OT:prosím pomoct se zjištěním čipu desky.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

alesstrycek
Začátečník
Začátečník

OT:prosím pomoct se zjištěním čipu desky.

Příspěvek od alesstrycek »

chtěl bych se zeptat(v intelech se moc nevyznám)mám 900mhzceleron a chtěl bych zjistit jaka je to patice a co tam muže být za desku(jaka čipová sada)a ještě bych se chtěl zeptat jestli by do te same desky šel dat třeba PIII? díky moc.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nevim jestli uz jedes nejakej operačni system, tak nam sem postni radku, ktera je dole na monitoru po zapnutí PC. Je to ve screenu, kde probíhá test pameti a vypis CPU, tak tu radku uplne dole.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

alesstrycek
Začátečník
Začátečník

Sentenced píše:Nevim jestli uz jedes nejakej operačni system, tak nam sem postni radku, ktera je dole na monitoru po zapnutí PC. Je to ve screenu, kde probíhá test pameti a vypis CPU, tak tu radku uplne dole.
i815EB....je to dobrý nebo špatný? a dám tam PIII? a popřípadě jake? na jakou se mám ptát patici?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

alesstrycek píše:
Sentenced píše:Nevim jestli uz jedes nejakej operačni system, tak nam sem postni radku, ktera je dole na monitoru po zapnutí PC. Je to ve screenu, kde probíhá test pameti a vypis CPU, tak tu radku uplne dole.
i815EB....je to dobrý nebo špatný? a dám tam PIII? a popřípadě jake? na jakou se mám ptát patici?
P III tam das v pohode a je to socket 370
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nebude to spíš 815EP ?? To je v pohode, vice mene to nejlepsi pro s370...

PIII tam pojede.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zjisti si co je to presne za typ a mozna ti i reknem, jestli tam pujde Tulen :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

ICE píše:zjisti si co je to presne za typ a mozna ti i reknem, jestli tam pujde Tulen :)
ICE je rychlejsi :lol: Ani jsem se nestihl zeptat.

Jestli je to opravdu EPčko, tak tam by jít mel, ale nejaky bližší info by bodlo. :)

alesstrycek
Začátečník
Začátečník

je to i815EP měli ste pravdu:-) a jinak je tam přesně napsaný 9/26/2001-i815EP-W83627-6A69RM4LC-00......čím bych vám ještě mohl pomoct?a co je to ten Tulen? a zakolik se da tak sehnat nějaká PIII? a jakej je dobrej čip a čeho se mám vyhnout? jedina vada te desky je že je jen na SDR ne DDR:-((
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

MSI MS-6337-LE5

//edit: http://www.levi.cz/clanek.php?id=582 Tuleň rulezzz
ignorelist: kremrole a dezoláti
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

alesstrycek píše:jedina vada te desky je že je jen na SDR ne DDR:-((
to není ani tak vada jako vlastanost :lol: tehdy ještě DDR nebylo
tuleň je jádro cpu s kódovým jménem tualatin - novější
takže tam v pohodě narveš celeron 1.4GHz nebo nějaký PIII (1133MHz nebo tak něco, ale to asi nepude sehnat)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

celeron 1,2GHz Tualatin a lepsi bude urcite lepsi volba jak P III cokoliv.... takze doporucuju zacit shanet... shani se vazne docela blbe...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ICE píše:celeron 1,2GHz Tualatin a lepsi bude urcite lepsi volba jak P III cokoliv.... takze doporucuju zacit shanet... shani se vazne docela blbe...
no v tomto je lepsia ta p III tu skorej zozenie ako tulena :wink:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

JanoF píše:
ICE píše:celeron 1,2GHz Tualatin a lepsi bude urcite lepsi volba jak P III cokoliv.... takze doporucuju zacit shanet... shani se vazne docela blbe...
no v tomto je lepsia ta p III tu skorej zozenie ako tulena :wink:
kdyz se bude trosku snazit, tak sezene vsechno :) a za ten vykon + takteni + heatspreader + min tepla to stoji :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ICE píše:kdyz se bude trosku snazit, tak sezene vsechno :) a za ten vykon + takteni + heatspreader + min tepla to stoji :)
mas pravdu, no ale poznam znameho co zhanal tulena 1.2 alebo 1.3 a zhanal to asi pol roka az po pol roku mal 3 alebo 4 ludi co to predavali, no a tak dlho no nevim byt taky cas bez kompu by som nechcel :roll:
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Mne osobne sa nezda ze by sa do niecoho takeho este oplatilo investovat ... ( uz dnes je to skoro mrtvy HW.... predaj to kym sa toho mas sancu zbavit za normalnu cenu....) .....
Ja osobne by som to skor predal a kupil kompletne nieco lepsie.......
( pripadne nieco starsie, ale vykonnjesie..... mnohokrat je toto riesenie aj lacnejsie....... :wink: )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

a jaký byste mi dopúoručili PIII?ten tulen zní sice lakavě ale chci do toho investovat minimální častku a myslím že do kanclu kde se taky používá to ještě bude stačit dlouho bohatě:-)neměl by někdo doma něco čeho by se chtělů zbavit nebo víte o někom? pak bych měl naprodej celeron900mhz kdyby měl někdo zajem:-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tulen sezenes mozna levnej nez P III...
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

ICE píše:tulen sezenes mozna levnej nez P III...
no jo ale kde ho sehnat?:-( víš o nějakem kousku? mě by bohatě stačilo i to plnohodnotný PIII.vykon oproti tomu celeronu tam bude určitě znatelnej a taktovat nehodlám duležitá je maximální stabilita protože pokud se to přehřeje tak nikdo nebude vědět co s tím....
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

alesstrycek píše:
ICE píše:tulen sezenes mozna levnej nez P III...
no jo ale kde ho sehnat?:-( víš o nějakem kousku? mě by bohatě stačilo i to plnohodnotný PIII.vykon oproti tomu celeronu tam bude určitě znatelnej a taktovat nehodlám duležitá je maximální stabilita protože pokud se to přehřeje tak nikdo nebude vědět co s tím....
tulen topi trosku min a ma heatspreader, takze se na nem chladic nekyve...

si uprav ten inzerat v bazaci a treba se nekdo ozve... jinak si obvolej velkosklady atd... treba ProCa by mohla naky ten kousek mit
alesstrycek
Začátečník
Začátečník

a jak se to tak pohybuje cenově? a kdybych chtěl PIII tak po jakým se mám podívat a čemu sew mám vyhnout?
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“