Nvidia 8600GT - R.I.P.?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Darell
Začátečník
Začátečník

Nvidia 8600GT - R.I.P.?

Příspěvek od Darell »

Zdravím,
občas mi blbnul obraz ... zapnul sem PC, obraz nenaskočil, tak jsem ho vypnul, pohýbal s kabelem od grafárny a všechno bylo ok. Včera večer šlo všechno dobře, jenže když jsem přišel dneska odpoledne ze školy, tak už to nešlo vůbec. Zapnul jsem si speaker a ten pípnul "dlouze-krátce-krátce-krátce".
Mám desku M2N-VM HDMI. Dá se s tou grafárnou ještě něco dělat, nebo už je to do šrotu? :-P dík ;)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nvidia 8600GT - R.I.P.?

Příspěvek od AllowedCry »

Zapnul jsem si speaker a ten pípnul "dlouze-krátce-krátce-krátce".
to znamená že není vložená grafika :D takže bych ji zkusil vyndat a dát zpět ;)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

nó, to už jsem zkoušel :?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

upect
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Vyndat, vyfoukat prach z chladiče a očistit kontakty karty. Jinak ji zkus na 7 minut dát do trouby při 200°C a bez chladiče.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

no to neni zase tak uplne jednoduchy, ale to muzem pripadne doresit..
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Do šrotu, pečení se nevyplatí, snad každý má 500Kč na bazarovku...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Proc se nevyplati..? to by me zajimalo..
Darell
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Darell »

... všechno sem očistil, vyčistil, nepomohlo. :roll:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Procti posledni stranky tematu "Co se vam kdy podarilo spalit" a normalne to upce.. bacha na to.. kondilama nahoru.. 200 je zbytecne moc.. a srat na cas.. proste pise se ja nevim 7, 8 mins, tak to chvilku nech a od tech 5ti to sleduj.. jakmile uvidis ze se cin leskne a taje, ven s tim.. a nechat dlouho pomalu vychladnout..
Yiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yiri »

8600GT.. to je dost stará karta, tam by mohla být pájka cín-olovo, že? To znamené, že se snižuje teplota tání oproti čistému cínu (232°C), ale pod 200°C to podle mě nemá smysl, chce to nechat natavit.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

"pect" grafiku v troube je jako natirat auto stetcem :wink: . navic v pripade 8600GT je defekt zpusoben vyrobni vadou, ktera neni pomoci reflow opravitelna. tedy presneji receno - neni zadnym zpusobem dlouhodobe opravitelna.

resit otazku, pri jaky teplote GPU "pect" je v souladu z vyse uvedenym (narazka na vyrobni vadu) trochu mimo. tahle diskuze by mela smysl v pripade, kdy by defekt byl zpusoben poskozenim BGA spoju mezi substratem a deskou (coz v tomto pripade neni). jen pro informaci, snad vsechny GPU nekde od ATI Mobility Radeon 7500 pouzivaji lead-free BGA kulicky :wink: , tzn.teplotni profil musi kulminovat na nejmene 225°. dulezity je samozrejme i cas a vlastni teplotni profil.

grafiku zahod a za par stovek si kup jinou.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Yiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yiri »

Když máš grafiku 8600gt tak jí prostě upečeš a když máš škodovku 105 tak jí taky nenecháš přelakovat za 30 000, takže asi tak.
Jinak pěkný postřehy :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

A zase porad dokola.. nejde to.. zapomen na to.. ja to vim protoze jsem nejchytrejsi co.. :)

Tak znovu.. pecu uspesne grafiky pod 200 na 7min.. z nekolika pokusu.. 88GT, 260 (ta sla po7min z 180 na 200 a v 10te minute vytahnout) apod. zatim VZDY uspech.. dlouhodoby.. pokud nekomu nepripadaji mesice, ktere od te doby uplynuly jako dlouha doba, to uz je jeho problem.. me tak pripadaji.. :)
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

prijde mi lepší zkusit grafiku pár minut péct s tím že to může prodloužit život třeba o 2-3 měsíce než jí rovnou vyhodit, prostě není co ztratit, tak proč do toho nejít
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

nema vyznam se hadat. ten, kdo problematice BGA reworku rozumi, vi sve :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Jak říká DIL, pečení je blbost. Opravy grafik pečením jsou jen výplody neschopných userů a jejich manipulace s funkčním HW, který zkurví pečením a pak tleskají jak trouba všechno opraví.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nebo spise praxe tech, kdo nemaji nejake teoreticke reci a uspesne tim opravily desitky kusu HW..? Me se hrozne libi, jak tady blabolite o tom, jaky je to nesmysl, ale ja vam polozim jinou otazku.. kdo z tech, co tady rikaji "upect" a kdo z tech, co tady rikaji, ze to je nesmysl a nefunguje to neco upeceneho mel, nebo ma..?
Vysledkem je to, ze vsichni tihle "nesmyslove" to nikdy ani nezkusili.. zatimco ti, co rikaji "upect" uspesne pari dal i na svem starem HW..

Tady nema cenu se hadat.. tohle je proste konflikt teorie a praxe..
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Jediný co získáš pečení grafiky v troubě je skvělá chemická příchuť kuřete pečeného jako následující chod. Sám je se nechal zblnout a strčil do trouby grafiku. Jediný čeho jsem dosáhl byly popraskané součástky a nafouklé kondíky. :roll:
Yiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yiri »

To, že to neumíš ještě ale nic neznamená, já věřím Maxtorovi a souhlasím s ním, DiL tady může všem psát jak jsou vedle s teplotama a časama protože má mašinu a chce, aby si to u něj nechal každej překuličkovat a reflowovat. Jenže je to nerentabilní.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“