Zpomalení WIFI routeru a odezvy celkově

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zpomalení WIFI routeru a odezvy celkově

Příspěvek od Pavel.P. »

Ahoj, mám takový problém. Doma mám internet řešený tak, že z modemu mi jde kabel do switche a pak stolní PC + voip telefon, ze switche mám hozený kabel do wifi routeru, který mám na domácí wifi. Problém je v tom, že pokud je zaplé stolní PC, a já jsem laptopem připojený přes router, tak laptop (resp. router háže net) má rychlost internetu o 100% horší než stolní PC, to platí i v případě, pokud zapnu laptop do zdířky na lan na wifi routeru a nejedu přes wifi, celkově je špatná odezva, ale když zapojím laptop do switche přes lan, tak je vše OK.

Nechápu, proč to má vliv na to, že je zaplé PC, router se prostě zpomalý a to dost, jakmile ho vypnu, nebo cokoliv jiného napojené do lanu, tak je to taky OK, ale přes switch to běží všechno OK, všechny zařízení, nevíte čím by to mohlo být?

Celou dobu ten router tak fungoval a byl OK, teď se mi zdá, že se jednoduše podělal a koupím nový, ale napřed to chci případně teda ještě nějak vyzkoušet.

Díky.

...
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zpomalení WIFI routeru a odezvy celkově

Příspěvek od KOFis »

hoj,
no prvne mi prijde to zapojeni trochu divne, proc nedas misto switche router samotny?

pak to chce taky uvest jaky ty routeru mas.

priciny muzou byt ruzne, jsi si jisty ze nastaveni je v poradku? zkousel jsi na routeru updatovat firmware? je wifi router opravdu v rezimu router? pokud se jedna pouze o prijem wifi, muzes ho zkusit rpenout do rezimu AP, pokud to umoznuje.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zpomalení WIFI routeru a odezvy celkově

Příspěvek od Pavel.P. »

Router Belkin, update firmware nový, pořád to fungovalo dobře, tak nevím proč to teď tak jebe... Nastavení sítě je podle stolního PC, tím myslím IP + DNS.

...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“