Nejde se mi připojit na Wifi - Omezene nebo žádné připojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Duraxx
Nováček
Nováček

Nejde se mi připojit na Wifi - Omezene nebo žádné připojení

Příspěvek od Duraxx »

Ahoj, mám takový maličký problém.

Reinstaloval jsem system na Notebooku. Hodil jsem tam prvně w7. Nahodil ovladace (je to starej Notebook) atd. Zezačátku mi to nechtělo najít žádnou Wifi. Hrál jsem si stím a nic. Tak jsem tam hodil Xpečka. na Xpečkách jsem vše rozjel. Našel jsem svoji Wifinu a připojil se. Akorát problém byl ten, že net stejně nešel, jelikož jsem měl omezené připojení.

Brouzdal jsem netem, jako třeba, že je špatné heslo nebo tak. Ale nic nepomohlo. Matka už chce chatovat někde na Štěstí, tak má nervy. Jestli byjste mi mohli poradit. Vůbec nevím, čím to může být. Jinak Stolní PC normoš funguje a druhý Notebook je také připojen na Wifi.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nejde se mi připojit na Wifi - Omezene nebo žádné připojení

Příspěvek od Brázda.l »

pošli výpis z ipconfig -all z funkčního a nefunkčního PC.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Duraxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duraxx »

Omlouvám se, zkoušel jsem tam hodit znova w7 a dát tam novejší ovladače, co jsem stáhl. Ale vůbec to nepomohlo, takže nyní tam házím znova XPčka. Takže cca kolem 22, bych to sem obojí hodil, omlouvám se za spoždění :). A chceš to z druhého Notebooku, kterej je připojenej na wifi, nebo na stolním PC?:) (jestli v tom hraje nějakou roli). Jelikož ten notebook je na wifi a Stolní je jakoby napevno, na kabel :)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Zdravím, mám hodně podobný problém, nedávno jsem pořídil NTB (OS také Win7) a mám úplně stejný problém na školní wifi, když se chci připojit, po delší době připojování vyskočí okno: "Možnosti připojení tohoto počítače k síti jsou nyní omezeny" a tím to končí... Na internet se nedostanu... Jenže na té samé wifi se notebooky s XP připojují bez problémů, dokonce i můj telefon s Androidem se v pořádku připojí... Ale i jiné NTB s Win7 se nemůžou připojit.. :(

Tady posílám screen z ipconfig:
Obrázek

Co se sítí týká, není to zrovna moje silná stránka, ale něco mi říká, že by problém mohl být v DNS...?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Vůbec nedostaneš IP adresu... to bude asi hlavní problém.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

No právě... Ale čim to? Je to právě problem jen u Win 7... :( Případně ví někdo jak to vyřešit, setkal se už s tím někdo?

// Tak kámošovi s jeho NTB s Win 7 se kupodivu povedlo připojit, pak u něj vypadá ipconfig takto:
Obrázek
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Co je to za router?
Jinak tenhle problem zpusobuje bud spatny signal (ztrati se pakety) nebo to muze byt "DHCP Broadcast Flag" chybka.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Lachot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lachot »

Ahojte, toto jsem měl také hodně, stačilo odpojit ntb, a donést ho k routeru.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Bohužel nevím co je to za router, jedná se o školní Wifi... Špatným signálem to imho nebude, když se tam chci připojit, tak podle toho ukazatele ve Win7 mám minimálně půlku signálu... :sad:

Ale nejvíc mě zaráží to, že tímhle "trpí" pouze NTB s Win7 (Vista nevím), NTB s XP se prý vždy připojí bez problémů :(
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zkus na test povypinat firewally a antiviry, pripadne vypnout a zapnout wifi kartu a bezdratove pripojeni.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Díky, ten firewall určitě zkusím (to by teoretcky mohlo vysvětlovat to "pouze Win 7"), antivir nevedu... Vypnutí a zapnutí wifi karty asi nebude mít vliv, když tím trpí více PC, ale za pokus nic nedám :) Thx...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nebo to bude ta "Flag" ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Tak jsem googlil ten "DHCP Broadcast Flag" a to bude s největší pravděpodobností ono. Příznaky ve většině případů naprosto totožné. Našel jsem nějaké návody na fix, tak to určitě zítra vyzkouším. Díky za tip... :wink:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Je to jednoducha editace klice v registru ....
http://goo.gl/WCjb - cast 3.1.1.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Jj koukal jsem, to nebude problém... Snad to bude ono.. Ještě jednou díky :)
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Me to tady v XP jde jako ze me to pise pripojeno jenze net porad nejde :(
Napsalo to ze se nepodarilo nacist nastaveni firewallu. V registrech mam UseZero jit zminovano.
Co s tim jeste muzu udelat?

Mam normal pc kde net jde pres kabel ADSL a router Linksys Cisco Wag160N. Pak notas kde mam XP EN SP3, tam to zatim mam pres kabel ale chtel bych aby me to slo pres wi-fi, kdyz tenhle router ho ma. Predtim to psalo podobne to co je tady reseny:
-Acquiring network address
-Limited or no connectivity
To jsem zadal udaje ziskany z cmd ipconfig -all a to z pripojeni pres kabel i potom z atheros wi-fi.
192.xxx.xxx.xxx a 255 bla bla default getway a jen dole jsem netusil co zadat dns.
To uz jde ale zas to ma problem co zminuju. Firewall Eset i windows jsem zkusil vypnout.
Zkousim to pripojit normal pres windows nebo pak tady mam soft co je pro to wi-fi jmenuje se atheros a to nejde taky. Vypnul jsem i password v routeru, zapnul ale to je stejny. Zkousel jsem zadat tam i mac adresu notasu z cmd kdyz jsem to mel pres wi-fi.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“