj ked aj tam sa niekedy najdu zmetky. Podstatne je mat tu dlzku v celosti a nenadpajat to pomocou spojiek. Vynimka je pigtal.
Neviem ako je to s nastavenim vykonu na tvojom AP. Ak pripojis vykonnejsiu antenu, mal by si znizit vysielaci vykon, tak aby nebol vyssi ako povoluje specifikacia.
Kabel by si mal pouzit kvalitnejsi (drahsi) napr. typu:H1001 (ekvivalent RG213) s parametrami: utlm: 0,22/1m vonkajsi priemer: 10.3mm
Ten kabel je dost hruby a taky by mal byt, pretoze pri type kabla H155 , vonkajsi priemer: 5.4mm ma utl 0.6dB/1m, co je na 10m zhruba 6dB.
Antenu napr.takuto: http://www.i4wifi.cz/12-dbi-klientska-a ... _d131.html
2m, 5m, 10m, 15m atd. a ako take je lepsie sa drzat profesionalne vyrobeneho kabla, aj ked aj tam sa niekedy najdu zmetky. Podstatne je mat tu dlzku v celosti a nenadpajat to pomocou spojiek. Vynimka je pigtal.
Neviem ako je to s nastavenim vykonu na tvojom AP. Ak pripojis vykonnejsiu antenu, mal by si znizit vysielaci vykon, tak aby nebol vyssi ako povoluje specifikacia.
Kabel by si mal pouzit kvalitnejsi (drahsi) napr. typu:H1001 (ekvivalent RG213) s parametrami: utlm: 0,22/1m vonkajsi priemer: 10.3mm
Ten kabel je dost hruby a taky by mal byt, pretoze pri type kabla H155 , vonkajsi priemer: 5.4mm ma utl 0.6dB/1m, co je na 10m zhruba 6dB.
Antenu napr.takuto: http://www.i4wifi.cz/12-dbi-klientska-a ... _d131.html
- deefler
- Začátečník

-
Takáto anténa? Nemôžeš dať nejaký link na slovenský obchod?