Ruseni v repro (Behringer B2031A truth)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Ruseni v repro (Behringer B2031A truth)

Příspěvek od BiG_Father »

Ahoj, mam od vcerejska studiove Behringer B2031A Truth propojene s externi usb zvukovkou Lexicon Lambda http://kytary.cz/lexicon-lambda/HN084386/

Kabely : gotham + neutrik.

Mam problem s tim, ze mi v bednach bzuci nejaky ruseni.. - pri pohybu mysi, pri nacitani www stranek a i treba pri nacitani slozek kdyz projizdim v pc..

zkusil jsem vymenit zvukovku za jinou znacku.(ta prvni ale ani nefungovala ale ruch tam byl taky)

1.odpojil jsem LCD monitor, router, modem od UPC a v prodluzce nechal jen zdrojovej kabel od PC a bedny a ruch tam byl stale..

2.zkusil jsem odpojit tu externi zvukovku, pak i rozdvojku s tiskarnou a lampickou (ktery jsou cca 3 metry od teto zasuvky - ale zapojene dalsi 3 metry v jine zasuvce, tu jsem radsi taky zkusil odpojit..), bzuceni + slabehrajici radio pretrvava.. jeste mam tak 5-6 metru v druhem rohu pokoje televizi ale ta je, vcetne videa, vypla ze zasuvky.. zacinam mit strach, ze to je bednama..

3.tak jsem jeste zkusil vypnout pc, nechat teda zbytek zapojenej.. vypnul jsem vypinac na zdroji, odpojil mys z USB a zkusil zapnout samotne repro.. v levem bylo slyset sumeni a v pravem furt stejne potichu ale zretelneji radio.

edit : podle tohoto : http://www.audiopro.cz/reseni/poradna:- ... quad-.html + to, ze mam externi zvukarnu bych nemel mit zadny takovy problem...

4. tak jsem je zkusil zapojit samotny do rozdvojky do zasuvky,bez ostatnich veci a ruch tam je stale :(

5. zkusil jsem vsechny zasuvky v byte, nekde to je lepsi, nekde horsi
prd
Začátečník
Začátečník

Re: Ruseni v repro (Behringer B2031A truth)

Příspěvek od prd »

Zkusil bych všechny vstupy vyzkratovat a znovu zkusit jestli v tý bedně uslyšíš rádio, pokud ano tak jí pošli na reklamaci. Co se týče šumu, tak toho se asi nezbavíš. Levný aktivní bedny halt díky ještě levnějš udělaný aktivní části povětšinou šuměj.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

no jediny co mi trochu ztlumilo to radio bylo - skoro do ztracena, kdyz jsem dal na zadek a po stranach alobal.. :) ael takovy to piskani atd to tam zustalo - to ale bude ruch z pc, asi zemni smycka, nicmene to radio by tam taky nemelo byt, vemu to do servisu..

btw nevim no.. ,,levny".. normalne stoji 8,5K, nic profi na tom nedelam, jenom posloucham - hudbu a obcas filmy a hry, takze bych rekl, ze na to jsou az moc dobry :)
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

Já ty bedny nehaním, jen když tě jeden reprobox vyjde na 4,2K tak nelze čekat zázraky. Šuměj i kousky víc jak 2*dražší...
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

jo jenze tyhle bedny to normalne delat nemaj :)
st3nl3y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st3nl3y »

Mě tak napadá. Nemůže to souviset s tím, že jsi ty Behringery sehnal tak levně?
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

st3nl3y píše:Mě tak napadá. Nemůže to souviset s tím, že jsi ty Behringery sehnal tak levně?
mozne to urcite je ale oduvodneni bylo, ze doslo k poruseni originalni krabice a bedny nebyly pouzivany.. + samozrejme zaruka 24 mesicu.. takze at je to jak chce, v servisu by to meli aspon opravit..

na jinem foru (audiozone) tento problem maji lide, co je maji za normal cenu.. takze to nebude tou slevou.. zalezi asi taky na tom, kde clovek bydli (kvuli ruseni), jaky mel stesti na kus atd no.. uvidime, vemu je do servisu pristi tyden, kdyz to vyresi, napisu sem jak to dopadlo :) treba to pomuze i lidem s jinymi bednami.

nejspis bude problem jak v samotnych bednach tak v zemni smycce.. protoze, bedny sami o sobe chytaji radio i kdyz je zapojim do site samotny (treba i 1 bednu) a kdyz je pripojim pak k pc, tak pribude takovy piskavy ruseni ktery je horsi treba pri praci pc.. pohyb mysi, neda se skoro koukat na filmy protoze v tichych chvilich to vselijak piskave preskakuje atd.. uvidime no
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

O tom chytani radia u B2031A sem uz taky cetl.To je holt smula,s tim ti neporadim jak se toho zbavit.Jestli to ale nepude tak bych je vratil a koupil jiny.To s tim chrcenim v repro znam,a uz se to tu i rozebiralo.Nejvic to dela kdyz se hejbe v prohlizeci webovou strankou (roluje) Ja sem se toho zbavil snizenim volume na repro na 1/3 a hlavne mi pomoh lepsi nekolika stinenej kabel(cinch/cinch).Kdyz sem to poprvi propojil 2xcinch/2xTRS kabelem tak to chrcelo uplne silene.

Aktivni repro v cene 10-15k bude tak nejak sumet kdyz na vejskas prilozis ucho vzdycky.To si nevyberes.Ale to chrceni je neco jinyho jinde mi taky rikaly ze to dela zemni smycka.

http://www.audiozone.cz/ostatni-hardwar ... t8389.html
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

ŠakaL : diky, no jsem uz dohodnutej s technikama odkud mam bedny ze to tam privezu i s kompem a vymyslime nejaky z x moznych reseni a demonstruji mi rozdily a duvody toho proc to dela..

Zkousel jsem i dat na minimum ,,input trim"co je vzadu na bednach ale nic to nezmenilo, ja si myslim, ze to bude proste ta smycka + neco v bednach.. protoze mam problem jak u beden samotnych tak pri zapojeni k pc je to jeste horsi.. nejhorsi u koukani na 720 nebo fullhd filmy - kdy je vic zapojena do cinnosti graficka karta a uplny peklo pri hrani online her, napr starcraft 2 - tam je do cinnosti zapojen net a i graficka karta, hdd apod.. to se proste neda vydrzet i kdyz ty bedny dam hodne hlasite.. protoze jak u hry tak filmu to je fuk, jelikoz tam jsou i ,,tiche sceny" a v tech to kvili jak ja nevim co.. tak 5x vic nez kdyz jen surfuju
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

S tím chrčením je to těžký. Jak píšeš, čím víc je zapojená do činnosti grafika, tak je to horší. Buhužel ti žádné jiné repro nepomůže. Pokud ho připojíš analogově, chrčet to bude vždy. Jediný řešení vidím v propojení PC a zesilovače optickým kabelem.

Jinak já to chrčení při brouzdání například vyřešil vypnutím Aera a vypnutím GPU akcelerace flashe.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

mam bedny pripojeny k externi usb zvukovce Lexicon Lambda, kabel Gotham-Neutrik jack-jack, mono/nesymetricky
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Já vím, četl jsem to v prvním přízpěvku. Je to ale analologové propojení, které přenese všechno rušení do reproduktorů (zesilovače). žil jsem v domnění, že USB zvukovka tohle rušení vyřeší, ale jak vidím nevyřeší. Zřejmě ta grafika ruší USB řadič nebo s tím něco spojenýho. Fakt netuším. Já když propojím PC a receiver signálovým kabelem (analogově), tak mi to taky při rolování na netu chrčí, ale jen velmi slabě. Pokud to propojím optickým kabelem, tak je absolutní ticho. Takže to asi chce oddělit PC a zesilovaš takhle a rušení se nepřenáší.
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

podle me nekde chytas zemni smycku, poznas to takovou prasarnou (odpojis zemnici kolik), kdyz to prestane, tak si nekde kup galvanicky oddelovac, pripadne DI-BOX
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

Lulus to co popisuješ je problém špatný zvukový karty popřípadě prasácká filtrace u počítačovýho zdroje a u zesilovače(v tvým případě bude problém ve zvukový kartě), nikoliv problém analogovýho transportu signálu.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

gck23 píše:podle me nekde chytas zemni smycku, poznas to takovou prasarnou (odpojis zemnici kolik), kdyz to prestane, tak si nekde kup galvanicky oddelovac, pripadne DI-BOX
jak mam odpojit ,,zemnici kolik" ? Nemam predstavu jak to vypada a kde je..

a ten oddelovac pripojim na konec usb kabelu a pak do pc? ja totiz predtim mel zvukovku E-MU 0204 a ta mela usb kabel i s tim ,,spalkem" jenze ta bohuzel nefungovala kvuli driverum tak jsem ji vymenil za ten Lexicon Lambda a ta ho uz na konci usb kabelu nema..
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

v elektricky zasuvce jsou 2 diry a kolik, ten kolik je zemneni :)
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

sorry, nedival jsem se, tvoje zvukovka ma symetricky vystupy, tj otazka, mas to propojeny symetricky (balanced)?
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Mam mono/nesymetricky gotham-neutrik.. to mi doporucili a vyrobili k bednam a me karte, ze je to pro mne vhodny reseni ..
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

skus to zapojit symetricky, to je mnohem odolnejsi proti ruseni, taky tim vyrusis zemni smycky, nechapu, proc ti radily nesymtricky zapojeni
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

ted uz to take nechapu... v cem to je pro me ,,vhodnejsi" :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“