Výměna HDD v NB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Výměna HDD v NB

Příspěvek od xIndian »

Ahoj,

mám v plánu pořídit nový disk do mého NB. Mám FS Lifebook S7110, ve kterém je 60 GB S-ATA 1,5 Gbps disk a chtěl bych ho vyměnit za nový. Přemýšlel jsem mezi disky Samsung SpinPoint M7E HM641JI a Western Digital Scorpio Black WD5000BEKT. Pravděpodobně zvolím ten Samsung. Zajímalo by mě však, zda-li nebudu mít problém s kompatibilitou (S-ATA 1,5 Gbps vs. S-ATA 3,0 Gbps). Půjdou tyto moderní disky do mého NB (chipset Intel 945GM)? Předem díky za radu.

Edit: po přečtení FAQ jsem zjistil, že by to neměl být problém, ale po internetu jsem našel zmínky opačného názoru, tak bych přeci jenom měl radši jistotu, než disk zakoupím.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Re: Výměna HDD v NB

Příspěvek od oneill_sx1 »

Na 99% by neměl být problém.
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Ok, díky za info. A co výběr disku? Radši byste vzali Samsung, nebo ten Seagate? (cenový rozdíl minimální)
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Vzal bych Samsung M7E.
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Taky bych to tak viděl. Vzhledem ke skoro stejnému výkonu, ale menší spotřebě to bude lepší volba.
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Nechci zakládat nové téma, tak to písnu sem. Mám notebook Toshina Sattelite Pro U300, starý cca tři a půl roku. Poslední dobou se mi docela zadejchává systém. Pomůže mi změna HDD za SSD disk? A je to vůbec technicky možný?
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“