Pohyblivý držák monitoru
Moderátor: maXXmilian
- uber
- Redaktor PCT

-
Pohyblivý držák monitoru
Nedávno jsem si vyrobil držák na monitor, a musím říct, že je to několikrát lepší než obyčejný podstavec (zabírá to místo na stole, hrozí převrácení atd.)
https://picasaweb.google.com/1020796504 ... /May302011#
Napadlo mě, že by z toho mohl mít užitek i někdo jiný, že bych mohl vyrobit zajémcům něco podobného.
Teď jde o to stanovit cenu, navrhněte co bych za to tak měl chtít, jestli to má smysl atd.
Materiál zatím používám buď černou ocel nebo nerez, cena v nerezi by byla vyšší (o to, co je dražší ten nerez).
https://picasaweb.google.com/1020796504 ... /May302011#
Napadlo mě, že by z toho mohl mít užitek i někdo jiný, že bych mohl vyrobit zajémcům něco podobného.
Teď jde o to stanovit cenu, navrhněte co bych za to tak měl chtít, jestli to má smysl atd.
Materiál zatím používám buď černou ocel nebo nerez, cena v nerezi by byla vyšší (o to, co je dražší ten nerez).
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pohyblivý držák monitoru
Dobrý to rozhodně je, ale účel to má velmi, ale velmi omezený. Každý nechce vrtat do zdi, monitor se pak může přenášet na jiný účely, na LAN party a podobně. Ale pokud si nevíš radu jakou cenu stanovit tak zkus použít jednoduchou rovnici z restaurací. (Cena za materiál + práce) krát 120% = výsledná cena 
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- uber
- Redaktor PCT

-
na jiném fóru navrhovali 1000kc, já se domnívám, že by záleželo na konfiguraci (počet os, déla ramene, materiál) ale cena by mohla být nižší třeba u modelu co teď používám já.
- maXXmilian
- Moderátor

Zalezi na kvalite zpracovani, ale myslim si, ze tak do tisice korun to muze byt pro nekoho zajimave.
Drzaky na zed s nejakou moznosti polohovani od vyrobcu PC hardwaru jsou pomerne dost drahe, takze urcite mas sanci....
Ted jde jen o to, aby se to vyplatilo i tobe.
Drzaky na zed s nejakou moznosti polohovani od vyrobcu PC hardwaru jsou pomerne dost drahe, takze urcite mas sanci....
Ted jde jen o to, aby se to vyplatilo i tobe.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- uber
- Redaktor PCT

-
spis to ale vypada, ze lide zajem nemaji, prestoze podle me je to super vec
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě tomu přidej jeden čep v půlce aby se to dalo přiblížit a oddálit ke zdi a bude to supr 
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- uber
- Redaktor PCT

-
pocitam s moznosti dalsiho pohybu, v ktere ose jsi ted myslel ten dalsi kloub? horizontalni nebo vertikalni?
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vertikálně kloub aby bylo možné horizontálně nastavit "délku" ramena
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- Maxtor
- Začátečník

-
Ja to reknu tak, ze doby predrazenych ramen jsou davno pryc.. dneska koupite luxusni kousek za 2-2,5k, takze tohle pro me jaksi ztraci smysl.. nez resit podobny bastl a naklady kolem 1k, radeji si koupim za 2,5 neco smysluplneho..
- uber
- Redaktor PCT

-
za ty 2 tisice nebo kolik ale dostanes jen seriovou zalezitost s predem danymi parametry a omezenimi. ja nabizim individualni navrh na miru, navic pokud se bude jednat o jednoduchou zalezitost, tak ta cena bude taky nizsi nez 1k, ale pokud neni zajem, tak se nic nedeje, nedelam to abych vydelal, ale abych nekomu, kdo je v podobne situaci jako ja pomohl, s tim, ze se me zaplati cas vyroby a material
- Maxtor
- Začátečník

-
Jedno..
..a treba druhe
1. Ja omezeni nevidim zadna.. tyhle ramena se umej poskladat naplocho tak, ze LCD je na hloubku v urovni drzaku na desce stolu..
2. Ted to neber jako nejakou urazku, ale jako omezeni vidim prave to rameno, ktere jsi tady ukazal ty..
3. Za tech par stovek navic v pripade koupe toho nejlevnejsiho, co clovek sezene, ziska vice, nez nabizi tvoje varianta + bude to alespon nejak vypadat..
Jak pisu.. neber to jako nejaky hazeni spiny, ale proste nechodme kolem horke kase.. fakta jsou takova, ze to tvoje je garazova prisernost..
..a treba druhe
1. Ja omezeni nevidim zadna.. tyhle ramena se umej poskladat naplocho tak, ze LCD je na hloubku v urovni drzaku na desce stolu..
2. Ted to neber jako nejakou urazku, ale jako omezeni vidim prave to rameno, ktere jsi tady ukazal ty..
3. Za tech par stovek navic v pripade koupe toho nejlevnejsiho, co clovek sezene, ziska vice, nez nabizi tvoje varianta + bude to alespon nejak vypadat..
Jak pisu.. neber to jako nejaky hazeni spiny, ale proste nechodme kolem horke kase.. fakta jsou takova, ze to tvoje je garazova prisernost..
- uber
- Redaktor PCT

-
omezeni? treba vzdalenost od zdi? pochybuji ze by zminene vyrobky dosahly cca 70cm ode zdi. to je prave ten parametr, ktery by u "pro" reseni zvedl cenu neumerne vysoko (mnohem vetsi paky v kloubech, propruzeni atd)
demonstrovane pouziti je prototyp, na vzhled jsem nebral ohled, predevsim jde o funkcnost. kdyz bych nekomu neco prodaval, tak bych to pochopitelne udelal vzhledne.
ale zrejme jsi nepochopil vubec cely smysl meho dotazu/nabidky. nehodlam vyrabet a ladit neco, o co nebude nikdo mit zajem. proto jsem sem napsal, abych se dozvedel aktualni situaci a podle se rozhodl co dal, jestli vubec.
demonstrovane pouziti je prototyp, na vzhled jsem nebral ohled, predevsim jde o funkcnost. kdyz bych nekomu neco prodaval, tak bych to pochopitelne udelal vzhledne.
ale zrejme jsi nepochopil vubec cely smysl meho dotazu/nabidky. nehodlam vyrabet a ladit neco, o co nebude nikdo mit zajem. proto jsem sem napsal, abych se dozvedel aktualni situaci a podle se rozhodl co dal, jestli vubec.
- Maxtor
- Začátečník

-
Nesmysl.. 0,5m je standard, u wall mountu ma vetsina vyrobcu jeste vice.. konkretne ergotrony tam jdou pres 0,6m.. vic se nedela proto, ze to nikdo nepotrebuje..uber píše:omezeni? treba vzdalenost od zdi? pochybuji ze by zminene vyrobky dosahly cca 70cm ode zdi. to je prave ten parametr, ktery by u "pro" reseni zvedl cenu neumerne vysoko (mnohem vetsi paky v kloubech, propruzeni atd).
Ja se tady s tebou nejak nechci hadat.. jen jsem se ti snazil rict, ze je to proste slapnuti vedle a silne pochybuju, ze pokud nekdo podobny bastl neudela sam v garazi, bude za nej nekomu platit.. bez ohledu na to, ze uz te vidim, jak mi zaplatis za muj 24" IPS az mi z ty zdi upadne na zem..
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tak my to víme všichni, že to nemá cenu takhle podomácku vyrábět, pouze ty maxtore to umíš podat tak, že sou všichni okolo debilové a ty generálem 
- Maxtor
- Začátečník

-
O to ale prece vubec nejde.. autor se tady jen pta, zda do toho as jit.. zda to nabizet.. kdo pripadne by to chtel a co si za to pripadne rict..
Ja odpovidam.. vykaslat se na to.. a jak jsem psal, tech duvodu je hned nekolik..
- je to hnusny
- je to neprakticky a absolutne nepouzitelny az na par vyjimecnych pripadu.. drtiva vetsina lidi ma u PC zed primo pred xichtem, na coz je potreba rameno s kloubem navic.. a pokud tu zed nemaj primo pred xichtem, neresej vrtani do zdi, ale upevneni na stul..
-autor neni schopen zarucit nosnost.. nakonec mu nekdo robije drzku, az se mu jeho drahy LCDcko odporouci k zemi.. ted se samozrejme nebavim o tom, ze to nekdo blbe navrta do zdi, ale proste oficialni vyrobci garantuji nejaky propocty.. nejaky fyzicky zakonitosti, dle kterych je ten jejich vyrobek schopen necemu dostat.. proto kazdej model unese neco jinyho.. a ze je tady na foru lidi, kteri pak zacnou oponovat a delat bububu az az..
- v neposledni rade.. sam jsi ted rekl jen toli, co ja.. proste nema smysl to takhle bastlit..
Na druhe strane ale nebudu nikomu nadavat za to, ze to zkousi.. pokud to autorovi vyhovuje, proc ne.. i kdyz to ma svoje minusy.. pro me by bylo velmi zajimave tady videt fanouska, ktery by na CNCcku, ke kteremu ma pristup nefrezoval vodni bloky, ale z kusu hliniku treba prave takovyhle "kopie" ergotronu..
Ja odpovidam.. vykaslat se na to.. a jak jsem psal, tech duvodu je hned nekolik..
- je to hnusny
- je to neprakticky a absolutne nepouzitelny az na par vyjimecnych pripadu.. drtiva vetsina lidi ma u PC zed primo pred xichtem, na coz je potreba rameno s kloubem navic.. a pokud tu zed nemaj primo pred xichtem, neresej vrtani do zdi, ale upevneni na stul..
-autor neni schopen zarucit nosnost.. nakonec mu nekdo robije drzku, az se mu jeho drahy LCDcko odporouci k zemi.. ted se samozrejme nebavim o tom, ze to nekdo blbe navrta do zdi, ale proste oficialni vyrobci garantuji nejaky propocty.. nejaky fyzicky zakonitosti, dle kterych je ten jejich vyrobek schopen necemu dostat.. proto kazdej model unese neco jinyho.. a ze je tady na foru lidi, kteri pak zacnou oponovat a delat bububu az az..
- v neposledni rade.. sam jsi ted rekl jen toli, co ja.. proste nema smysl to takhle bastlit..
Na druhe strane ale nebudu nikomu nadavat za to, ze to zkousi.. pokud to autorovi vyhovuje, proc ne.. i kdyz to ma svoje minusy.. pro me by bylo velmi zajimave tady videt fanouska, ktery by na CNCcku, ke kteremu ma pristup nefrezoval vodni bloky, ale z kusu hliniku treba prave takovyhle "kopie" ergotronu..
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Kolik to unese? (prosil bych s výpočtem
)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na 70 cm se dostavam s ramenem za 900,- a unese mi to televizi.uber píše: pochybuji ze by zminene vyrobky dosahly cca 70cm ode zdi. to je prave ten parametr, ktery by u "pro" reseni zvedl cenu neumerne vysoko (mnohem vetsi paky v kloubech, propruzeni atd)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- uber
- Redaktor PCT

-
link pls, pokud jsou k dispozici takove drzaky, tak np, ja jsem shanel nez jsem se pustil do vyroby vlastniho a nic poradneho jsem nenasel, resp nasel ale cena byla premrstena.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- uber
- Redaktor PCT

-
tenhle se me libil, ale ma min nez 50cm, a to me bohuzel nestacilo